Välkommen till SPF Seniorerna Kontakt Tranås

    Senaste nytt Tipspromenad

Tipspromenad 18 mars

SPF Seniorerna Kontakt Tranås hälsar Er välkomna till en tipspromenad torsdagen den 18 mars. Tid: 10.00 - 12.00.

Hej på Er

Nu är avierna för årets medlemsavgift utskickade och det känns inte bra att vi inte kan ha någon verksamhet. Läget på Coronafronten är för tillfället sämre i Tranås än det var i våras. Det är betydligt fler som insjuknat i Covid-19.

Våren 2021

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har SPF Seniorerna Kontakt i Tranås beslutat att vårens planerade program ställs in. Det gäller Månadsmötet 14 januari 2021 och Årsmötet 11 februari 2021. Vi återkommer med ny information om/när reglerna förändras. För ytterligare information kontakta ordföranden Lennart Dellerbring 070 – 6671004

Motion i Corona-tider

Nu i Corona-tider är det viktigare än någonsin att motionera! Motion förbättrar vår motståndskraft och våra förutsättningar att klara oss om vi blir smittade. Vi behöver promenera/motionera motsvarande 6 000 steg per dag minst fem dagar i veckan. Använd med fördel, och fyll i, era friskvårdskort. Den senaste perioden 1 mars - 29 februari lämnades 6 385 kort in från 35 föreningar. SPF Seniorerna Kontakt Tranås var en av 10 vinnare vilket visar att våra medlemmar är mycket aktiva. Fortsätt vara det för er egen skull!

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kungen bjuder in till gudstjänst för att hedra offren för pandemin

Kungafamiljen bjuder in till en minnesgudstjänst 11 mars för att hedra offren för coronapandemin. Gudstjänsten sänds direkt i tv, skriver tidningen Dagen.

Sverker Olofsson ”Att vara äldre är precis som att vara yngre”

Vi minns honom från tv-programmet Plus där han kastade saker i den karakteristiska soptunnan. Nu är Sverker Nu är Sverker Olofsson en uppskattad värd i radions Ring P1. Bland annat.

Kamprad bakom miljonlyft till forskning om äldre

Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att dela ut 164 miljoner till äldreforskning.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser