SPF Dalbybygden

    Månadsmöte 16 okt Från Bagdad till New York

    Läs mer

    Höstfest 25 okt Fest i höstens färger

    Läs mer

Golftävling sep 26

Under tävlingsledare Sören Näsman gick vår interna golftävling av stapeln den 26 september på Lunds Akademiska Golf Klubb. Av olika anledningar blev deltagandet den här gången lågt.

Arild/Ängelholm

Höstutfärd till Arilds Vingård och Järnvägsmuseum i Ängelholm. I strålande höstväder med sol och nästan ingen vind besökte vi Arilds Vingård uppe på Kullen. Vi fick en mycket givande guidning i deras odling och anläggningen för framställning av vin. Nytt för året var en inköpt maskin som plockade druvorna betydligt snabbare än de snabbaste händer kunde göra. Efter guidningen blev det provsmakning av deras viner, två olika vita och ett rött vin, som nog föll de flesta i smaken, vilket hördes på ljudnivån i lokalen. Vi intog även vår lunch i deras restaurang bestående av Boeuf Bourguignon. Ägarparet driver även restaurang och hotell, vilket anlitas väldigt mycket under sommaren vid te x bröllop. Man hade även startat ”Glamping”, vi rynkade våra pannor och frågade ”vad för något”? Det är förkortning på Glamour Camping, bekväma tält med sängar i, inga luftmadrasser här inte!

Att sova gott

Maria Schäfer, sömnkonsult, berättade för oss hur viktigt det är med god sömn. Under natten går ämnesomsättningen ner, blodsockret balanseras, immunförsvaret stärks och minnet sorteras. På förmiddagen mellan 9-11 är vi som piggast. En kort lur på 20-30 minuter efter lunch är att rekommendera. Om vi inte får tillräckligt med sömn, kan vi reagera med ilska och koncentrationssvårigheter. Alla mår vi bra av att lägga oss i ett svalt, helst mörkt sovrum och vid ungefär samma tid varje kväll.

Seniordagen

Seniordagen Inleddes med att vår ordförande Margaretha Hallbergson hälsade alla välkomna. Soligt och fint väder bidrog till att många sökte sig till Dalbys centrum där utställare och sponsorer berättade om sina verksamheter. På Träffpunkten fick man njuta av gratis kaffe med gott bröd. Utanför ringlade en lång kö för att köpa lotter med fina priser som skänkts av våra sponsorer.

SPF Seniorerna träffade nya socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat Ardalan Shekarabi (S) som tillträdde som socialförsäkringsminister den 1 oktober. En av de frågor som togs upp var naturligtvis pensionerna, som väcker ett mycket stort engagemang hos våra medlemmar.

Arrangörer sökes till förbundsmästerskapen 2020/2021

Nu efterlyser vi arrangörer till samtliga förbundsmästerskap för 2020/2021. Grenarna är bordtennis, boule, bowling, bridge, orientering, golf och skidor.

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i Svenska Dagbladet

– Det är anmärkningsvärt att riksdagen inom kort enbart väntas besluta om att höja grundskyddet år 2020, och fortsätter att lämna den inkomstrelaterade pensionen åt sitt öde, säger Eva Eriksson.

SPF Seniorerna medverkar på internationell konferens om fallolyckor

Världsledande forskare, politiker och beslutsfattare från Europa är samlade i Umeå 1-2 oktober för att dela de senaste kunskaperna om fallförebyggande arbete. Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnig i vård och omsorgsfrågor, medverkar och talar under titeln "Talking about my generation".

Plan för anhöriga klar om ett år

Den tidigare utlovade nationella anhörigstrategin ska vara klar under 2021.

"Jag har alla åldrar i mig"

Plötsligt är man 62. Det har Sissela Kyle hunnit bli och känner sig numera märkligt tidlös. I höst är hon aktuell med en ny show.

Göran Persson går på SPF Seniorernas linje

Nu får SPF Seniorerna stöd av förre statsministern Göran Persson. Pensionssystemet behöver mer pengar.

Elefanten är så snabb att vi får kasta oss in på toaletten

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Man blir ju lycklig”

Klockan är nio på söndagskvällen när de första tonerna hörs i Etage. Dansgolvet fylls direkt. Prickiga klänningar, glittrande toppar, skjortor och blanka skor …

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser