Inbjudan till webinarium om digitala betaltjänster 18 mars

Vill du lära dig mer om att betala via internet, vill du behärska de digitala tjänsterna som BankID och Swish? Vill du veta mer om säkerheten vid användandet av tjänsterna?

Inbjudan till ZOOM utbildning

Förbundet bjuder in alla medlemmar till Zoomutbildning. Syftet är att öka den digitala delaktigheten bland våra medlemmar. Genom utbildningarna vill vi nå målet att alla som vill kunna delta i ett Zoom-möte ska vara rustade för det liksom de som vill kunna leda ett Zoom-möte ska få verktyg för det.

Vi ställer in programpunkter även mars och april

”Kära medlemmar! Vi har beslutat att ställa in samtliga programpunkter enligt utskicket för perioden mars-april. Betr årsmötet kommer information senare. Vi tänker starta upp våra uteaktiviteter så snart som möjligt. Håll koll på mail och hemsidan. Styrelsen”

Västerbottensteaterns program våren och sommaren 2021

Hej alla teaterintresserade i SPF Guldstaden ! Hoppet finns att kunna genomföra föreställningar under 2021. Västerbottensteatern har haft ombudsträff och tillsammans med VB-teatern har de gjort en film om föreställningar som är planerade under 2021.

Hälsa och välbefinnande - Kurs STEG 1 våren 2021

Till dig som missade STEG 1 ” Hälsa och Välbefinnande” på Medlefors folkhögskola under hösten 2020 Nu får du möjlighet att delta i STEG 1 under våren 2021

God fortsättning på det nya året!   Vi saknar er......

”SPF-medlemmar, vi saknar Er! Det här året blev inte som det brukar vara för någon av oss och vi saknar våra fysiska möten på Campus, våra Caféer på IOGT, våra resor och pubaftnar, kort sagt hela vår verksamhet! Vi är dock optimistiska och planerar för 2021 med ett program som kommer att skickas ut omkring mitten av januari. Vi förstår dock att det inte är realistiskt att tro att vi är igång de första månaderna på nya året, varför vi har valt att ställa in planerade programpunkter för januari och februari. Vi senarelägger årsmötet, sen får vi se tiden an och annonsera i Norran och på hemsidan om vad som gäller. Vi vill dock passa på och tacka för året som gått och önska Er alla en riktigt GOTT NYTT ÅR! Styrelsen för SPF Seniorerna Guldstaden”

SPF Guldstaden har lockat många att prova digitalt

Digitala verktyg ersätter inte fysiska möten. Det kan vara mycket mer tröttande att prata och ha kontakt med människor via digitala medier. Men det är ändå många gånger bättre än att inte ha någon kontakt alls, speciellt när vi lever i pandemi och inte ska träffas.

Inställda vandringar tills vidare!

Vi har under hösten vandrat efter "Hälsans stig" var annan vecka. Det har varit mycket trevligt och uppskattat, men tyvärr måste vi ta en paus i våra gemensamma vandringar ett tag framöver, men återkommer så snart vi kan. Motion är en färskvara och behovet av motion upphör aldrig. Fortsätt vandra!

Inte som planerat i december

Spf Seniorerna Guldstaden har vid sitt styrelsemöte i november beslutat att ställa in aktiviteter, planerade för december! Vi hade planer på att kunna genomföra adventsgudstjänst med julgröt och skinkmacka, som vi brukar, samt jultallrik och Luciatåg , men med den oroväckande utvecklingen som tagit fart med Covid 19 nu tagit så vill vi inte utsätta Er, kära medlemmar för onödig smittorisk! Vi önskar Er alla ett Gott Nytt, Coronafritt år 2021 och kommer ut med vårt program för 2021 under mellandagarna, oavsett vad vi kan genomföra! /Styrelsen

Vi avvaktar med aktiviteter året ut

Vi måste ju tyvärr ställa in alla arrangemang enligt vårt program, under resten av året, vilket vi beklagar, men vi fortsätter med våra vandringar så länge vädret tillåter och vi fortsätter även med våra utskick via e-post när vi har något nytt att rapportera. Styrelsen ska ha en planeringsträff den 26 oktober och där kommer även resekommittén och festkommittén att delta. Vi ska då göra upp programmet för 2021 och kanske vi kan ordna en aktivitet under december månad, om restriktionerna lättar….!

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Tips för att må bra när allt inte är som vanligt

Det är naturligt att känna oro i en ovanlig och påfrestande tid, men det finns saker man kan göra för att hantera situationen. Folkhälsomyndigheten har tagit fram informationsmaterial med må-bra-tips där det övergripande syfte är att lyfta betydelsen av att bibehålla dagliga rutiner.

Kungen bjuder in till gudstjänst för att hedra offren för pandemin

Kungafamiljen bjuder in till en minnesgudstjänst 11 mars för att hedra offren för coronapandemin. Gudstjänsten sänds direkt i tv, skriver tidningen Dagen.

Sverker Olofsson ”Att vara äldre är precis som att vara yngre”

Vi minns honom från tv-programmet Plus där han kastade saker i den karakteristiska soptunnan. Nu är Sverker Nu är Sverker Olofsson en uppskattad värd i radions Ring P1. Bland annat.

Kamprad bakom miljonlyft till forskning om äldre

Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att dela ut 164 miljoner till äldreforskning.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västerbottensdistriktet

Årsstämman 16.4

Nya Utbildningar

Kansliet semesterstängt

Gumboda Hed

Specsavers

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser