Hänt under 2022

År 2022 startade med ett brev från Styrelsen om att all verksamhet stoppas på grund av den snabba covid spridningen.

 

 

 

Ganska snart kom nya råd från folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell om att restriktionerna kommer att upphöra 9 februari.

Det innebar att verksamheten kund startas upp igen. Lisbeth startade seniorgympan i början på februari även mattcurlingen kom igång då.

Årsmötet genomfördes som planerat den 15 februari denna gången med Gunnel Fritzon som ordförande.

Det bjöds på goda semlor ifrån Gulf Hällevadsholm och trubaduren Berth stod för underhållningen. Lotterna gick åt som smör i solsken.

TORSDAGS CAFÈET ÖPPNAR 2 MARS

Visst är det kul att umgås över en kopp kaffe. Tänk så många problem som lätt kan lösas då,

INFORMATION OM DIGITALA BANKTJÄNSTER.

Victor ifrån Tanums Sparbank höll en liten utbildning för oss om de vanligaste tjänsterna som bankerna har att erbjuda. Såsom swish, internetbetalning, autogiro mm. 25 medlemmar var intresserade av detta. Vår egen bagerska Anne-Marie hade bakat en god kaka och kokat kaffe till oss.

PUBKVÄLL 16 MARS

Esterz från Uddevalla underhöll med irländsk musik. De spelade många gamla irländska låtar som vi kände igen och stämningen var på topp.

Bryggmästare Johan Hansson från Smögenbryggarn berättade för oss hur det går till när man brygger öl. En god tallrik serverades med hemlagade piroger, tunnbrödsrulle med gubbröra, ölkorvar och ost i olika former. Några bilder på deltagarna nedan.

STUDIEBESÖK HOS ALSTOR I SKOGARNA RUNT GLÄBORG 18 MARS

Vi fick en härliga förmiddag i skogen med intressant demonstration av Alstor maskinen. Fantastiskt att se hur snabbt och smidigt Roberth fällde, kvistade och kapade stockarna i längder.

Nykokt kaffe och korv med bröd smakade verkligen gott.

Ett stort tack till Malin, Christian o Roberth från Alstor som bjöd in oss till denna förmiddag.

SENIORSHOPEN 20 APRIL

Att se och ha möjlighet att köpa kläder från vårens mode lockade 50 personer.

Föreningens egna mannekänger visade oss en del av vårens mode.

VANDRING I VÄGERÖDS DALAR

En av vårens första vandringar gjordes i Vägeröds dalar. Blåsipporna hade precis börjat att slå ut. 25 personer deltog och medhavd fika smakade bra.

Några hundar fick också vara med på promenaden.

 

 

26 APRIL PROMENAD PÅ FÅGLEKÄRR

Efter en fin skogspromenad anlände vi fram till Kryddhagen där Ragnhild Eneling demonstrerade hur man tar hand om både bin och honungen.

DISTRIKTSSTÄMMA 8 APRIL PÅ LJUNGSKILE FOLKHÖGSKOLA

Förbundsordförande Eva Ericsson gästade oss där.

Omvald till distriktsordförande blev Ann-Christine Baar.

VIKINGARNA I GÖTEBORGS KONCERTHUS 8 APRIL

Efter stämman blev 6 st från vår förening upphämtade av buss som var på väg till Göteborg för att se och höra Vikingarna. Bussen var fullsatt med förväntanfulla resenärer och vi blev inte besvikna under kvällen. Alla var så nöjda när vi åkte hemåt igen.

PÅSKFESTEN I HÄLLEVADSHOLMS FOLKETSHUS 12 APRIL

Jansonsfrestelse med lite gott till stod på menyn. Alla lät sig väl smaka.

Gerd stod för påskpyntet.

Smepojkarna underhöll med sång, musik och historier.

Bilder från publiken.

BOWLING I ED 29 APRIL

Ca 30 personer åkte till Ed för att spela bowling. Det är en trevlig aktivitet där alla kan vara med och delta. Förutom att tävla hinner man umgås och tala med varandra. Belöningen efteråt blir en god middag om man så önskar.

HEMMA HOS NANCY TRÄFFAS VI OCH SJUNGER

Vi träffs, trivs och sjunger hemma hos Nancy. Ibland har vi förstärkning av dragspel, gitarr och kanske ucelelen kommer fram. Stämningen är god och det är ett trevligt avbrott från vardagen. Det finns säkert plats för några nya om ni har lust att pröva på. Ni vet att finns det hjärterum osv........

AVSLUTNING PÅ PROMENADERNA OCH FOLKHÄLSODAG 17 MAJ

Vi fick en fantastiskt fin eftermiddag på Hällungsbacka. Efter promenaden bjöds det på grillad korv lite prisutdelning från frågerundan. Bilder från inspelningen av filmen Utvandrarna visades. Kärnsjöns siste flottare Ingemar Hagberg berättade om hur flottningen gått till på Kärnsjön. 55 personer hade letat sig upp i skogarna till Göran Siljebergs gård. Stort tack till Göran som lät oss  komma dit den 17 maj.

 

KIELKRYSSNING MED RESEMAKARN 10 MAJ

Vi fyllde nästan en buss på resan till Kiel. Båten lade ut från kaj i Göteborg en god buffé serverades på utresan och stämningen var på topp.  En god natts sömn och sedan var  vi redo för shopping. Vi fick en fin vårdag i Kiel innan det var dags att styra kosan hemåt igen.

Allt packat och klart då kör vi hemåt över Uddevallabron.

VÅRFEST PÅ FISKEBO 31 MAJ

En trevlig avslutning på vårens trivselkvällar. God vårbuffé serverades och Jimssons orkester från Mellerud underhöll. Drygt 100 personer var närvarande.

Här bjuder Lisbeth, Anne-Marie och Maria på rabarberpaj.

AVSLUTNING PÅ TRÄFFPUNKTERNA BÅDE I DINGLE OCH HÄLLEVADSHOLM

Under våren har det varit träffpunkt både i Hällevadsholm och i Dingle.

I Hällevadsholm håller man till på Falkensväg. Träffas trivs dricker kaffe och har en mysig stund tillsammans. Likaså är det i Dingle där samlas man på Nygatan. Det finns säkert plats för flera ifall ni önskar att delta. Aldrig fel att komma ut lite och få höra lite nyheter.

HEMLIG RESA 16 JUNI

Intresset för denna resa var jättestor. Vi fick en jättefin dag där vädret verkligen var på vår sida. Färden gick över Trollhättan till Sollebrunns Gästgiveri för ett stopp med kaffe och smörgås. Guiden Erik Samuelsson klädd i tidstypiska kläder hade mycket att berätta för oss. Speciellt han bössa fick vi mycket kunskap om.

 

Majvor fick låna bössan lite.

Därefter fortsatte vi färden till Jonseredsträdgårdar. Där man kunde strosa runt i parken eller sätta sig i skuggan och ta en glass många gjorde bådadera.

Nästa mål var Stenungsögården där vi blev serverade en god fisksoppa. Efteråt bjöds det på kaffe och princesstårta på utealtanen i strålande sol.

Även denna resa måste ha ett slut. Nu var det dags att stiga ombord på bussen och åka hemåt igen. Hemfärden gick över Tjörn och Orust.

Tack till Lars Bertil som kört runt oss hela dagen.

POLITIKERUTFRÅGNING INFÖR HÖSTEN VAL 14 JUNI

Politiker från 8 olika partier i Munkedals kommun ställde upp och besvarade frågor.

60 personer tog tillfället i akt och kom till denna träffen. Detta var ett sammarangemang med SPF Sörbygden, Svarteborg och PRO Munkedal. Det mesta handlade om äldrefrågor såsom boende på äldre dar, hemtjänst gratis kollektivtrafik mm. Moderator var Lars Bäckström tidigare landshövding.

BOULE SPELAS DET BÅDE I DINGLE OCH HÄLLEVADSHOLM HELA SOMMAREN

Varje vecka spelas det boule i Dingle på måndagar och Hällevadsholm på torsdagar.

Var och en har med egen fika som njuter av tillsammans. Här finns plats för fler om ni önskar. Varför inte prova på en gång för att se om det är något som passar.

HÄR GÖR VI ETT STOPP FÖR LITE SEMESTER OCH ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR

Måste bara få visa er en ljuvlig sommarbild. Tänk att vi alla varit så här små och söta en gång. Detta är Bengts och mitt första barnbarnsbarn.

 SOMMAREN AVSLUTADES MED EN RESA TILL ELVISMUSÉET I FLODA 9 AUGUSTI

Vi fick en fin utflykt till Elvismuséet där vi blev guidade och fick veta mycket om Elvis liv.  Därefter blev vi serverade hamburgare i trädgården under tiden som vi fick lyssna till gamla godingar som bland annat Janne Lucas framförde. Det blev några trevliga timmar i bästa tänkbara väder.

Hemresan gick över Alingsås där vi stannade ett par timmar och njöt av vad staden hade att erbjuda oss. Alltifrån lite shopping, några var lite kulturella och andra satt bara och njöt av vackra blomsterplanteringar och god glass.

Ett kort stopp utanför domänerna på Koberg där vi såg det nya svinstallet som tas ibruk nu under hösten. Där finns plats för drygt 10 000 slaktsvin samtidigt. Det beräknas produceras 30 000 slaktsvin per år. Tänk på det när ni hugger i julskinkan nästa gång.

BILRUNDAN GENOMFÖRDES I STRÅLANDE SOLSKEN 30 AUGUSTI.

ca 70 personer kom och ville vara med på bilrundan som Gerd och Gert annordnat. Starten var vi Folkets Hus Hällevadsholm där man blev utrustad med karta, penna och ett kort att kryssa i. Innan man gav sig ivär skulle man pröva sina färdigheter i pilkastning. När det var avklarat gav man sig iväg med kartan i handen hos någon av medpassagerarna. Där stod noga förklarat hur man skulle köra och även en beskrivning på var frågorna fanns utställda längs med banan.

Färden gick upp mot Bullaren en runda och tillbaks till pendelparkeringen i Rabbalshede. Där var det stopp och lite tävling i bollkastning. Man hade tre bollar att kasta i en hink. Några enstaka lyckades pricka i alla tre.

Vad man däremot var väldigt dålig på var uppmärksamheten i rondellen vid avfarten Rabbalshede. Där hade Gert ställt ut ett rådjur och när man kom fram till målet vid Sjövallen i Rabbalshede skulle man redogöra vilket djur man sett i  denna rondell.

Det blev en kvalificerad gissning hos många. Men inga problem med detta 7 vinnare drogs bland tipslapparna som var inlämnade.

Höjdpunkten var nog ändå att få äta sig mätt på nygrillad korv vid målet Sjövallen.

Vi tackar Lisbeth , Maria , Gösta och Bengt för att de fixat detta till oss.

HÖSTENS FÖRSTA PROMENAD I RABBALSHEDE 13 SEPTEMBER

Vid rabbalshede parken samlades 23 personer och gick genom samhället till Linneasjön. 

Efter några minuter var det dags att ta på huvor och fälla upp paraplyerna.

Men det blev inte värre än att vi tog fram vårt fika och fick en trivsam stund tillsammans.

SENIORSHOPEN KOM OCH VISADE HÖSTENS KLÄDER 15 SEPTEMBER

Folkets Hus fylldes av både besökare och massor av kläder. Ca 80 personer hade hörsammat inbjudan och kom för att köpa sig något nytt eller bara dricka kaffe och umgås.

Att föreningens egna medlemmar ställer upp som mannekänger är mycket uppskattat.

Ny i gänget var Åke denna gången. Ingrid, Inger, Gert och Ulla har vanan inne sedan flera år tillbaks.

Många fick ett gott skratt när Åke och Ulla kom iklädda nattlinnen. 

RÄKFESTEN 20 SEPTEMBER

Kvällen inleddes med att Pekka Abrahamsson f.d polis underhöll med berättelser från sitt liv som polis samt varnade oss för alla telefonsamtal, mail mm som försöker få oss att lämna ut kontouppgifter, bankid. Vid minsta misstanke om att det är något konstigt med samtalet så avsluta samtalet genast. Detsamma gäller mailen kasta bort dem omgående.

Några SvenIngvars låtar fick vi också lyssna till.

Därefter fick vi äta oss mätta på fantastiskt goda färska räkor som hämtats direkt vid fiskbåten i Grebbestad. En trevlig kväll med ett fullsatt Folkets Hus.

PROMENAD TILL DINGEVALL OCH STUDIEBESÖK PÅ GÅRDEN 4 OKTOBER

Nästan 50 personer tog tillfället i akt och fick en intressant efter middag på Dingevall. Fredrik Davidsson ägare till gården tog emot oss och berättade om sitt liv som bonde. Det var härligt att höra på en ung entusiastik och hårt jobbande bonde.

Hälften av gänget promenerade till Dingevall från Folkets Hus och andra valde att ta bilen .

TORSDAGSCAFÉ MED BINGOSPEL 6 OKTOBER

Bingo Plus med Ingemar och Ingela kom från Göteborg och spelade bingo med oss.

60 personer deltog och tyckte det var roligt att testa detta igen. En del hade turen att få med sig både choklad och kaffe hem. Andra fick nöja sig med att dricka kaffe på plats och äta goda frallor.

Ett quis fick vi att bita i och vinnare av detta blev två ur vår styrelse Anders och Gert. På bilden under ser ni dessa två herrar som fick varsin medalj för sina kunskaper.

PROMENAD TILL HÄLLRISTNINGARNA PÅ GÅRVIK 18 OKTOBER

Drygt 30 deltagare blev vi när hällristningarna  vid Lökeberg besöktes. Det var en väl markerad stig fram till dessa hällristningar så det var enkelt att gå.

Väldigt intressant tyckte de flesta av oss.

 Här hade vi mycket att resonera om vad det gällde hällristningarna. Ett myller av bilder fanns på denna hällristning. De flesta är inhuggna under yngre bronsåldern för ca 3000 år sedan.

DEN 25 OKTOBER VAR DET DAGS FÖR ÖLFEST.

Som vanligt var det helt fullsatt i Folkets Hus när bandet The Fiddlesticks från Munkedal drog igång festen. De spelade irländsk musik vilket lät väldigt bra. Alla sorters instument hanterades och stämningen kom snabbt igång.

Anne-Marie, Maria och Lisbeth hade lagat en jättegod Pustasoppa. Den hade en rykande åtgång men alla fick äta så mycket de bara orkade. Kakan till kaffet var också mycket omtyckt.

Ingers lotter gick åt som smör i solsken.

Alla verkade ha väldigt trevligt. Denna gång startade festen kl 18.00 ett litet försök med något nytt.Det verkade gå hem också.

SÅ SOM I HIMMELEN PÅ SÄFFLEOPERAN

På lördagseftermiddagen den 29 oktober åkte 47 SPFare buss genom ett vackert höstlandskap till Säffle för att gå på musical. Det blev en fantastisk eftermiddag och kväll.

Så det var ett kanske lite trött men ändå väldigt nöjt gäng som kom hem vid 23.30 tiden igen.Men vad gjorde det när klockan ställdes tillbaks denna natten och vi fick en extra timma att sova.

HÖSTENS SISTA PROMENAD GICK I STRÖMSTAD 18 OKT

Dit åkte vi tåg och det var medlemmar som steg på tåget i Munkedal, Dingle och Hällevadsholm. 55 personer var med på detta. Fantastiskt kul att så många tog tillfället i akt att använda sitt seniorkort. Hade man inget sådant kort laddade man ner appen ToGo och fick betala 35 kr per resa vilket ju också är billigt.

Margaretha visar här nedan hur man lägger kortet mot kortläsaren. Enkelt och smidigt.

TORSDAGSCAFÉ MED KVILLE SINGERS 3 OKT

Vi bjöd in Kville Singers för att få underhållning en regnig torsdagseftermiddag. Det lät väldigt bra från denna stora kör.

Mycket Evert Taube lyssnade vi till men även mycket andra kända melodier. Även denna eftermiddag blev det fullsatt i Folkets Hus och kaffe, frallor hade en strykande åtgång.

BOWLING I ED 8 NOVEMBER

31 glada bowlare samlades på Bowlinghallen i Ed. Där började man med att äta en god lunch därefter spelades 3 spel.

12 st var "nybörjare" extra kul att så många vågar prova på. Men ingen lyckades slå Kurt Falck "gammelräven" bland bowlarna.

STUDIEBESÖK PÅ NEW WAVE 15 NOVEMBER

Drygt 90 personer blev väl mottagna av Tomas Jansson Vd på företaget. Vi fick information om företaget och många blev nog förvånade när vi fick veta att New Wave är representerat i så stor del av världen.

Alla lät sig väl smaka nav kaffe och fralla, bulle innan rundvandringen startade. Många i personalen tog hand om oss och vi fick även göra besök inne på kontoren. Det var många av medlemmarna som har någon släkting eller vän som jobbar på företaget.

VI GJORDE VÅRA EGNA DÖRRKRANSAR PÅ NATURBRUKSGYMNASIET DINGLE 17 NOVEMBER

Så här fina dörrkransar blev det när 15 kreativa damer under ledning av Carina Haugerud och Gunnel Hagström tog sig an uppgiften med liv och lust.

85+ MIDDAG DEN 20 NOVEMBER

God söndagsmiddag serverades till våra äldsta medlemmar i Folkets Hus.

60 personer samlades till vackert dukade bord och trevlig underhållning av föreningens egna Uckelelebönor. 

JULMARKNADSRESA TILL NORA 2 -3 DECEMBER

47 personer intog sina platser i Sörbygdens buss på fredagsmorgonen och drog iväg till Nora för att gå på julmarkand där. Efter epp par stopp för kaffe och lunch längs vägen kom vi fram på eftermiddagen till Nora Stadshotell där rummen väntade på oss. På Kvällen var ett fantastiskt julbord framdukat till oss.

Lördagen tillbringade vi med att besöka julmarknaden som var alldeles utanför hotellet. Den som inte orkade eller hade lust att gå omkring kunde bara sitta inne på hotellet och följa marknadslivet därifrån.

En vacker julkonsert i kyrkan avslutade vår dag i Nora innan vistartade hemåt igen.

TORSDAGSCAFÉ MED ANKI. BERT O IVAN 8 DEC

Många kom till denna träffen. Käck underhållning med kända låtar och vi fick möjlighet att sjunga med.

Alla lät sig väl smaka till kaffe  med goda skinksmörgåsar i pausen.

JULFEST PÅ LUCIA 13 DECEMBER

Som vanligt ett fullsatt Folkets Hus. Morgan Kristensson från Kville läste dikten Tomten av Viktor Rydberg och även någon dikt av John Rudolf från Hällevadsholm. Fjällgänget underhöll några passade på att ta sig en svängom.

Detta år serverades Janssons frestelse, korv, köttbullar, sill och allt annat som där tillhör. God kaffe och hembakt kaka efteråt. Allt var mycket upppskattat av gästerna.

Detta var sista aktiviteten för år 2022.             TACK FÖR I ÅR.