Rapporter

Månadsträffar och resor

Månadsträff med max 50 personer

Vi bjöd in till månadsträff 5/10 med räksmörgås, dricka och kaffe med kanelbulle.37 personer deltog och Towe Widerberg som skulle underhålla  backade 1 timme innan att han var sjuk. Lennie Björkman fanns till hands och ställde upp på ett förträffligt sätt med sin ljuva stämma och ett parti quizz. Smörgås och bulle inköptes från Kattis på Handlar,n. En trevlig kväll som avslutades med Lotterier.

 

Månadsträff 9 mars i Församlingshemmet Pålsboda

58 medlemmar kom för att höra när Gudrun presenterade årets program som alla hade fått förra veckan. Hon berättade också om den kommande distrktsstämman som äger rum i början av april. Ordförande, vice ordförande och sekreterare åker på den.   Tomas Candell, musiker från Sköllersta bjöd på fin underhållning med många kända melodier.Mötet innehöll även kaffe, smörgås och lotterier. Allt i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Månadsträff/Årsmöte i Tingsgården 10 februari 2020

SPF Seniorerna Sköllersta Pålsboda hade Årsmöte den 10 februari i Tingsgården Sköllersta. 70 st medlemmar närvarade. Ordförande Gudrun Meijer Andersson hälsade välkommen och Yvonne Björkman började med att tända ett ljus, läsa en vers och ha en tyst minut över de 2 medlemmar som avlidit under året. Till ordförande för mötet valdes Håkan Löthgren. Vid sedvanliga mötesförhandingar omvaldes sittande styrelse från 2019. Alltså ordförande Gudrun Meijer Andersson, vice ordf. Lena Bergstedt, kassör Yvonne Björkman, sekreterare Gunilla Säretun, styrelseledamöter Carina Pettersson, Åke Säretun och Håkan Löthgren. Dagens gäst var Anita König som på ett förtjänstfullt sätt gestaltade Kajsa Warg. Föreningen bjöd på kaffe, semla och hembakt kaka. Lotterier.

 

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 13 januari 2020

Årets första månadsträff ägde rum i Församlingshemmet Pålsboda.
Ordförande Gudrun Meijer Andersson berättade att jobbet inför årsmötet pågår
och även med årets program. Kaj Lärka från Norrköping underhöll med dragspel och bondkomik. 43 personer deltog.

 

 Månadsträff i Sockenstugan Sköllersta den 9 december

Föreningen bjöd på Luciakaffe, lussekatt och pepparkaka samt Anita Halls goda kakor. ¨Fruntimren¨ från Fellingsbro underhöll med quizz och sång. Lotteriförsäljning.Ca 65 personer deltog. 

Månadsträff i Pålsboda församlingshem den 11 november.
Ukuleleorkestern Gluggarna underhöll med allsång och ukulelespel.
52 medlemmar deltog. Kaffe och lotteriförsäljning.

 

Månadsträff ¨Sillfest¨ måndagen den 7 oktober i Tingsgården, Sköllersta. 35 personer deltog.

Vi startade kl 17.00 med att Pecke Abrahamsson från Enköping underhöll med sång, gitarrspel och trevliga berättelser. Sedan åt vi ett rejält uppdukat sillbord med olika rätter som Ethels catering levererade. Mycket uppskattat. Pecke fortsatte sedan med musikquis där vi tävlade lagvis. Kaffe och tårta serverades. Lotteriförsäljning med dragning avslutade dagen. 

Månadsträff 9 september i Pålsboda Församlingshem. 43 personer deltog

 Vi startade dagen med att Gudrun berättade att hon och kassören Yvonne hade varit på utbildning  i medlemsregistret som leddes av Annika Gunnarsson. Lämnades också ut deltagarlista för anmälan till Sillfesten som ska äga rum 7 oktober i Tingsgården. Då underhåller Pecke Abrahamsson , sjungande polis från Enköping. Underhållaren för dagen var Robert ¨Robban¨Zetterberg från Norrköping som kåserade.Som vanligt serverades kaffe och smörgås och såldes lotter

Månadsträff Höstupptakt 19 augusti i Sköllersta Hembygdsgård Åkerby.
Ca 60 personer deltog.

Vi startade dagen med kaffe o smörgås. Efter detta gick vi tipspromenad som handlade om nya trafikregler som våran trafikansvariga Christer Stern presenterade.
Vi hade också olika tävlingslekar. Innan den lättare lunchen kom Kumla Spelmän och underhöll med dragspelmusik. Paus med lunch. Sen mera härlig musik. Vi hade sedan lotteridragning och priser till vinnarna i lekarna. Dagen avslutades med kaffe och kaka samt för dom som ville visade Lennart Pettersson sommarutställningen som handlade om hemvärnet.   

 

Månadsträff 10 juni 2019 Hemlig resa

Vi avslutade våren med resa mot okänt mål måndagen den 10 juni. Vi startade med buss från Sköllersta kyrka kl. 9.00 för vidare färd mot Ramundeboda där vi drack kaffe och fick en guidad tur av Charles Svensson som berättade om Ramundebodas gamla historia. Vi besökte sedan Stenkälla i Tivedens Nationalpark, därefter fortsatte färden mot Olshammarsgården där vi intog en god lunch och guidades runt där Verner von Heidenstam föddes. Därifrån gick resan till Stjärnsunds slott som idag äges av Svenska Vitterhetsakademin. En mycket intressant guidning, där flera rum stått orörda sedan mitten av 1800 talet då slottet ägdes av Prins Gustaf. Kaffe med med catalan fick vi där. Vi återkom till Sköllersta kl. 17.30. En mycket givande dag. 

 

Månadsträff på Kävesta Folkhögskola 6 maj 2019

Maj månads träff ägde rum på Kävesta Folkhögskola den 6 maj. Vi träffades utanför skolan vid dammen och gick sedan in i gamla skolhuset där rektor Lisa Rosander mötte upp och berättade intressant om folkhögskolans historia. Vi fick sedan gå runt och titta på olika samlingar bl.a. fåglar och massor med olika fågelägg. Finns också på övervåningen en liten lärarbostad. Vi fortsatte sedan till matsalen där det serverades rabarberpaj med vaniljsås. 50 personer deltog. Utanför matsalen finns också det nya musikhuset som ska invigas till hösten. En mycket givande dag. 

Månadsträff i Sockenstugan Sköllersta 8 april 2019

Månadsträffen i april ägde rum i Sockenstugan Sköllersta
Gudrun började med att tala lite om distriktsstämman som hade ägt rum 3 april i Askersund. Hon berättade sedan om vad som ska ske på dom återstående träffarna i vår. Samtidigt hälsades 2 nya medlemmar välkomna. ¨Gökarna¨ från Motala  underhöll med sång, vitsar och allsång. Kaffe, smörgåsar och lotterier ingick också som vanligt.

Månadsträff i Församlingshemmet Pålsboda 11 mars 2019

Månadsträffen i mars ägde rum i Pålsboda Församlingshem. Nerikes Allehandas chefredaktör Anders Nilsson berättade om tidningen och hur man gör denna och  marknadskoordinatorn Karin Andersson lärde oss hur vi skall läsa tidningen digitalt. 49 medlemmar kom med sina egna telefoner och fick hjälp.De visade stort intresse. En givande eftermiddag där NA bjöd på bullar och föreningen på kaffe.  

Månadsträff/Årsmöte i Tingsgården 11 februari 2019

SPF Seniorerna Sköllersta Pålsboda hade Årsmöte den 11 februari i Tingsgården Sköllersta. 70 st medlemmar närvarade. Ordförande Gudrun Meijer Andersson hälsade välkommen och började med att tända ett ljus, läsa en vers och ha en tyst minut över de 2 medlemmar som avlidit under året. Till ordförande för mötet valdes Ove Trygg. Vid sedvanliga mötesförhandingar valdes styrelsen med några förändringar. Ordförande Gudrun Meijer Andersson, vice ordf. Lena Bergstedt, kassör Yvonne Björkman, sekreterare Gunilla Säretun, styrelseledamöter Carina Pettersson, Åke Säretun och Håkan Löthgren. Dagens gäst var Björn Palmqvist som berättade om sitt liv som polis m.m. Föreningen bjöd på kaffe, semla och hembakt kaka. Lotterier.

 

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 14 januari 2019

Årets första månadsträff ägde rum i Pålsboda församlingshem den 14 januari. 47 medlemmar hade kommit för att få lyssna till Per-Anders Öhrn från Länstyrelsen som visade litet om hur man kommer igång med och använder SmartPhone. Efter honom visade Åke Mossberg bilder från Nora och berättade om trakten och skolan från förr.  Dagen avslutades med kaffe,smörgås, lotteriförsäljning och dragning.

 

 

Julbord i Tingsgården 8 december 2018

Ca 25 medlemmar kom till Tingsgården lördagen den 8 december på julbord med revy med kören Blended Voices. Allt gick i resetema med mat som levererades av Henkas restaurang från Kumla.

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 12 november 2018

12 november hade vi månadsträff i Pålsboda församlingshem. 49 medlemmar hade kommit för att lyssna till Irene Sangemark från Västerås. Hon underhöll med musik och minnesvärda berättelser från 50-talet. Sånt som de flesta hade varit med om.Vi fick även genom Christer Stern lite påminnelser om viktigheten med att använda reflexer, skor med halkskydd m.m. som hör hösten och vintern till. Som vanligt drack vi kaffe och åt smörgås. Vi sålde också lotter och avslutade dagen med dragning.  

Månadsträff i Tingsgården 8 oktober 2018

8 oktober hölls månadsträff i Tingsgården med sillfest. 46 medlemmar deltog. Som vanligt på våra sillfester togs den goda maten från Ethels Catering. Den är mycket  uppskattad. Christer Stern påminde som trafikombud om att det är dax att använda reflexer i mörkret nu och snart skor med halkskydd. Lennie Björkman underhöll med sång och även Quiz som var lite klurigt. Kvällen avslutades med prisutdelning och lotteridragning. 

 

Resa till Kumla 17 september 2018

17 september gjorde gjorde vi en utflykt till Hällabrottet där vi började med att besöka Ytongbolagens kontor och tittade på det vackra  marmorgolvet som finns där. Sedan besökte vi hembygdsgården där vi drack kaffe med hembakat bröd. Efter detta besökte vi gjutstugan från 1700-talet där vi blev guidade av 100-åriga  Elving Pettersson. Vi fortsatte sedan till Stenhuggerimuseet där vi bl.a. fick bese många fina ornament och skulpturer som tillverkats i Hällabrottet, Vi åt sedan lunch på Goda Rum och avslutade dagen med att besöka Skoindustrimuseet i Kumla och fick se hur man tillverkade skor. Några gjorde även inköp av nya skor. 

 

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 10 september 2018

Månadsträffen i september ägde rum i Pålsboda församlingshem. 47 medlemmar deltog och fick lyssna på Anna-Märta Hasselwander som med bilder visade och talade om Bra mat från grunden. ¨Från jord till bord¨. Hon framhöll viktigheten att  äta svenskt och att titta efter att varorna är märkta med FRÅN SVERIGE (runt blått märke med gul text).Visade även vackra landskapsbilder. 
Innan kaffet avtackades kassören Jörgen Kylevik samtidigt som vår nya kassör Yvonne Björkman hälsades välkommen.

 

Månadsträff med Höstupptakt 20 augusti 2018

20 augusti startade vi med Höstupptakt vid Sköllersta Hembygdsgård i Åkerby. 60 medlemmar deltog. Vi började dagen med kaffe och smörgås och fortsatte sedan med tipspromenad och diverse tävlingar/lekar. Eftersom hembygdsföreningen hade firat sitt 100-årsjubileum dagen innan så fanns även möjlighet att se deras utställning inomhus vilket många gjorde. Före maten så kom Jonny Fagerman och underhöll med skönsång och musik. Som vanligt så bjöds på korv från Atria-Lithells och potatissallad från Klipphallen med tillhörande grönsaker. Dagen avslutades med kaffe, kaka, lotteridragning  och prisutdelning. 

 

Månadsträff med resa mot okänt mål 11 juni 2018

Månadsträffen i juni ägde rum den 11 juni med ¨Resa mot okänt mål¨. 42 medlemmar deltog. Vi startade i Pålsboda kl 7.45 och hämtade upp resten av resenärerna vid Sköllersta kyrka kl. 8.00. Ove hade gjort några kluriga frågor om resmålet som de resande fick fundera över och lämna in till honom när vi kom till Örebro. Första stoppet var Gårdsjö Älgpark i Heby där vi välkomnades med kaffe och hembakad bulle. Efter detta åkte vi traktor med långvagn som kördes av Leif Lind som driver Älgparken. Först var vi inne hos tjurarna som gick runt oss och vi fick klappa dom. Men vi fick inte gå av vagnen. Sen kom vi till nästa hägn där det gick en ko med två kalvar. Att rundturen sedan avslutades med en rejäl regnskur kom lite överraskande. Nästa stopp var lunch på MånsOls utvärdshus i Sala. Vi fortsatte våran färd mot Hälleskogsbrännans Naturreservat. En guide från trakten gick på bussen och han berättade en hel del om den stora branden som ägde rum 2014 medans vi åkte genom reservatet . Intressant att se detta samtidigt som det kommer ny växtlighet. Björkar m.m. samt Rallarrosor bland svedda trädstammar.

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 7 maj 2018

Månadsträffen i maj ägde rum i Pålsboda församlingshem den 7 maj. Gudrun började med att berätta en del om hösten som startar med Höstupptakt i Åkerby den 20 augusti kl. 10.00. Anmälningslistan till resan den 11 juni ökades på. Martin Östlund ¨Orgel Martin¨ underhöll med  musik samt ett musikquiss. Kaffe, smörgås och lotteriförsäljning.

Månadsträff i Sockenstugan Sköllersta 9 april 2018

Månadsträffen i april ägde rum i Sockenstugan Sköllersta den 9 april. 55 medlemmar deltog. Mötet började med att Per-Anders Öhrn besökte oss. Han jobbar med ett projekt av länsstyrelsen i Örebro som heter Tillgänglig Kommersiell Service och handlar om att skapa bättre tillgänglighet i butiken. Finns många äldre men även andra som behöver en mer anpassad butik vid olika funktionshinder. Vi fick en enkät att fylla i samt kuvert att skicka in till Per-Anders. Efter detta skickades runt en anmälningslista till den resa mot hemligt mål som är den 11 juni. Dagens underhållning stod Jan Alm för. Han berättade om och spelade  melodier med gamla  artister som har haft anknytning till Örebro. Det serverades också Klipphallens smörgåsar och Anita Halls goda kakor. Dagen avslutades med lotteridragning.

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 12 mars 2018

Månadsträffen i mars ägde rum i Pålsboda församlingshem den 12 mars. 35 personer deltog. Ordförande Gudrun Meijer Andersson presenterade programmet för våren som medlemmarna erhöll vecka 10. Medlemmarna ombads uppdatera sina tel.nr och mailadresser på en lista som gick runt. En viktig detalj att tänka på så allt stämmer i medlemsregistret. Ingvar Halldin och Carina Pettersson ska på KPR träff den 15 mars, Lena Bergstedt och Gunilla Säretun på hörseldag 22 mars och Gudrun Meijer Andersson, Lena Bergstedt och Carina Pettersson på distriktsstämma den 28 mars. Christer Bergsten från Hällefors stod för underhållningen med sång och musik med låtar som var välkända för oss. Han berättade också en del roliga historier. Kaffe, smörgås och lotterier.

Årsmöte i Tingsgården 12 februari 2018

Årsmötet för 2018 ägde rum i Tingsgården, Sköllersta den 12 februari. 70 personer hade samlats . Ordförande Gudrun Meijer Andersson hälsade välkommen och bör-
jade med parentation genom att tända ett ljus för varje av de 5 medlemmarna som avlidit under 2017. Hon läste också en vers och höll en tyst minut.
Ordförande för årsmötet var Ove Trygg. 2 styrelseledamöter avgick och ersattes av
Carina Pettersson och Åke Säretun. KPR- ledamöterna ersattes med Ingvar Halldin och Carina Pettersson. Tyvärr saknas valberedning för i år. Kaffe med semla serverades.
För underhållningen svarade Kaj Lärka från Norrköping som bjöd på bondkomik och
dragspelsmusik.

Månadsträff i Pålsboda församlingshem  15 januari 2018

Årets första månadsträff ägde rum 15 januari i Pålsboda församlingshem. 45 medlemmar slöt upp och fick lyssna till Hasse Sandberg från Nora som besökte oss och visade bilder och berättade om sin resa till Iran. En intressant upplevelse. Ordförande Gudrun berättade lite om aktiviteter i framtiden. Kaffe och smörgåsar serverades.

Julbordet i Tingsgården 2 december blev inställt p.g.a. för få anmälda

Månadsträff i Pålsboda församlingshem 13 november 2017

Månadsträffen 13 november ägde rum i Pålsboda församlingshem. Vi besöktes av Jackie Gustavsson som  presenterade Länsradion och berättade lite om dess verksamhet och vilken frekvens på radion man kunde lyssna på detta. Efter kom Morgan Deile iklädd låda på magen m.m. och berättade om korvkioskens historia. Det var nog inte många som inte kände till ¨Deiles korvmoj¨ från förr där många åt korv med mos och skivad gurka på helgkvällarna/nätterna. Han kåserade även om Örebros nöjesliv på 50-60 talet. Christer Stern berättade också om inspirationsdagen som trafikombud mm. han deltagit i. Varnade också för den annalkande halkan och talade om vad för slags halskydd som behövs.Samt reflexer. 
Sedvanligt dracks kaffe med smörgås och såldes lotter med dragning.
56 medlemmar var närvarande.  

 

Sillfest i Tingsgården 9 oktober 2017

Månadsträffen den 9 oktober ägde rum i Tingsgården, Sköllersta. Tove Widerberg från Brevens Bruk underhöll med mycket sång, musik och berättelser från sitt musikliv Han bjöd även på ett musikquiz som var ganska klurigt, där vi tävlade i lag. Sillbordet med många goda rätter + kaffe och tårta kom från Ethels Catering. En mycket trevlig kväll. 54 medlemmar deltog. 

 

Resa Österbybruk och Lövstabruk 18 september 2017

18 september åkte 25 medlemmar med buss till Österbybruk och besökte den gamla  Vallonsmedjan, där på slutet av 1600-talet Louis de Geer övertog driften och ägandet  av Österbybruk. Vi guidades runt av en mycket kunnig kvinna som på sitt alldeles speciella sätt berättade om verksamheten. Lunch intogs på Wärdshuset Gammel Tammen. Efter detta besökte vi Lövstabruks Herrgård som ägdes av ätten de Geer och vi guidades runt i denna stora byggnad med många vackra rum och ett rejält stort kök. Besöket där avslutades med besök i Hantverkshuset och eftermiddagskaffe i Lövstabruks Värdshus.

 

Månadsträff 11 september 2017

Månadsträffen 11 september ägde rum i Pålsboda Församlingshem. 45 medlemmar deltog och fick träffa P.A. Strömberg som visade bilder och berättade om sina resor till Kambodja och Laos. Distriktets reseansvarige Lotta Gustavsson kom och berättade om sitt uppdrag och vad vi har för möjligheter att deltaga i resor som distriktet ordnar.  Kaffe med smörgås och lotteridragning.
Glöm inte att anmäla er till sillfesten den 9 oktober. Mat tages från Ethels catering. 
Om någon önskar så finns platser kvar till resan till Österbybruk den 18 september.
Vi har även 3 biljetter kvar till Glenn Miller orchestra med Jan Slottenäs storband den 8 oktober. 420 kr st.

 

Höstupptakt 21 augusti  2017

Vi startade hösten med höstupptakt vid hembygdsgården Åkerby. 48 medlemmar deltog. Vi började sedvanligt med kaffe och smörgås kl. 10.00. Efter detta hade vi tipspromenad + trekamp. Birgitta Wallbom, SPF.s friskvårdsansvarige besökte oss och talade om ¨kroppen och knoppen¨ samt hur viktigt det är för hälsan att röra på sig. Lunchen som bestod av  Klipphallens egna potatissallad, kokkorv och sallad intogs. Sedan besökte polis Irene Rosell oss och talade om grannsamverkan och inbrottsrisken som har ökat i samhället. Vi avslutade dagen med prisutdelning och lotteridragning samt kaffe och kaka.

 

Resa Göta Kanal 13 juni 2017

SPFSeniorerna Sköllersta Pålsboda avslutade våren den 13 juni med en resa på Göta Kanal. 29 medlemmar deltog. Vi hämtades av rederiet med buss i Sköllersta som sedan tog oss till Töreboda där M/S Bellevue väntade för att ta oss till Sjötorp. Vi bjöds på kaffe med smörgås vid avgång och lunch som bestod av varmrökt lax med god sås. Ett 45 minuters stopp gjordes i Lyrestad där vi gick iland och besökte ett museum med 3 våningars gamla samlingar. En mycket givande och vacker tur där vi passerade 16 slussar. Resan avslutades med eftermiddagskaffe med bulle.
Höstens första träff är den 21 augusti kl.10.00 vid hembygdsgården, Åkerby.

 

Månadsträff 8 maj 2017

Gudrun hälsade välkommen och påminde om resan på Göta kanal 13 juni som det finns platser kvar på. Åke Norén berättade om en inspirationsdag för trafikansvariga som han varit på. Den leddes av Sven-Olof Hellgren och handlade om ¨Äldre i trafiken¨ m.m. Mer information och utbildning om detta kommer till hösten.
Dagens gäst var Mats Strandberg som bjöd på imitation av olika kända personer.
Kaffe och smörgås från Klipphallen serverades.
Lotteriförsäljning med dragning

 

Resa till Örebro och Ånnaboda april 2017

20 april åkte 29 medlemmar till Örebro och besökte Arkivcentrum som är en minnesbank för föreningsliv och företag i Örebro län. Arkivarie Håkan Henriksson mötte upp och berättade om deras verksamhet.
Sen tog bussen oss till Ånnaboda där vi besökte Friluftshistoriska museet. Vi fick kaffe med hembakat bröd samt en guidning i museet. Där fanns skidor, skridskor, kälkar m.m. från förr. Lydia Larsson guidade oss bland allt detta.
Efteråt intog vi lunch på Ånnaboda restaurang. Om vädret tillåtit hade nog en promenad runt sjön suttit bra också men med regn och blåst kändes inte detta så  inbjudande. Så vi vände kosan hemåt och var hemma vid 15- tiden.

 

Månadsträff april 2017

10 april bjöds på månadsträff i Sockenstugan Sköllersta. 55 medlemmar hade kommit för att lyssna till Johnny Fagerman som underhöll med sång och musik. Eftersom påsken stod för dörren så serverades en påsklandgång som levererades av Klipphallen i Sköllersta. Gudrun Meijer Andersson berättade också om att hon, Gunilla Säretun och Lena Bergstedt varit på SPFs årsstämma i Hällefors. Till ordförande i distriktet omvaldes Gunilla Werneström. Gudrun, Lena och Gunilla deltog även en dag med Birgitta Wallbom och Pernilla Wedin från Vuxenskolan. ¨Hjärnstark och god balans.¨ Birgitta kommer till oss på Höstupptakten och berättar och visar mer om detta. Dagen avslutades med sedvanlig lotteridragning.

 

Månadsträff mars 2017

13 mars inbjöds till månadsträff i församlingshemmet Pålsboda56 medlemmar deltog. Gudrun berättade om frågetecknen kring nya medlemskorten. Några medlemmar hade inte fått medlemstidningen. Vi ser fortfarande fram emot att hemsidan och medlemsregistret skall fungera. För underhållningen svarade Christer och Christina Folkesson med sång och gitarrspel.Goda smörgåsar från Klipphallen serverades till kaffet. Dagen avslutades med lotteridragning.

 

Månadsträff Årsmöte februari 2017

Årsmötet 2017 hölls i Sockenstugan 13 februari. 70 st medlemmar deltog. Ordföranden Gudrun Meijer Andersson hälsade välkommen och parentation genom att tända ljus för var och en av de 6 st medlemmar som avlidit under 2016. Årsmötets ordförande var Hans Lindgren. 2016 års styrelse sitter kvar även under 2017. Nya i styrelsen blev en valberedning som består av Ove Trygg, Elisabeth Halldin och Ulla Bolin. Kaffe med semla serverades. För underhållningen svarade Åke Mossberg som visade bilder från Kilsbergen och Nora med härliga berättelser. Dagen avslutades med lotteridragning.

Månadsträff januari 2017

Första månadsträffen för året var den 16 januari i Pålsboda församlingshem. 60 medlemmar deltog. Ordförande Gudrun Meijer Andersson hälsade välkommen och berättade att årets program är på gång. Eftersom SPF byter datasystem har vi inte kunnat ta någon kontakt med medlemmarna men vi hoppas att det snart ska fungera.Boccian startar vecka 3 och bowlingen vecka 4.
Dagens gäst var Bo Fransson som visade bilder med musik från 1939. Mycket uppskattat. Dagen avslutades med kaffe och smörgås som Klipphallen i Sköllersta hade levererat samt lotterier.