Mot nya mål 2021 SPF Furan

    Gymnastiken startar vid Hembygdsgården den 29 Juni 2021 Kl. 10. Välkomna!

    klicka här

Anpassade rekommendationer 15 juli – ett tredje steg mot större öppenhet

De nya föreskrifterna är ett tredje steg av anpassade begränsningar. Ytterligare två steg av anpassningar, mot allt större öppenhet, kommer att följa. De anpassningar av restriktionerna som gäller från och med den 15 juli berör främst andra verksamheter än SPF Seniorernas.

Ändra grundlagen för att skydda äldre mot brott

Seniorer utsätts för brott efter att kriminella gjort efterforskningar om dem på webbplatser med helt öppna uppgifter. SPF Seniorerna har protesterat emot att detta får fortgå och uppmärksammat regeringen på problematiken. Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna, kommenterar justitieminister Morgan Johanssons svar.

Här är SPF Seniorernas kravlista till den tillträdande regeringen

En tydlig äldreminister, en ärlig pensionsdebatt och digital inkludering är några av kraven som SPF Seniorerna ställer till den tillträdande regeringen.

SPF Seniorerna i Expressen om hur man bäst skyddar sig mot bedrägerier

De senaste åren har nätbedrägerier och ID-kapningar, särskilt mot äldre, ökat kraftigt. Expressen skriver om Birgitta Jonsson som har blivit utsatt för flera bedrägeriförsök, och listar SPF Seniorernas bästa tips mot nätbedrägerier.

Ingmar Skoog en av årets sommarpratare

Seniorens expert på äldrefrågor och Årets Senior 2020 Ingmar Skoog är en av årets sommarpratare. Hans program är i morgon 2 augusti. ”Det känns väldigt overkligt. Jag blir väldigt stolt, det är häftigt men nu måste jag se till att göra det bra också”, sa Ingmar Skoog till Senioren när beskedet kom tidigare i somras.

Sommarläsning – vi bjuder på 14 noveller

Är du sugen på lite härlig sommarläsning? Senioren har samlat ihop 14 noveller. Du hittar dem nedan.

Funkar olivolja?

Malena Ivarsson är socionom och sexolog och svarar på frågor från Seniorens läsare.

17 artiklar om hälsa

Här har vi samlat flera av Seniorens tidigare hälsoartiklar. Det är allt ifrån olika typer av värk och demens och prostatabesvär till hur du tränar hjärnan och håller dig frisk. Du hittar 17 olika texter nedan.

Nyheter från Gästriklandsdistriktet