Välkommen till SPF Seniorerna Kontakt Tranås

Aktiviteter

december 03

Julbord INSTÄLLT tills vidare

  • 2020-12-03T18:00:00.0000000
  • TRANÅS
januari 14

Månadsmöte14 januari 2021

  • 2021-01-14T15:00:00.0000000
  • TRANÅS
februari 11

Årsmöte 11 februari 2021

  • 2021-02-11T15:00:00.0000000
  • TRANÅS

TIPSPROMENAD 26 november

OBS OBS OBS OBS Med anledning av de nya Corona-direktiven från statsministern har styrelsen beslutat att promenaden den 26 november ställs in. Vi får hoppas att viruset minskar i spridning så vi kan genomföra detta senare. OBS OBS OBS OBS

TIPSPROMENAD

SPF Seniorerna Kontakt Tranås inbjuder till tipspromenad torsdagen den 22 oktober. Tid : 10.00 - 12.00 Vi startar vid Gillets lokal i Ekmarkspark och går en liten runda utmed delar av Hälsans stig och i Ekmarkspark. Efter promenaden är ni välkomna till Gillets lokal där vi bjuder på varm korv och saft. Varmt välkomna!

Info från SPF Seniorerna Kontakt Tranås

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har SPF Seniorerna Kontakt i Tranås beslutat att höstens program ställs in tills vidare. Vi återkommer med ny information om reglerna förändras. Beträffande resan till Göteborg får vi också ställa in den och återkomma vid ett senare tillfälle. För ytterligare information kontakta ordföranden Lennart Dellerbring 070 – 6671004

Motion i Corona-tider

Nu i Corona-tider är det viktigare än någonsin att motionera! Motion förbättrar vår motståndskraft och våra förutsättningar att klara oss om vi blir smittade. Vi behöver promenera/motionera motsvarande 6 000 steg per dag minst fem dagar i veckan. Använd med fördel, och fyll i, era friskvårdskort. Den senaste perioden 1 mars - 29 februari lämnades 6 385 kort in från 35 föreningar. SPF Seniorerna Kontakt Tranås var en av 10 vinnare vilket visar att våra medlemmar är mycket aktiva. Fortsätt vara det för er egen skull!

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Distriktsnytt 5

Distriktsnytt nr 4 2020

Råd gällande Covid-19

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser