Välkommen till SPF Seniorerna Visbyringen

Ny undersökning: Svåröppnade förpackningar ställer till besvär och orsakar skador

Reumatikerförbundet har presenterat resultaten från en enkät om förpackningar, till vilken bland andra SPF Seniorernas medlemmar har bidragit med svar. Undersökningen visar att många kämpar med att öppna förpackningar och ofta skadar sig i processen.

Här kan du se offentliggörandet av 2023 års Hemtjänstindex

Här hittar du länken för att se prisutdelningen och offentliggörandet av 2023 års Hemtjänstindex. Direktsändningen startar kl. 10.00 den 5 december. Om du inte har möjlighet att titta just då kan du även se sändningen i efterhand.

Samtal om pensionssystemet hos S-kvinnor

SPF Seniorerna har regelbundet möten med politiska partier för att diskutera aktuella seniorpolitiska frågor och föra fram medlemmarnas åsikter. Under torsdagen träffade SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll.

Peter Sikström i Sveriges Radio om fula försäljningsmetoder

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström har medverkat i radioprogrammet Plånboken som denna gång handlar om oseriös försäljning. Peter berättar bland annat om vilka privatekonomiska åtgärder man bör vidta för att skydda en anhörig som blivit dement.

Stå upp för din sorg!

Att vara i sorg är svårt på många sätt och mycket handlar det om hur man blir bemött. För den som förlorat ett husdjur gäller det att stå upp för sin sorg om inte omgivningen tar den på allvar, menar gestaltterapeut Meit Backman. Försöker man dölja hur ledsen man är blir det aldrig bra.

”Vi blev ensamma med vår sorg”

Pär Friberg och hans fru Jennie Högberg är präster i Svenska kyrkan. De bor i Sörmland med Sammie, en gatuhund från Rumänien. Innan han kom in i deras liv hade de hunden Sigge som dog bara två år gammal i en njursjukdom.

Lägre risk för postcovid hos vaccinerade

Risken att drabbas av postcovid efter en covidinfektion minskade hos personer som vaccinerat sig. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.

Nyheter från Gotlandsdistriktet

Referat DM i Boule 2023

  • Läs mer
  • 2023-08-03T08:24:54.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser