Falsk lövbiff
Enkel med spännande bearnaisesås
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
1 krm mald svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk italiensk salladskrydda
2 bakplåtspapper
1 msk olja
1 msk smör
För alla
Kontrollera noga innehållet i majsstärkelsen, salladskryddan och paprikapulvret.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Blanda färs och salt tills färsen är fast.
Tillsätt ägget. Blanda igen, tills färsen är fast. Blanda i majsstärkelsen och blanda ordentligt.
Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt de torra kryddorna och blanda ordentligt.
Kavla ut färsen mellan 2 bakplåtspapper (för 4 port), så att det täcker allt papper. Klipp papprena och färsen i 4 lika stora delar.
Dra bort ett papper av varje lövbiff. Stek lövbiffarna med köttsidan nedåt i omgångar i smör och olja i en riktigt varm stekpanna. Dra bort pappret som sitter kvar innan biffarna vänds.
Tips
Servera gärna lövbiffarna med tomatsallad och bearnaisesås samt ugnsbakad potatis.