FORTSATT STRÄNGA CORONARESTRIKTIONER Vi återkommer med tid när vi kan träffas igen!

God Jul och Gott Nytt År

På grund av den rådande pandemin så har styrelsen beslutat att ställa in julfesten och januariträffen samt även flytta fram årsmötet tills det kan hållas på ett Corona-säkert sätt. Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Årets julfest är inställd på grund av Corona

Den önskade julfesten är inställd på grund av Corona-pandemin, eftersom de flesta av Våra medlemmar är i riskgruppen. Vi hoppas på er förståelse. Ej heller är några ytterligare träffar inplanerade före årsskiftet.

Surströmingsfest 5 oktober 2020

SPF Seniorerna Nätra inbjuder till surströmmingsfest måndag 5 okt. kl 13:00 på Skjutbanan i Bredånger. Det blir SPF-information, ”Sidensjö pajka” underhåller, lotteri och god mat. Anmälan senast 2 oktober till Hans, 070-371 14 93 eller Maj-Britt 070-286 26 97. Pris: 120:- per person. Välkommen!

Grillträff tisdag 8 sep. kl 13:00

Grillträff tisdag 8 sep. kl 13:00 församlingshemmet. Anmälan senast 4 september till Hans (070-371 14 93) eller Maj-Britt (070-286 26 97). Välkommen!

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kamprad bakom miljonlyft till forskning om äldre

Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att dela ut 164 miljoner till äldreforskning.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Polisen varnar för bedrägerier i samband med vaccinationerna

Senioren har skrivit om det tidigare men tyvärr finns det anledning att göra det igen. Polisen varnar ännu en gång för bedrägeriförsök mot äldre. Den här gången gäller det i samband med vaccinationerna mot covid-19.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västernorrlandsdistriktet

Senaste nytt

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser