Välkommen till Gullvivan Brösarp

    Se nedan senaste nytt. Resor, digitala betalningar, nostalgi minne.

Digitala betalningar.

SPF Skånedistriktet har tidigare deltagit i Länsstyrelsens projekt kring betaltjänster. Enkla manualer för Android och iPhone tagits fram av Länsstyrelserna, se dokument nedan.

Nostalgiska minnen

Nostalgiminne. Kanske har även du något minne från ett tidigt liv som du kan berätta för oss andra. Till exempel din första dans i Kulla eller din egen version av en stor händelse här i Brösarp med omnejd - eller något helt annat som inte handlar om Brösarp. Skriv en rad (eller ring) till Webbredaktör.

Nya resor, två stycken.

Måndag den 31 augusti och den torsdag den 12 november.

Resepolicy i samband med Corona

Kiviks Taxi resepolicy.

Skriv under vårt upprop för äldreomsorgen

Ingen kan längre blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns i äldreomsorgen. Med Coronapandemin har de brister vi länge påtalat blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss att sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering.

Öppet brev till regeringen och dess samarbetspartier

– Förstår regeringen överhuvudtaget vidden och djupet av de insatser som redan görs av pensionärsorganisationerna? Skriver Eva Eriksson SPF Seniorerna, Berit Bölander SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg PRO, i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerpartiets vice partiledare Anders W Johnsson.

Gösta Bucht: SKR missar att problematisera

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, menar att SKR i sin nya rapport om äldreomsorgen glömmer bort en del avgörande problem, som den medicinska kompetensen.

Positivt förslag om lägre skatt på pensionsinkomster

SPF Seniorerna ställer sig positiva till det förslag som idag skickats ut om lägre skatt på pensionsinkomster.

Länge leve deckaren

Med nya tjänster får deckarna längre liv. Vi har samlat Seniorens deckarfavoriter från flera år tillbaka. Läs om, återupptäck eller hitta helt nytt.

Barbro är Årets Senior!

Det blev en jordskredsseger för Barbro Westerholm när Seniorens läsare röstade om vem som skulle bli Årets Senior. Ni är många därute som uppskattar vår mest seniora riksdagsledamot – och också den mest aktiva.

”Regeringen överger landets pensionärer”

Regeringen vill ha seniorernas hjälp i kampen mot pandemin. Men trots att organisationerna blöder ekonomiskt får man inget ekonomiskt stöd.

Skriv under för en bättre äldreomsorg!

Mer personal, högre kompetens och laglig rätt till goda levnadsvillkor även för äldre. Det är några av kraven i SPF Seniorernas upprop för äldreomsorgen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser