Om föreningen

SPF Visbyringen 40 år
Visbyringen är en ideell och politiskt obunden förening med runt 140 medlemmar.


Torsdagen den 19 maj 2016 firade SPF Visbyringen sitt 40-års jubileum med en fest på Restaurang Krusmyntagården. En grandios fest med tvårätters lunch med underhållning samt kaffe och kaka. Tillsammans med ett 50-tal medlemmar fick vi inledningsvis mätta och belåtna höra vår förste ordförande Nils Thüring sjunga via ett kassettband. Ingen kunde direkt höra att det var Nils som sjöng på bandet från 1982. Har var både körsångare i NS och som sagt "soloartist".
Det var i kvarteret på Östra Vi som man samlade några intresserade den 17/3 1976 som Visbyringen av Sveriges Folkpensionärers Riksförbund (SFRF) som det då hette. Vid starten var det 7 medlemmar som sedan under året utökades till 28.
Redan under 1980-talet var man över 200 medlemmar varför man 1986 bildade en systeravdelning i Visby – SPF Wisborg.
Under lunchen berättade Sonja Björklund, som var ordf. vid föreningens 30-års jubileum, om verksamheten då. Bl a hade Pysselgruppen med Ulla Törner med flera. Den gruppen ordnade med försäljning till novembermötet varje år vilket då finansierade den årliga bussutflykten. Resor bl a till Stora Karlsö, grillfester, mannekänguppvisning, utflykter och studiebesök ingick i programmen.
Sonja Björklund samt Stina Mörrby som också varit ordförande flera år uppvaktades med varsin blombukett liksom de närvarade 90+ medlemmarna Lars Karlsson och Hans Björklund med blommor. Till vår äldsta medlem Ingrid Hesselberg 97 år har under dagen överlämnats en blomma med en hälsning från föreningen.
Av en tillfällighet är nu vår 13:e ordförande i vår 40 år gamla förening Anita Thüring sonhustru (sunkune) till vår förste ordförande Nils Thüring.
Text: Bo Larsson