Om föreningen


SPF Veteranerna i Gällivare bildades 1984. Backskolan, vår möteslokal har vi sedan dess hyrt av kommunen.
Erik Isaksson, Edit Grapensson, Karin Blomgren, Olof Löfström och Nils Lindström grundade föreningen och Erik blev dess förste ordförande vilket han var i 5 år.  Därefter tog Nils Lindström vid i 4 år. Den första kvinnliga ordföranden hette Doris Andersson och valdes 1999. Idag har vi åter en kvinnlig ordförande, den fjärdei ordningen. 
1985 var medlemsavgiften 40:- och idag, 35 år senare är den 260:- Medlemsantalet har sakta ökat och i skrivande stund är vi 371 medlemmar. 
Under årens lopp har våra medlemmar deltagit i olika aktiviteter och studiecirklar. Som exempel kan nämnas snickeri, handarbete, data, körsång, vattengympa, line dance, quigong, yoga och cirkelträning, Under de senare åren ser vi att intresset mer riktar sig till fysiska aktiviteter samt resor och utflykter. Föreningen har genomfört resor till Irland, Provence och Island, Italien, Barcelona, Budapest, Wien och Prag samt "överdagenturer" till LKAB, Boliden Aitik, Northland i Pajala, Stora Sjöfallet, Treehotell i Harads, Institutet för Rymdfysik i Kiruna. Vi har också genomfört studiebesök hos lokala företag och organisationer i Gällivare/Malmberget. 
Vid de medlemsmöten som genomförs ca 1 gång per månad, är föreningens syfte att informera om samhällsfrågor, omsorgsfrågor, hälsofrågor med flera angelägna frågor som därefter diskuteras. 
Som kuriosa kan nämnas att den debatt som uppstod i media då alla måste visa legitimation vid inköp av öl på ICA initierades av en av våra medlemmar och fd ordförande, Per-Erik Henriksson. Hans indignation över att som 75+are måsta visa leg ledde även till ett TV-inslag. 
SPF Veteranerna blev SPF Seniorerna Gällivare den första januari 2015.
Många deltar i våra olika aktiviteter som främjar både kropp och själ. Stickcirkeln bidrar också med filtar till behövande barn i Kapstaden. Gå gärna in på vårt bildarkiv och titta på bilderna från våra olika aktiviteter.  
SPF Seniorerna Gällivare är ett forum där man träffar nya- och håller kontakten med många gamla vänner. 
Välkommen du också.