SPF Dalbybygden

    promenad dec 10, sista promenaden för terminen Samling Vattentornet kl 13. Ta med fika

    Nu startar inomhus bowlingen

    Vintermörker Gör dig synlig!

    Läs mer

Promenad nov 26

Vi var 11 deltagare som startade i lite gråmulet väder. Efter några minuter så kom dock solen fram och följde med oss hela vägen. Dagens promenad gick förbi LKF-husen, där vi beundrade deras fina odlingar, vidare genom Dalbacka in på Skrylle området, där vi följde 5 km spåret för att fika vid Brända Tomten. Märta

Björkbacken

Björkbackekommittén överlämnade 3 st blomstergrupper fredagen den 13 november. Enligt Lotta blev detta mycket uppskattat. Brita

Promenad

Vi fortsätter våra promenader var 14:e dag. Den 29 oktober bekantade vi oss med Påskagänget och konstaterade att detta området har byggts ut med många nya hus. Den 12 november gick vi till Galgabacken, strax norr om Gamla Veberödsvägen. Märta berättade om alla hemskheter som begåtts där. Vi fortsatte över ängen och intog vår fika vid boulbanorna. Det var skönt med lite eftersnack efter alla halshuggningar och grymheter. Märta Sjöberg

Cykling till Skrylle

Sista cykelturen. Det börjar bli kallt och ostadigt väder. Skrylleturen med korvgrillning samlade 14 deltagare.

Thony Björk svarar på frågor om vaccinationer mot Covid-19

Förbundet får många frågor kring vaccinering mot covid-19 från våra medlemmar. Här svarar Thony Björk, sakkunnig inom läkemedelsfrågor, på de vanligaste frågeställningarna.

Eva Eriksson i Expressen om IVO:s granskning

Tidningen Expressen skriver om de generella direktiven, gruppbedömningarna och vård i livets slutskede som skedde på felaktiga grunder. Att utsättas för gruppbedömning, bara för att man råkar bo på en viss adress eller ha en viss ålder, handlar om diskriminering, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Ett liv i toner

I våras fyllde hon 80, Lill Lindfors. En av våra mest folkkära artister som tillbringat i stort sett hela sitt liv på scen. Ett härligt liv, tycker hon själv.

”Sverige behöver en pensionsombudsman”

Du kan ha rätt till intjänad pension som du inte får. Problemet är att du kanske inte vet om det och att du måste göra allting själv för att få ut pengarna. "Vi borde ha en pensionsombudsman i Sverige som hjälper till med de här sakerna", säger pensionsexperten Bång Berit Norén.

Gratis coronavaccin för alla i Sverige

Vaccinet mot corona kommer att vara gratis för alla i Sverige. Det meddelar statsminister Stefan Löfven på en snabbt påkallad pressträff på fredag förmiddag. Nu specificeras också vilka i riskgrupperna som kommer att vaccineras först.

Färre 70-plussare besöker akuten

Trenden att färre patienter söker till landets akutmottagningar håller i sig. Särskilt i gruppen 70 år och äldre.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser