Välkommen till SPF Seniorerna Lammhult

Almedalen: Det här är det viktigaste kvalitetsmåttet i hemtjänsten enligt seniorerna själva

1000 seniorer har varit med och svarat på frågor om seniorers prioritering av 18 olika kvalitetsområden i hemtjänsten. Nu har vi fått resultatet som presenterades i Almedalen på måndagen: Det är hur insatserna utförs som ska väga tyngst när kvaliteten i hemtjänsten bedöms.

SPF Seniorerna är på plats i Almedalen 3-7 juli och lyfter viktiga seniorfrågor

Årets upplaga av Almedalsveckan har ett nytt upplägg. Partierna har tilldelats en halvdag var, utspridda under fem dagar, istället för att ha en hel dag för sig själv. Hittills har drygt 800 arrangörer anmält 2 000 evenemang. Under Almedalsveckan är SPF Seniorerna på plats i Almedalen för att vara seniorers röst. Vi skapar opinion och påverkar, underhåller relationer och bygger nya.

"Ett viktigt steg för bättre äldreomsorg"

I dag mottog regeringen en utredning som föreslår en äldreomsorgslag. SPF Seniorerna står bakom förslagen och anser att skärpningarna är angelägna för att höja kvaliteten. "Det här är ett viktigt steg för bättre äldreomsorg" säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Åldersdiskrimineringen i de nationella screeningprogrammen måste upphöra

Socialstyrelsen agerar inkonsekvent när det kommer till screeningprogrammen. Övre åldersgränser leder till en ojämlik vård där äldre diskrimineras. Hälso- och sjukvården i regionerna samt staten i form av myndigheter och regering måste ha som vägledande princip att i tid upptäcka och behandla en sjukdom och det måste gälla alla oavsett ålder. Detta är några av slutsatserna i SPF Seniorernas nya rapport om screening.

Satsningen ska få kommunerna att lyfta hemtjänsten

”Hemtjänst är bland det svåraste jobb man kan ha, och det viktigaste. Ett arbete som hjälper många äldre att leva hela livet ut”

DO: Otillgänglighet måste göras olaglig

Äldre diskrimineras på bostadsmarknaden. Det framgår av en färsk rapport från DO som vill att lagen skärps.

SPF Seniorerna kliver fram i Almedalen

Dags igen för Almedalsveckan fysiskt på plats efter två års pandemiuppehåll. SPF Seniorerna tänker ta chansen att få partierna att lyssna.

Konditionsträna och stärk hjärtat!

Seniorens Må Bra-expert Madelein Månsson utbildade sig till personlig tränare när hon var 62 och är nu vid 78 års ålder i sin bästa fysiska form. Här visar hon hur du tränar kondition och stärker hjärtat.

Undersökning: Det är enklast och svårast med digitala tjänster

En av fyra över 65 år tycker att det är svårt att göra videosamtal online. Många äldre tycker också att digitala sjukvårdstjänster är svåra att hantera. Det visar en ny undersökning.

Nyheter från Kronobergsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser