Dragning på Bildpasset och Aktivitetskortet har skett

Grattis alla aktiva seniorer och speciellt till vinnarna som trots Coronatider gett er ut i skog och mark.

SPF-golfen körde igång den 7 maj

Igår, 14 maj, var vi 7 som spelade. Vi startade i fint solsken men efter bara ett par hål tornade ovädersmoln upp sig så det blev regn och hagel och också en åskknall. Kolla på de blåsvarta molnen på korten! De som bara hunnit till 3:ans green avbröt och gick och fikade. De som hunnit till 5:an väntade ut ovädret under taket. Efter en halvtimme var ovädret över. Då spelade vi 5, 6 och 7 innan det blev fika. SPF-golfen fortsätter varje torsdag under sommaren, utom vecka 28. Samling kl 7.45 vid 10:an. /Lennart

Opera på Skäret 2020 inställt

Här kommer ett trist besked som påverkar oss. Operan blir inte av i år utan flyttas till 2021 De får inte in huvudrollsfigurerna att börja öva med och man känner en osäkerhet med att spela med reducerat platsantal. Övriga resor utom Birka är inställda pga Corona.

Väntjänst

Tips om ni vill ha kontakt med flera vänner eller anhöriga - gå in på smsgrupp.se och starta en grupp så kan dina mess nå flera på en gång. Har du ingen att messa med får du gärna hjälp av vår Väntjänstgrupp. I så fall kan du ringa 076-026 57 22 så lägger vi in dig i en grupp. Mvh Väntjänstgruppen

Vårt 50-årsjubileum

Föreningen arbetar energiskt med kommande aktiviteter inför hösten och hoppas det otäcka viruset har bekämpats. Närmast ligger nu "En dag i Parken" 19 augusti.

Jubileumskonserten 17 oktober (nytt datum)

SPF Jubileumskonsert är framflyttad till Lördagen den 17 oktober 2020 kl. 16:00 – 18:00. Behåll därför betalda och bokade biljetter!

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser