Minnesanteckningar KPR 20230914

Agnetha Lantz redogjorde för et ekonomiska underskottet  hos socialnämnden. Förvaltningen ser över vilka besparingar som kan göras. Diskussion om mer exakta åtgärder kommer framöver. Störst underskott är det inom IFO där det finns kostnader för enskild person. Mycket är lagstyrt.
Ett enigt arbetsutskott beslutade den 6 september om prioritering för besparingar. Att i första hand se över ledning och administration samt inte tillsätta vakanser, vid ytterligare behov genomföra besparingar inom stöd- och omsorg. Äldreomsogen och seniorcentralen ska inte beröras. Tranås kommuns prognos ser bättre ut framåt 2025-2026.
Schemaläggningen med 11 timmars dygnsvila har kunnat genomföras. ett nytt avtal med Kommunal om helgtjänstgöring har löst en del av problemen.
Det finns stort behov om ombyggnad gällande Aspagården. En avdelning på SÄBO har stängta. Finns lediga platser på anda boenden. Arbetsgivare står intyget för yrkestitel.
Information om badbussen och dess nyttjande. Totalt antal passagerare ca 1000. Synpunkter på bättre information och skyltning på flera plagtser och språk.
Digital tillsyn: Skriftlig information från Maria Johansson har kommit till KPR. På SÄBO finns digital tillsyn i de flesta lägenheterna.Frågor om aktiviteter på äldreboenden samt användandet av tandemcykeln besvarades av Maria Johansson. Parcykeln skänktes av Kampradstiftelsen för ca 10 år sedan har i år skänkts till Stöd och Omsorg.
Frågotr om digitalt utanförskap väcktes av Birgitta Andersson. Digital hjälp på biblioteket avslutat. Rådet ser att studieförbunden kan vara en lösning.