Falsk lövbiff

Enkel med spännande bearnaisesås

Ingredienser
 
4 portioner
500 g  nötfärs
1/2 tsk  salt
1   ägg
2 msk  majsstärkelse
1   vitlöksklyfta
1 krm  mald svartpeppar
1 tsk  paprikapulver
2 tsk  italiensk salladskrydda
2   bakplåtspapper
1 msk  olja
1 msk  smör
För alla
 
Kontrollera noga innehållet i majsstärkelsen, salladskryddan och paprikapulvret.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
  
Blanda färs och salt tills färsen är fast.
  
Tillsätt ägget. Blanda igen, tills färsen är fast. Blanda i majsstärkelsen och blanda ordentligt.
  
Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt de torra kryddorna och blanda ordentligt.
  
Kavla ut färsen mellan 2 bakplåtspapper (för 4 port), så att det täcker allt papper. Klipp papprena och färsen i 4 lika stora delar.
  
Dra bort ett papper av varje lövbiff. Stek lövbiffarna med köttsidan nedåt i omgångar i smör och olja i en riktigt varm stekpanna. Dra bort pappret som sitter kvar innan biffarna vänds.
Tips
 
Servera gärna lövbiffarna med tomatsallad och bearnaisesås samt ugnsbakad potatis.