Dragning på Bildpasset och Aktivitetskortet har skett

Grattis alla aktiva seniorer och speciellt till vinnarna som trots Coronatider gett er ut i skog och mark.

SPF-golfen körde igång den 7 maj

Igår, 14 maj, var vi 7 som spelade. Vi startade i fint solsken men efter bara ett par hål tornade ovädersmoln upp sig så det blev regn och hagel och också en åskknall. Kolla på de blåsvarta molnen på korten! De som bara hunnit till 3:ans green avbröt och gick och fikade. De som hunnit till 5:an väntade ut ovädret under taket. Efter en halvtimme var ovädret över. Då spelade vi 5, 6 och 7 innan det blev fika. SPF-golfen fortsätter varje torsdag under sommaren, utom vecka 28. Samling kl 7.45 vid 10:an. /Lennart

Opera på Skäret 2020 inställt

Här kommer ett trist besked som påverkar oss. Operan blir inte av i år utan flyttas till 2021 De får inte in huvudrollsfigurerna att börja öva med och man känner en osäkerhet med att spela med reducerat platsantal. Övriga resor utom Birka är inställda pga Corona.

Väntjänst

Tips om ni vill ha kontakt med flera vänner eller anhöriga - gå in på smsgrupp.se och starta en grupp så kan dina mess nå flera på en gång. Har du ingen att messa med får du gärna hjälp av vår Väntjänstgrupp. I så fall kan du ringa 076-026 57 22 så lägger vi in dig i en grupp. Mvh Väntjänstgruppen

Vårt 50-årsjubileum

Föreningen arbetar energiskt med kommande aktiviteter inför hösten och hoppas det otäcka viruset har bekämpats. Närmast ligger nu "En dag i Parken" 19 augusti.

Jubileumskonserten 17 oktober (nytt datum)

SPF Jubileumskonsert är framflyttad till Lördagen den 17 oktober 2020 kl. 16:00 – 18:00. Behåll därför betalda och bokade biljetter!

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

Tillsammans mot ensamhet – Inbjudan till webbseminarium 28 maj

Välkommen att delta på ett nytt webbseminarium om hur vi tillsammans kan motverka ofrivillig ensamhet. Ämnet är så aktuellt och viktigt så vi hoppas att även du som inte är engagerade i projektet är med och tittar på webbsändningen.

Medel till Sveriges föreningsliv för humanitära och sociala insatser samt för att motverka ensamhet

I dag presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna medel för insatser av föreningslivet under coronapandemin. 50 miljoner föreslås avsättas för humanitära och sociala insatser för särskilt utsatta och 50 miljoner kronor för att motverka ensamhet hos äldre.

”Nu kommer fler att vilja flytta”

Uppskovsräntan slopas från årsskiftet. På tiden, menar SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor Fredrik von Platen.

Fler döda i äldreboenden

Andelen 70+ som dött i covid-19 och som bott på äldreboenden ökar. Det visar Socialstyrelsens senaste siffror.

"Det är inte de anhöriga som dragit in smittan"

Framgångsfaktorer som bra rutiner, öppenhet och särskilda avdelningar för smittade kan göra besöksförbundet överflödigt skriver Demensförbundets ordförande.

Baka i långpanna

Långpannan ger kakor åt många. Ställ en påse hos grannen eller spara i frysen till vi kan ses på riktigt. Snart, hoppas vi!

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser