Välkommen till SPF Seniorerna i Mönsterås.

    Strömsrum.

    Maten är dukad. .

    God jul och Gott nytt år. Önskar styrelsen.

Nytt beslut för resten av 2020

På grund av rådande smittspridning och FHM skärpta råd ställer vi in all verksamhet i föreningslokalerna för resten av året. Vi kommer att hålla er underrättade via SMS om vad som ev ska ske till våren 2021. Många av er lever delvis socialt isolerade och vi ber att så många som möjligt försöker att via telefon kontakta personer som ni vet sitter ensam.

Tråkiga nyheter!

Tyvärr blev Öppet hus med modevisning inställt pga den ökade CV-19 spridningen i Region Kalmar. Vi hade extra kontakt med Länsstyrelsen och Smittskyddsenheten vilka avrådde från att ha större sammankomster. Hur det blir med ev ett Öppet hus i december återkommer vi med, men som det ser ut just nu blir det ingen mer aktivitet detta år. Var rädda om Er och håll avstånd.

Glädjande nyhet!

Vid senaste styrelsemötet den 13/10 beslöts att vi ska ha ett öppet hus i november samt ett i december. Allt ska corona-säkras. Den 5 november kl 14 och kl 16 blir det modevisning med Byxshop i föreningslokalen. Anmälan till Anita, tel 070-511 58 51. Högst 40 deltagare per tillfälle på grund av covid 19 restriktionerna. För december återkommer vi med tid och program. OBS!! ALL ÖVRIG VERKSAMT FORTSATT INSTÄLLD, KAN ÄNDRAS OM FHM KOMMER MED ANDRA POSSITIVA BESKED!

Hemsidan ljudböcker

Nu kan ni lyssna på ljudböcker på vår hemsida. Under rubriken Bild.Video hittar ni på vänstra sidan rubriken ljudböcker. Finns just nu 6 olika böcker att lyssna på.

Information inför hösten

Styrelsen har beslutat, efter styrelsemöte den 11 aug, att våra aktiviteter i lokalen är inställda för i första hand augusti och september. Ny information efter nästa styrelsemöte den 15 september. Utomhus , om vädret tillåter, kan vi dock ses. Sålunda, den 27 augusti och den 24 september kl 14.00 träffas vi i Hembygdsparken om vädret tillåter. Var och en tar med egen förtäring. Den 10 september möts vi istället vid Kaffetorpet på Oknö kl 16.00. Grillad korv serveras, dricka tar man själv med. Anmälan till Anita, 070 511 58 51, senast den 7 sept. Behov av skjuts, ring Chatrine, tel 070 671 0401. Resor, planerade för innevarande år, är inställda.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 november – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 november klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Vårdföretagarna sågar Folkhälsomyndigheten: Vi fick inte stöd

Folkhälsomyndigheten gav inte ett tillräckligt stöd för att skydda boende på landets äldreboenden i början av pandemin. Det hävdar Vårdföretagarna i en kritisk rapport.

Sagolika Lappland

Upptäck detta unika landskap som lockar besökare från hela världen. Här upplever vi fantastisk natur med storslagna vidder, får ta del av samisk kultur och historia och åker den vackra Malmbanan.

”Friskare och smartare seniorer måste få jobba”

Ju fler seniorer som ges möjlighet att fortsätta bidra i arbetslivet, desto starkare bygger vi både individer och samhälle.

Domstol river upp Stockholms besöksförbud

Stockholms stads beslut att införa ett besöksstopp vid stadens äldreboenden den 12 november har inte stöd i lag.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kalmar län

Kolla gärna under återblick

Årsstämma 21 Okt. 2020

Årsstämma 2020

SPF-broschyr Kalmar län

Ny underrubrik - Nytt inlägg

Aktuella kampanjer från vårt förbund