Vinprovningsresa på Cinderella 7-8/9

Vinprovningsresa – Cinderella 7-8 september 2021

Resan blev senarelagd, men har nu genomförts.

Reseberättelse:

Tillsammans med SPF Tunasol i Sollentuna åkte vi, 46 st SPF-are på vinprovningsresa med M/S Cinderella.

I en strålande solnedgång inledde vi resan med en mycket god 3-rätters middag. Efter middagen bjöds det på musikunderhållning, för de som ville.

Efter en god och varierande brunch, vinprovningsdagen, blev det minst sagt annorlunda. Strax före avgång, dagen innan, fick vi beskedet att sommeliern var sjuk och att en ersättare satt på ett trasigt tåg i Katrineholm, ingen ytterligare ersättare fanns.

Nu var goda råd dyra. Vi, Cecilia Verner, Tunasol och jag Inga-Lill Runermark, kunde inte bjuda på en traditionell vinprovning, men väl en improviserad. Vi delade ut papper och penna till varje bord. Borden skrev sina omdömen och detta redovisades sedan bordsvis.

De tre vinerna som bjöds var en Prosecco, allmänt inte så uppskattad. Vidare bjöds det på en Riesling och en Passo del Sud Appassimento. Den vita Rieslingen var uppskattad av många, inte alla, någon tyckte den smakade diesel, då kommer ju genast undran, hur ofta dricker personen diesel? Den röda Passo del Suden fick full pott, uppskattad av alla.

Till det vita och röda vinet serverades en mycket god Skagensmörgås. Detta för att vi skulle bedöma vilket vin vi tyckte passade bäst till smörgåsen.

Det blev en annorlunda vinprovning, men den uppskattades och alla var glada och nöjda.

Det uppskattades också att vi var två föreningar som gjorde resan tillsammans.

En fin resa i vackert väder, god mat och trevligt sällskap.

Se bilder här