Bussresa till Bohuslän 10-13 augusti 2021

Bussresa till Bohuslän 10-13 augusti 2021

Högbergs Buss med chauffören Mats tog oss till Bohuslän. Det första som bjöds var den vackra utsikten från Kinnekulle. Vi åkte vidare till Forshems kyrka från 1100-talet och Husaby kyrka, vår första kristna kyrka från 1000-talet, via Forshems Gästgivargård från 1564. Så nådde vi vårt mål Uddevalla och Bohusgården som vi hade som utgångspunkt under de fyra dagarna. Bohusgården är ingen liten gård utan ett fantastiskt fint 4-stjärnigt hotell på sluttningen ner mot hamnen.

Kosterbåten tog oss över till Sydkoster. Kostertåget tog oss runt på ön. Efter god lunch på Ekenäs Skärgårdshotell, åkte vi åter till fastlandet. Vidare tittade vi på det 15:e svenska världsarvet ”Hällristningarna i Tanum”, som var en av flera avstickare från programmet. Färden fortsatte ”i Evert Taubes fotspår” till Orust,  Malö Strömmar och Flatön, där vi besökte Handelsman Flink och Tauberummet, vidare till Bokenäs och Lysekil.

På hemvägen fick vi en spännande guidning av Läckö slott, kallat ”det sagolika De la Gardieslottet” Vårt sista stopp blev Norrqvarn vid Göta kanal, för en god lunch.

Alla medresande tyckte de fyra dagarna var mycket lyckade och givande. En bidragande orsak var vår guide Raija. Hon guidade intressant, lagom mycket under bussfärderna och visade stort kunnande i svensk historia. Dagarna var fulla med begivenheter, så semesterresa är inte helt rätt benämning, men oj vad roligt vi hade.

Ursprunglig beskrivning av resan 

Klicka här och se bilderna från resan.
Bilderna är tagna av Inga-Lill Runermark och Kenne Svensson.

Du kan också titta på Facebook i gruppen
SPF Seniorerna i Väsby

Arrangör: Högbergs Bussresor