SPF Dalbybygden

  Julfest dec 18 Anmäl dig redan nu!

  Läs mer

  Äppelkriget 1 mars 2020 Helsingborg stadsteater

  Läs mer

  Värmland,Dalsland,V-götland Bussresa 30/6-3/7

  läs mer

Månadsmöte november

Månadsmöte nov 20. Skånetrafiken berättade om sina nya betalningsrutiner och att Jo-Jo-kortet ej gäller efter den 14 december. För seniorer som fyllt 75 år kommer ett nytt kort att sändas ut.

Konferens om äldres boende

Ordförande Ingemar Bryman i SPF Seniorerna i Lundakretsen hälsade välkommen till konferensen i Folkparken i Lund.

Café Björkbacken

Avslutning på Björkbacken den 12 november. Traditionsenligt bjöd SPF Dalbybygden de boende på Björkbacken på kaffe och underhållning.

Anrika Grand Hotel

Vi samlas på Piratenverandan och delas upp i två grupper. Den ena gruppen börjar med att äta en god lunch medan den andra gruppen får en guidad tur. Efter en timme är det den andra gruppens tur att få åtnjuta den delikata maten och vi får en guidad tur. Vi beundrar de vackra kristallkronorna och får se olika rum bl a en svit och tornrummet.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

Den boken nästan golvade mig!

Norsk spänning, amerikansk socialrealism och en svensk släktkrönika finns bland boktipsen. Läs!

IVO klarar inte att syna omsorgen

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) skapades för att tillsynen skulle bli effektiv och strategisk. Men det är den inte, enligt en ny granskning.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser