Årsmötesprotokoll 2021

Nu kan Du som medlem läsa protokollet från det minst sagt annorlunda årsmöte vi hade.

Inbjudan till Samtalsgrupp Senior Digitalt

Har du känt oro och/eller ensamhet under isoleringen i Corona epidemins framfart? Eller kanske redan innan? Vill du samtala om detta, eller kanske bryta din ensamhet på ett säkert sätt?

Årsmöte och inställt månadsmöte 17 mars.

SPF Seniorerna Aktiv genomförde ett annorlunda Årsmöte och använde delvis den digitala tekniken!

Stavgång

Då många aktiviteter blivit inställda har stavgången återuppstått. Vi är ett gäng som träffas på måndagar kl. 10.00 och tar en sväng på ca 5 km. Vill du vara med är du så välkommen! Hälsar aktivitetsledaren Sigrid Flodman

Vårens Bildpass och Friskvårdskort

Pga. rådande Pandemi finns dokumenten att hämta fr.o.m. måndag den 25 januari vid Vuxenskolan på Jädersvägen 1. Vuxenskolan kommer att vara öppen på följande tider: Måndagar klockan 09 – 12 samt 13 – 15. Tisdagar – Fredagar klockan 09 – 12. Dokumenten finns nu också att tillgå på Hemsidan under "Frisvårdsaktiviteter". Hälsningar Friskvårdssektionen

Hej medlem. Stavgång är på gång

Om du känner för att vara med och gå med stavar en gång i veckan och få lite social samvaro så kan vi informera om att Friskvården kör igång med aktiviteten Stavgång. Tid: Måndagar med start 1 februari 2021 klockan 10:00 Startplats: Utanför Vuxenskolan på Jädersvägen 1 Kontaktperson: Sigrid Flodman tfn 070-7773457

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Polisen varnar för bedrägerier i samband med vaccinationerna

Senioren har skrivit om det tidigare men tyvärr finns det anledning att göra det igen. Polisen varnar ännu en gång för bedrägeriförsök mot äldre. Den här gången gäller det i samband med vaccinationerna mot covid-19.

Då lönar det sig inte jobba vidare

Två extra arbetsår efter 65 ger bara några hundralappar mer per månad i pension. Det visar nya beräkningar från SPF Seniorerna.

Gretas bostadstillägg åts upp av kommunen

Greta Wigg fick efter lång väntan ett bostadstillägg på nästan 3 000 kronor. Men när det kom la kommunen beslag på nästan hela summan.

Nya besked kan komma om Astra Zenecas vaccin

Astra Zenecas vaccin mot covid-19 kan eventuellt börja användas på personer över 65 år i Sverige. Nya studier visar att vaccinet är effektivt även på äldre och nu ska Folkhälsomyndigheten ta beslut om rekommendationerna ska ändras eller inte, skriver Expressen.

Bjärred-läkaren tagen ur tjänst

Den läkare i Bjärred som i hemlighet portade äldre från sjukhusvård har tagits ur tjänst.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västmanlandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser