Nyheter

Anrika Grand Hotel

Vi samlas på Piratenverandan och delas upp i två grupper. Den ena gruppen börjar med att äta en god lunch medan den andra gruppen får en guidad tur. Efter en timme är det den andra gruppens tur att få åtnjuta den delikata maten och vi får en guidad tur. Vi beundrar de vackra kristallkronorna och får se olika rum bl a en svit och tornrummet.

Eva Thorén

Månadsmöte okt 16. Eva Thorén berättade om sitt och Arnes liv under 6 år i New York och 6 år i Bagdad, där Eva fick sätta sin prägel på ambassadörslivet. Hon berättade bl a att hon bjöd Kungen och Silvia på buffé i köket - uppskattad enkelhet i alla stela representationsmiddagar. Bland många uppskattade gäster syntes Dag Hammarsköld, Birgit Nilsson, Olof Palme etc. Idag har Sverige ingen verksamhet i Irak.

Flyinge stuteri okt 10

Halvdagsutfärd till Flyinge stuteri och kursgård. Den 10 oktober var vi 26 medlemmar som besökte Flyinge Stuteri. Vår guide Erik Johansson kunde det mesta om Flyinge stuteri och dess verksamhet ända från 12-1300 talen och fram till idag. Flyinge ägs och drivs idag av en stiftelse, som är verksam på flera olika ställen i Sverige, bl a på Strömsholm i Sörmland. Verksamheten består i dag av en veterinärstation, avelsarbete, ryttarutbildning, hovslagarutbildning. Utbildningarna är både universitets- och gymnasieutbildningar med praktiken på Flyinge och teorin i Lund. Vi fick bra inblick i verksamheten och dessutom kunde vi beskåda en mängd storkar på alla hustaken.

Golftävling sep 26

Under tävlingsledare Sören Näsman gick vår interna golftävling av stapeln den 26 september på Lunds Akademiska Golf Klubb. Av olika anledningar blev deltagandet den här gången lågt.