Referat 2021

Julfest 2021-12-17
SPF Seniorerna Torshälla i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, avslutade år 2021 med en mysig sammankomst där 59 medlemmar bjöds på en smakrik kall- och varm jultallrik, tillagad av Finska Föreningen i Torshälla.

Stämningsfull julmusik bjöd Towe Widerberg på under tiden som vi intog våra platser. Ordförande Lennart Törnblom hälsade oss välkomna och presenterade Towe (som egentligen heter Kent-Ove). Towe underhöll oss under hela kvällen och inledde med Älskar Älskar inte. Tommy Körbergs låt Stad i ljus, framförde han som Sprid ditt ljus.
På begäran fick vi höra, Har du en vän som du kan väcka mitt i natten. O Helga Natt blev kvällens sista låt.

Den matglada personalen i köket tackades med var sin chokladask. Lottdragning och Kaffe med hembakat bröd avslutade kvällen. Lennart önskade alla en God Jul och Ett Gott Nytt År. Efter en mysig avslutning på året gick vi hem med lätta steg och vi ser fram emot ett gott 2022.

SPF Seniorerna Torshälla hade sitt medlemsmöte den 8 november i samverkan med SV.
Vår ordförande Lennart Törnblom informerade oss om vad som är på G.
Därefter fick vi ett spännande föredrag av Christian Bodegren från Marmorbyn.
Christian guidade oss genom Sahara, Sydamerika, Mongoliet och Kazakstan.
Under sju månader genomförde han en expedition genom Sahara med fyra dromedarer. Klimatet var skiftande, bergigt och flackt. Han träffade på bland annat ökenråttor och ormar. 90 % av tiden gick han. Genom Sydamerika var det kajak som gällde. 5 månader av 9 paddlade han motströms. Det är den längsta solopaddlingen med kajak i historien som har gjorts genom den sydamerikanska kontinenten. Där träffade han på grön anakonda och termiter. Han startade i Mongoliet och avslutade i Kazakstan. Under expeditionen gick han 5095 km med två kameler, en i varje land. Det som var viktigt under denna resa var hygienen. Det gällde att tvätta kläder och sig själv för att inte få insekter på sig som kliade. En mycket givande eftermiddag som avslutades med kaffe, smörgås och lottdragning.

SPF Seniorerna Torshälla i samverkan med SV.  Lennart Törnblom hälsade medlemmarna välkomna till månadsmötet den 11 oktober. Han började med att berätta att han erhållit årets Birgerpris 2021, en tavla, för bland annat aktiviteten ”mot ofrivillig ensamhet”. Han är verkligen en riktig eldsjäl både för Torshälla och SPF.

För musiken svarade Tuna Gitarrer, Torbjörn, Jörgen och Göran. De sparkade igång med Den första sommaren och Det är Kvinnan bakom allt. Det blev också ett potpurri av Galenskaparna. En trevlig eftermiddagsunderhållning med medryckande musik och glada grabbar! Dagen avslutades med kaffe och smörgås som våra trevliga värdar hade fixat.

2021-09-13
SPF Seniorerna Torshälla hade ett efterlängtat månadsmöte den 13 september 2021 i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Ordf. Lennart Törnblom hälsade 50 medlemmar välkomna och önskade oss en trevlig eftermiddag.
Linda från Resekompaniet gick igenom höstens program. Mycket var redan fullbokat.

Björn Hemstad stod för underhållningen ”När rocken var ung och vi med den”. Det blev medley på Connie Francis låtar och visst minns vi Bouna Sera med den svenska rocksångaren Little Gerhard och Rock-Olga som var 50-talets elit med What you´ve done to me.

Kaffe och smörgås serverades och därefter lottdragning på sålda lotter.
Efter dagens underhållning rockar vi vidare unga i sinnet.

10 augusti 2021 hade SPF Seniorerna Torshälla i samverkan med SV sitt årsmöte.
Vi var 42 medlemmar som samlades på Kofältet i Torshälla i ett soligt men lite blåsigt väder. Till ordförande för mötet valdes Lennart Törnblom som hälsades oss alla välkomna. Vi som var där godkände ledamöter och budget.
Lennart valdes också som ordförande för 2021, Henry Blomsterlund som kassör och Barbro Carlsson som sekreterare.
Efter avslutat årsmöte informerade Lennart om aktiviteten ”Aldrig Ensam i Torshälla” som äger rum 21 augusti på Holmberget i Torshälla kl.15.00. Där vi får underhållning av Hasse Rytterströms Trio och magisk underhållning av Carl Tillenius.

2021-06-14
Den 14 juni hade SPF Seniorerna Torshälla i samverkan med SV sitt första medlemsmöte efter ett långt uppehåll på grund av pandemin.
Vi satsade på att vara utomhus, närmare bestämt på Holmberget i Torshälla vilket blev en succé. Stolar hade placerats ut med lagom mellanrum och 63 medlemmar deltog. För Underhållningen stod gruppen Anniz med moderna och gamla låtar, lite allsång och musikquis. Efter underhållningen bjöds medlemmarna på Kycklingwraps och Pulled pork wraps med drycken festis.
Vi klarade oss från regn och hade en fin eftermiddag tillsammans.
2021-06-01
Tisdagen den 1 juni, då vi fick lättnader av FHM hade SPF Seniorerna i samverkan med SV en träff för medlemmar på Kofältet i Torshalla.
Vi var ca 50 medlemmar som gick en tipspromenad runt i Torshälla, därefter blev vi bjudna på grillkorv med bröd.
2021-03-16
SPF Seniorerna Torshälla i samverkan med SV hade den 16 mars sin sedvanliga tisdagspromenad från Kofältet i Torshälla. Ca 38 medlemmar delade upp sig i grupper om 8 st. En del föredrog en längre sträcka och andra valde lite kortare och njöt samtidigt av vårsolen. Efter vägen blev det ett stopp hos OKQ8 i Torshälla som bjöd på kaffe och varma kanelbullar. Ett mycket uppskattat arrangemang och vi tackar Conny och Lena Jansson för detta trevliga initiativ. Foton.


2021-02-23
SPF Seniorerna har i samband med SV anordnat Kulturpromenader varje tisdag från Kofältet i Torshälla.
Inriktningen på promenaderna är "Aldrig ensam i Torshälla".
I snitt är vi ca 20 medlemmar/ gång som promenerar och som går enligt FHM instruktioner. Vi har haft olika teman bland annat guidad tur runt Torshälla med Kjell Jansson som guide, en tisdag grillade vi korv.
Vi har gått runt och tittat på dom fina målade elskåpen som finns i Torshälla.
På semmeldagen fick varje medlem en lott, vinsten var 2 semlor.
Tisdagen den 23 februari gick vi Eskilstuna Stadsmuseums
" Torshällapromenad med bildjakt ".
Våra tisdagar är mycket uppskattade av våra medlemmar.