Välkommen till SPF Seniorerna i Mönsterås.

    Alsterån.

    Rimfrost. .

    God fortsättning på året. Önskar styrelsen.

Julhälsning

Nytt beslut för resten av 2020

På grund av rådande smittspridning och FHM skärpta råd ställer vi in all verksamhet i föreningslokalerna för resten av året. Vi kommer att hålla er underrättade via SMS om vad som ev ska ske till våren 2021. Många av er lever delvis socialt isolerade och vi ber att så många som möjligt försöker att via telefon kontakta personer som ni vet sitter ensam.

Hemsidan ljudböcker

Nu kan ni lyssna på ljudböcker på vår hemsida. Under rubriken Bild.Video hittar ni på vänstra sidan rubriken ljudböcker. Finns just nu 6 olika böcker att lyssna på.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Tips för att må bra när allt inte är som vanligt

Det är naturligt att känna oro i en ovanlig och påfrestande tid, men det finns saker man kan göra för att hantera situationen. Folkhälsomyndigheten har tagit fram informationsmaterial med må-bra-tips där det övergripande syfte är att lyfta betydelsen av att bibehålla dagliga rutiner.

Möte med socialministern och utredningen om äldreomsorgslag

Eva Eriksson och Peter Sikström deltog igår i ett digitalt möte med socialministern om äldreomsorgen och pandemin.

Anders Tegnell: Vi har varit väldigt tydliga i våra prioriteringar

Kan man börja leva som förut när man är vaccinerad mot covid-19 och vad anser Folkhälsomyndigheten om att Region Stockholm har gått emot deras rekommendationer och inte vaccinerar äldre i första hand? Det var de två frågor Senioren ställde till statsepidemiologen Anders Tegnell på tisdagens pressträff.

En av fyra 70-plussare står utanför

Det kommer under överskådlig tid att finnas hundratusentals äldre som inte svarar mot samhällets krav på att hantera digitala verktyg.

Så mycket dyrare blir ett seniorlån

Bristen på möjligheter att låna i bank driver seniorer i famnen på produkter som kan vara fem gånger dyrare än vad banklånet skulle ha varit.

Region Stockholm valde vårdpersonal före äldre

Region Stockholm är sämst i Sverige på att vaccinera äldre mot covid-19. Det är ett medvetet val enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L)

Så många går miste om bostadstillägg

Cirka 100 000 pensionärer som har rätt till bostadstillägg får inte ut en krona.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kalmar län

Info. ang. vaccination

Använda bilder utan tillstånd

Vintern närmar sig

Kolla gärna under återblick

Årsstämma 21 Okt. 2020

Aktuella kampanjer från vårt förbund