Parkeringsbekymret i Nykvarns Centrum

En del säger att man hellre stannar hemma än att besväras av nymodigheterna att använda en app för att få parkera sin bil i Nykvarns centrum.

SPF Seniorerna Nykvarn har inte legat på latsidan för att påtala för Sveaviken hur de nya parkeringsbestämmelserna från tidigare 3 timmars fri parkering till 1 timmes fri parkering fr.o.m. den 1 mars har påverkat flödet av besökare i Nykvarns Centrum, inte minst fritidsverksamheterna med lokaler där.

Är det så man har tänkt när man planerade för nya bostäder och affärer centralt placerade. Här skall det ju vara liv och rörelse. Nu blir Nykvarnsborna irriterade över att man inte hinner uträtta sina ärenden utan stress och irritation till följd och risken är att man tappar både besökare och riskerar bli bötfällda i centrum. Till och med säger en del att man hellre stannar hemma än att besväras av nymodigheterna att använda en app för att få parkera sin bil, här i vårt samhälle.

Inte heller blir man glad över ett mycket sent besked från Sveaviken att man skall sätta upp skyltar med information om att de som inte har appar i sin mobiltelefon erbjuds en SMS-lösning där man kan starta/avsluta sin parkering genom att skicka ett SMS. Hör och häpna ”man tänker inte på att det finns personer som bara använder sin telefon för att ringa och ta emot samtal – inte ladda ned appar.

Jag vet inte hur många parkeringsplatser det finns i centrum, men dessa borde räcka till för de bilburna som besöker Nykvarns Centrum för sina ärenden som tar olika tid som t.ex. kyrkobesök, ta en fika, handla, eller sitta hos frissan, tandläkaren eller Vårdcentralen för att nämna några exempel. Jaga inte dessa!

Som ordförande i SPF Seniorerna Nykvarn har jag hört många, jag upprepar, många människor som är oerhört besvikna på de nya parkeringsbestämmelserna.  För att mildra dessa något borde Sveaviken ge uppdrag till AIMO att åtminstone utsträcka den fria parkeringen till två timmar. Då skulle vi på våra Medlemsträffar slippa att påminna om att parkera om bilarna eller ta fram appen i mobiltelefonerna.

För att få en förändring till stånd måste vi nog var och en av oss hjälpa till att påverka våra politiker i Nykvarn. De skall ju företräda oss invånare.

Björn Janhagen
Ordförande