Utflykter

Viktig information finns under "anmälan och betalning" nedan.

 

Utflykter Anmälan görs till utflyktsansvarig med e-post eller telefon. Glöm inte att ange ditt telefonnummer. Anmälningen är bindande efter anmälningstidens slut. Anmäls förhinder före anmälningstidens slut återbetalas avgiften men inte efter anmälningstidens slut. Betalning till SPFs bankgiro 711-1180. OBS! Enbart inbetalning gäller inte som anmälan. Om betalning inte gjorts före anmälningstidens datum är anmälan ogiltlig. Anmälan är giltig först efter bekräftelse.

Vårutflykt med Linnéa Sallay till Kungliga Haga – Gustav III´s Skapelse.

En del av Nationalparken och Wenner-Gren Center onsdag den 29 maj

Linnéa Sally är Auktoriserad Stockholmsguide, professionell sångerska & violinist. Känd för sin entusiasm och förmåga att fånga sina åhörare med kunskap och musik. Vad känner ni till om Hagaparkens intressanta historia? Denna oas som inte funnits om det inte varit för en person som levde och verkade på 1700-talet - Gustav III. Du får veta allt om denna lummiga park och det spännande spelet bakom kulisserna. Vi avslutar vandringen i Ekotemplet där Linnea bjuder på en liten konsert på dagens tema.

Vid ankomsten till Stockholm inleder vi med en tidig lunch i den södra delen av Hagaparken, nämligen Bellevueparken och det i en retropärla som andas 60-tal – Wenner-Gren Center! Denna K-märkta byggnad invigdes 1962, består av 25 våningar och är 82 meter hög. Här kommer vi avnjuta vår goda varma lunch uppe på våning 24 med en magnifik utsikt över parken och Stockholm. Linnéa berättar mer om byggnadens intressanta historia och om Axel Wenner-Gren. Efter detta spektakulära besök tar vi hissen ner till markplan där vår buss väntar på att ta oss upp till Haga Norra Grindar. Här börjar vi med en introduktion av vår Kungliga Nationalstadspark där Hagaparken ingår. Under vår vandring tar vi reda på vad en Engelsk Park är för något. Hur såg det ut här innan vår store teaterkung kom hit på 1770-talet. Vad hade Gustav III för planer för denna plats?

Vi får lära oss mer om parkens unika byggnader. Bl.a Koppartälten, Orangeriet, Gus-tav III`s paviljong, Haga slott, Ekotemplet. I parken finns också ett par exotiska lusthus, den Turkiska kiosken och den kinesiska Pagoden. För att inte tala om resterna av ett jätteslott som kungen planerade för sig. Nära Ekotemplet skymtar vi även Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels praktfulla villa – Haga Slott. Vandringen tar ca 1 timme och 45 minuter, Vid Ekotemplet bjuder Linnéa på sång och fiol. Vi får höra musik med anknytning till platsen samtidigt som vi serveras förfriskningar.

Till den avslutande konserten rekommenderas sittpall. Meddela om du önskar låna en sådan. Linnéa har ett antal pallar att låna ut, de väger ca 800 gram för var och en att bära.

Tid: Buss från Prästgatan Sigtuna kl. 09.45 och åter ca 16.30 Pris: 1 090 kr. I priset ingår buss ToR Sigtuna – Stockholm, besök i Wenner-Gren Center. Varm lunch med sallad, smör/bröd, kaffe och chokladbit. Guidad vandring och konsert med Linnéa samt förfriskningar och något gott därtill.

Anmälan till Berit Tidholm senast 2 maj tel.070 728 2147 mail bg.tidholm@hotmail.com betalning senast 2 maj till SPFs Bg 711-1180 OBS! Meddela om du önskar specialkost. Sköna skor och kläder efter väderlek.