Välkommen till SPF Seniorerna i Mönsterås.

    Båthamn i Mönsterås.

    Alsterån vårflöde.

    Se. Återblick öppet hus.

    Vårblommor i stenpartiet. .

    Dags för jordbruket.

Ny information!

Styrelsen har idag tagit det tråkiga beslutet att alla aktiviteter fram till hösten är inställda. Nytt beslut tas i aug. Följande resor är också inställda: Ölandsresan, Landskapsresan Halland samt Teaterresan. Ring Gunnel 073-0705120 för att få tillbaka pengarna, vid andra frågor gällande resor Arne tel: 070-556 55 58. Har ni andra frågor ring Chatrine tel: 070-6710401 eller någon annan av styrelseledamöterna.

En vädjan från Styrelsen!

Våra aktiviteter har nu legat nere över en vecka och vi förstår att många känner sig isolerade från de normala sociala möten/kontakter som vi brukar se fram mot. Vi i styrelsen vädjar därför till våra medlemmar att ring ett samtal eller flera till några andra äldre som ni misstänker sitter och behöver sociala kontakter. Behövs för att lätta på isoleringen. Vi vet inte hur långvarigt det kan bli. Styrelsen kommer att ha ett nytt möte den 6 april. Information kommer ut på hemsida och med SMS. Styrelsen

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

Tillsammans mot ensamhet – Inbjudan till webbseminarium 28 maj

Välkommen att delta på ett nytt webbseminarium om hur vi tillsammans kan motverka ofrivillig ensamhet. Ämnet är så aktuellt och viktigt så vi hoppas att även du som inte är engagerade i projektet är med och tittar på webbsändningen.

Medel till Sveriges föreningsliv för humanitära och sociala insatser samt för att motverka ensamhet

I dag presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna medel för insatser av föreningslivet under coronapandemin. 50 miljoner föreslås avsättas för humanitära och sociala insatser för särskilt utsatta och 50 miljoner kronor för att motverka ensamhet hos äldre.

”Nu kommer fler att vilja flytta”

Uppskovsräntan slopas från årsskiftet. På tiden, menar SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor Fredrik von Platen.

Fler döda i äldreboenden

Andelen 70+ som dött i covid-19 och som bott på äldreboenden ökar. Det visar Socialstyrelsens senaste siffror.

"Det är inte de anhöriga som dragit in smittan"

Framgångsfaktorer som bra rutiner, öppenhet och särskilda avdelningar för smittade kan göra besöksförbundet överflödigt skriver Demensförbundets ordförande.

Baka i långpanna

Långpannan ger kakor åt många. Ställ en påse hos grannen eller spara i frysen till vi kan ses på riktigt. Snart, hoppas vi!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kalmar län

Statistik

Surfa säkert

SPF-broschyr Kalmar län

Ny underrubrik - Nytt inlägg

Tips från webbredaktören

Aktuella kampanjer från vårt förbund