Gott Nytt År!

och god fortsättning till alla medlemmar!

Till alla föreningar: Viktigt brev!

Föreningsbrev: Inför 2021 och kommande årsmöten

ComHem och Tele2 kunder!

Byt till ny e-post adress och meddela oss IT ansvariga på distriktet.

Kampanj: Bli medlem!

Se Norrbotten distriktets annons här!

Brev till föreningarna!

Från SPF Seniorernas distrikts styrelse för Norrbotten!

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

– Ett olyckligt exempel på systemisk eller strukturell ålders­diskriminering

Personer över 84 år, en grupp som påverkats starkt av pandemin, exkluderas från att delta i Folkhälso­enkäten i vår. Det här är ett olyckligt exempel på strukturell ålders­diskriminering, skriver flera debattörer i Svenska Dagbladet.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Uppmaningen till alla: Ta vaccinet

Två vacciner mot covid-19 är godkända och snart väntas AstraZenecas också bli det. Thony Björk, apotekare och sakkunnig läkemedelsfrågor SPF Seniorerna, uppmanar alla att vaccinera sig oavsett vilket vaccin som erbjuds.

”Behov av miljarder får inte gömmas i utredningar”

Trots att äldreomsorgen är bättre rustad nu än i våras dör en lika stor andel äldre till följd av covid-19. Det konstaterar Sven Erik Wånell, sekreterare i Coronakommissionen.

”Olämpligt med webbenkäter till personer över 84 år”

Webbenkäter är direkt olämpliga att skicka till personer över 84 år. Det menar Kerstin Forssén på SvD Debatt i en replik på kravet att den gruppen måste få vara med i Folkhälsomyndighetens enkät om pandemin. Men hon får svar på tal av SPF Seniorernas sakkunnige.

Anders Tegnell: 60-69-åringar kan prioriteras

60-69 åringar kan prioriteras i vaccineringen och personer över 84 år ska förmodligen få vara med i folkhälsoenkäten om pandemin. Det meddelar Anders Tegnell när Senioren frågar honom på tisdagens pressträff.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Vi behöver dig!

Bli medlem!