Månadsmötet i mars

123 personer kom till månadsmötet den 21 mars

Vi inledde som vanligt i Scenrummet i Messingen. Idag var det förre SVT-tv-meteorologen Helen Tronstad som berättade på ett fascinerande sätt om hur det är att  vara tv-meteorolog. Morgonskiftet började t.ex.03:30 och dagens första sammanträde med SMHI med flera började 05:00. Det blev många morgonskift, eftersom John Pohlman bara tog kvällspassen, och bara i Rapport. TV-tekniken gör att man inte får ha gröna kläder på sig och väderpresentatörerna tittar inte på den karta de pekar på utan på en skärm vid sidan om (fast de försöker se ut som om de tittar på kartan). Dessutom står de en bit ifrån kartan och pekar i luften.

Att vara meteorolog på tv är ett mångfacetterat jobb numera, inte bara att medverka i Aktuellt och Rapport, utan även producera väderleksrapporterna för alla lokal-tv-sändningar och dessutom uppdatera på SVT:s app/hemsida. Helen påstod att det är bara på SVT:s hemsida/app som meteorologerna inte bara lägger ut kartor utan även kommenterar det kommande väderläget.

Del 2 av månadsmötet besod av kaffe med tilltugg, social samvaro,  lotteridragning och information i  matsalen i Messingen.

Nyheterna på dagens möte var:
- Det var vår nye ordförande Kenneth Brynolfsson som ledde sammankomsten för första gången.
- Styrelsens tidigare beslut att höja lottpriset till 20 kr för tre lotter trädde i kraft
- Styrelsen har fattat beslut om att skänka 10 000 kr till UNHCR för hjälp till Ukraina.