Inställda vandringar tills vidare!

Packa en matsäck och kom med när vi vandrar på "Hälsans stig" längs Skellefteälven. Vi samlas på parkeringen vid Lejonströmsbrons norra sida kl 10.00 och går Hälsans stig/Strandpromenaden. Lätt vandring. Vi stannar och fikar på lämpligt ställe. Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd. Motion är en färskvara och behovet av motion upphör aldrig. Fortsätt vandra ensam!

Inte som planerat i december

Spf Seniorerna Guldstaden har vid sitt styrelsemöte i november beslutat att ställa in aktiviteter, planerade för december! Vi hade planer på att kunna genomföra adventsgudstjänst med julgröt och skinkmacka, som vi brukar, samt jultallrik och Luciatåg , men med den oroväckande utvecklingen som tagit fart med Covid 19 nu tagit så vill vi inte utsätta Er, kära medlemmar för onödig smittorisk! Vi önskar Er alla ett Gott Nytt, Coronafritt år 2021 och kommer ut med vårt program för 2021 under mellandagarna, oavsett vad vi kan genomföra! /Styrelsen

Vi avvaktar med aktiviteter året ut

Vi måste ju tyvärr ställa in alla arrangemang enligt vårt program, under resten av året, vilket vi beklagar, men vi fortsätter med våra vandringar så länge vädret tillåter och vi fortsätter även med våra utskick via e-post när vi har något nytt att rapportera. Styrelsen ska ha en planeringsträff den 26 oktober och där kommer även resekommittén och festkommittén att delta. Vi ska då göra upp programmet för 2021 och kanske vi kan ordna en aktivitet under december månad, om restriktionerna lättar….!

Gratis seniorkurs i höst!

Ett fantastiskt kostnadsfritt erbjudande under hösten, där SPF och Medlefors samarbetar om Hälsa och Välbefinnande. Du behöver tillgång till dator eller surfplatta. Tid: vecka 40 – 50. Ett nytt tema presenteras varje måndag (se bifogad länk) men du väljer själv när du vill ta del av de olika föreläsningarna och lärarna.

Bernes reseskildringar från Sydafrika och Sydamerika

Resor till sydspetsarna på två kontinenter, Sydafrika och en kryssning i Sydamerika från Chile till Argentinas huvudstad. Med ett strandhugg på Chiles kust och besök i Eldslandet. Samt besök i porten till sydpolen.

Bernes berättelse om sitt arbete i Svenska Handbollsförbundet.

Här kan ni se ett klipp om svensk handboll. En återblick från Bernes tid som styrelseledamot i Svenska Handbolls förbundet, med olika uppdrag och upplevelser. Ett av det stora uppdraget var att ta det första Europamästerskapen för landslag som general manager /överledare. Han har haft förmånen att ha dessa roller med juniorlag inom såväl dam som herr och seniorlag.

Goa låtar från 50-talet

Det har sagts att den musik man lyssnar på när man är 17 år, den gillar man resten av livet. Är det så? Här kan du lyssna på ett antal goa låtar från 50-talet. Tänk om vi hade haft Youtube och kunnat se videor med våra mest populära sångare på den tiden.

Vi fortsätter hålla kontakt med dig på mail!

Under Coronapandemin har vi som alternativ till våra planerade aktiviteter hållit kontakt med våra medlemmar via mail som innehållit filmer med bl a underhållning, reseskildringar, studiebesök och hälsningar. Det fortsätter vi med under hösten. Mailen går till de medlemmar som som har meddelat sin mailadress till oss. Om ni inte gjort det, gör det nu på "Mina sidor" eller till någon av oss i styrelsen.

Studiebesök på IDUNN i Norsjö

Vi har gjort ett besök hos IDUNN i Norsjö som tillverkar viner på blåbär och lingon med stor framgång. De är den nordligaste producenten på marknaden som tillverkar viner av vad vår nordliga natur kan ge. Det var med stort intresse vi gick in produktionshallen och fick se hur det gick till att producera dom här unika produkterna. De har fått ett stort godkännande av många vinexperter och krogar i vårt avlånga land. Speaker i filmen är Berne Sehlberg och kameran skötte Christer Lindahl från Studieförbundet Vuxenskolan.

Från USA till Tasmanien - Reseberättelse

Berne Sehlberg berättar och visar bilder från sin intressanta resa från USA till Tasmanien.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Nya medlemsförmåner

Du har väl inte missat SPF Seniorernas medlemsförmåner? Nu finns det tre nya förmåner som ger dig rabatter hos BookBeat, Picapen och Euroflorist.

Peter Sikström i Studio Ett om behovet av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre

Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna, medverkade i radioprogrammet Studio Ett och lyfte behovet av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre. Det bör omfatta vaccinationer mot influensa, pneumokocksjukdom och bältros.

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västerbottensdistriktet

Årsstämman 16.4

Nya Utbildningar

Kansliet semesterstängt

Gumboda Hed

Specsavers

Avtal med BokaNerja

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser