Välkomna till SPF Mellersta Kinnevald

    Information På grund av corona krisen har styrelsen beslutat att ställa in all verksamhet tills vidare.

Våffeldag i Videsborg

Onsdag 25 mars kl.14,00 Våffeldag i Videsborg. "Om vättar och annat oknytt och lortatyg som du kan möta i slott och koja och i våra småländska skogar" Vibeke Hyltén-Cavallius. Kostnad 100 SEK.

Månadsmöte i Videsborg

Måndag 24 feb. kl.14,00 Månadsmöte i Videsborg."Försök inte lura mej"Robert Loeffel, presstalesman för Södra polisdistriktet. Fika ingår. Kostnad 50 SEK.

Vandring i Vederslöv

Måndag 16 mars kl.10,00 Vandring i Vederslöv.Samling vid hembygdsgården. Kaffekorg.

Årsmöte i Tävelsås Bygdegård

Söndag 9 februari kl.14,00 Årsmöte i Tävelsås bygdegård. Bildspel från sammankomsterna 2019. Föreningen bjuder på enklare förtäring. Anmälan till någon i styrelsen senast 3/2.

Bowling i Knock´em down.

Onsdag 22 jan.kl. 13,30 Bowling i Knock´em down, resterande datum är 5/2, 19/2, 4/3, 18/3 och 1/4. Anmälan till Vivi Andersson 073-8490239 senast söndagen innan.

Månadsmöte i Videsborg

Måndag 20 jan kl. 14,00 Månadsmöte i Videsborg. Specsavers berättar om synundersökningar. Fika ingår. Kostnad 50 SEK.

Bingo i Videsborg

Onsdag 15 jan.kl.14,00 Bingo i Videsborg Vederslöv. Kaffekorg. Resterande datum är 12/2, 11/3 och 8/4. OBS den 8/4 är det bingo i Tävelsås bygdegård.

Månadsmöte

Tisdag 19 nov. kl.17.30 Månadsmöte Bildföreläsning i Videsborg, Vederslövs bygdegård Inträde 100:- Kaffe ingår.

Gransholm

Fredagen 25 okt. kl.18,00 Gransholms Gården. Underhållning av Viking Olsson och Mats Lindström. Laxsmörgås och kaffe med ostkaka. Kostnad 250:- Bindande anmälan till Monika tel.073-34 43 733 eller Elisabeth tel. 070-42 70 545 senast den 13 okt.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund