SPF Dalbybygden

    Vi lär oss mer om digitala hjälpmedel

    LÄS MER

    Promenad, mars 11, 2021 från macken,Veberödsv, kl 13.00

    Vintermörker Gör dig synlig!

    Läs mer

Promenad feb 25

Torsdagens promenad gick i fotspåren efter föregående promenad, så nu fick vi se den fina gröna mossan som snön gömde förra gången. Den finns på en genväg mellan 3 och 5 kilometers spåren. Vi var sex personer denna gång. (Det var ju vintersport på TV!) Nästa promenad blir den 11 mars med start från bensinmacken på Veberödsvägen kl 13.00. Vi kommer då att promenera lite på Påskagänget. Hälsningar Märta

Promenad feb 11

Ännu en härlig promenad i Skrylleskogen. Vi utgick från Scoutstugan och upp förbi Tetraeden och bilvägen förbi Skrylleängskolan. Strax innan vi kom fram till skogsbrynet upptäckte vi hus som ingen av oss sett förut, men de har säkert legat där ett tag då de inte verkade nya. Så även på gamla kända vägar kan man göra nya upptäckter. Det var än en gång en solig och fin dag, med ett vitt fint snötäcke mellan granarna så vi beslöt att ta en genväg mellan tre och fem kilometer spåren, lite knaggligt men fullt ok och väldigt vackert. Framme vid en krök på fem kilometer spåret fann vi en perfekt fikaplats, även om det blev "ståfika" för de flesta av oss. Nästa promenad blir den 25 februari, med start vid Scoutstugan kl 13.00. Märta

Promenad jan 28,2021

Än en gång fick vi promenera i ett fantastiskt vinterland, med snötäcke på alla buskar och träd. Vi var nio glada personer som träffades vid biblioteket och promenerade via Hovanders väg ner förbi ALBA mot cykelspåret. Vid villaområdet på Grynvägen korsade vi Hällestadsvägen och gick via ängen, i solsken, upp mot Rökepipan. Solens strålar gjorde att vi inte märkte av den lite nordliga motvind vi hade. Framme vid Rökepipan vände vi neråt mot Spannmålsvägen och fann en lekplats där vi kunde inta vår lilla medhavda fika. Nästa promenad är tänkt den 11 februari, med samling vid Scoutstugan kl 13.00. Märta

Promenad

På 2021 års första promenad var vi nio personer som hade förmånen att få uppleva ett underbart härligt vinterväder. Vi utgick från Scoutstugan och fortsatte upp mot Skrylleskogen, på lite blöta men framkomliga stigar mot 3 och 5-kilometer spåren och lite småstigar mot Brända tomten för fikapaus och trevligt umgänge. Tillbaka vägen gick via Rökepipan, där vi konstaterade att isen redan lagt sig i ett tunt lager. Vi valde sedan vägen över fäladen och blev nästan bländade av sol och ett vitt snötäcke. På lilla pulkabacken i fårhagen vid majbål brasans plats var det fullt med pulkaåkande barn. Härlig upplevelse! Nästa promenad planeras till den 28 januari, tid och samlingsplats kommer på hemsidan. Hälsningar Märta

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Polisen varnar för bedrägerier i samband med vaccinationerna

Senioren har skrivit om det tidigare men tyvärr finns det anledning att göra det igen. Polisen varnar ännu en gång för bedrägeriförsök mot äldre. Den här gången gäller det i samband med vaccinationerna mot covid-19.

Då lönar det sig inte jobba vidare

Två extra arbetsår efter 65 ger bara några hundralappar mer per månad i pension. Det visar nya beräkningar från SPF Seniorerna.

Gretas bostadstillägg åts upp av kommunen

Greta Wigg fick efter lång väntan ett bostadstillägg på nästan 3 000 kronor. Men när det kom la kommunen beslag på nästan hela summan.

Nya besked kan komma om Astra Zenecas vaccin

Astra Zenecas vaccin mot covid-19 kan eventuellt börja användas på personer över 65 år i Sverige. Nya studier visar att vaccinet är effektivt även på äldre och nu ska Folkhälsomyndigheten ta beslut om rekommendationerna ska ändras eller inte, skriver Expressen.

Bjärred-läkaren tagen ur tjänst

Den läkare i Bjärred som i hemlighet portade äldre från sjukhusvård har tagits ur tjänst.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser