Så som i Himmelen

På lördagseftermiddagen startade vi från Munkedal och for vidare Blå Gröna vägen upp mot Bullaren genom Dalsland mot Säffle.

Målet var Säffl,eoperan där musikalen Så som i Himmelen spelas i höst. Biljetterna bokades redan i somras och tur var det för alla förställningar är näst intill fullbokade.

Väl framme på operan stod en god buffé framdukad till oss. Allt var mycket välordnat och personalen trevlig och effektiv.

Här nedan är det några av våra medlemmar som just fått lite mat på tallrikarna.

Strax innan klockan sex var det dags att söka upp sina tilldelade platser.

Så som i Himmelen är en berättelse om en kör i den svenska landsbygden. Det är också en berättelse där ett musikgeni möter vanliga människor med en ren och äkta kärlek för musiken och konsten. Körerna kommer ofta till teatern efter en lång arbetsdag - inte av plikt eller för att det är deras jobb. De kommer för kärleken till musiken, gemenskapen och konsten. Det är nog få platser lika lämpliga som Säffle för denna berättelse.

Det var en föreställning som berörde oss alla och på hemresan var vi eniga om att det varit en fantastisk kväll.Vi tackar Kjell på Sörbygdens buss som tog oss sakta och lugnt hemåt. Stundvis var det dimmiga områden ett och annat rådjur var också uppe på vägen.