Årsmöte 11/3

SPF Visbyringens årsmöte 2024

SPF Seniorerna Visbyringen höll sitt årsmöte i Tjelvarkyrkan den 15 februari med ett 20-tal medlemmar närvarande. 

  Ordförande Anita Thüring hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Hon blev också vald till mötesordförande och Ingegerd Fylkinger valdes till sekreterare.

  Årsmötet genomfördes enligt föredragningslistan. Verksamhetsberättelsen, resultat- och balansräkningen samt revisionsberättelsen lästes upp och godkändes. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023. 

  Val till styrelsen gjordes. Anita Thüring hade undanbett sig omval som ordförande och till ny ordförande valdes enhälligt enligt valberedningens förslag Birgitta Stenström. Anita Thüring kvarstår i styrelsen och i övrigt består styrelsen av Ingegerd Fylkinger, Gerhard Malmros och Britt Westberg.

  Under det gångna verksamhetsåret har vi på våra månadsmöten haft besök av Täudraget som spelade och sjöng, landshövding Anders Flanking som berättade om sitt arbete, Boy Larsson berättade om fattigstugor på Gotland, Ing-Mari Tellström och Sven-Eric Snoder som presenterade och visade filmen ”Sammetskostymen” efter en berättelse av Anna Kajsa Hallgard, Roland Salemark som tipsade om böcker, Mats Englund som berättade och visade bilder från en resa till Sydamerika samt sång och musik av Sara Boström.

  Förutom all denna underhållning har vi ätit vårlunch på Suderbys herrgård, druckit kaffe och ätit våfflor på Fridhem samt haft korvgrillning på Högklint.

  När årsmötesförhandlingarna var avslutade serverades en god smörgåstårta med vatten, lättöl samt kaffe.

  Årsmötet med efterföljande trevlig samvaro avslutades med dragning i lotteriet med många fina vinster.

 

Ingegerd Fylkinger