Medlemsbrev 2020

2020-12-21

Hej på ER! Vi går nu mot de sista veckorna på nådens år 2020. Det har varit ett annorlunda år ja mycket annorlunda men det skall likväl firas jul och nyår innan vi gör bokslut för 2020. Vi kommer att få fira högtiderna på ett olikt sätt mot vad vi är vana vid. Men nu kämpar vi på och hoppas att det blir bättre förutsättningar till senvintern, våren och sommaren.

Vi kan inte tyvärr inte erbjuda ER några aktiviteter inomhus så Därför: Glöm inte bort att komma ihåg! (kul ordalydelse) Varje tisdag 10:00 på Kofältet erbjuder vi er på kulturpromenad med inriktning mot den ofrivilliga ensamheten. ”Aldrig Ensam i Torshälla”. Alla är välkomna, vi går i små grupper och förhåller oss till folkhälsomyndighetens regler.

Från och den 14 december skärps råden gällande covid-19. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Alla SKA följa råden.

Det kommer också att skickas ett sms till alla mobiltelefoner i landet. Avsändare är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten och texten är en uppmaning om att följa de nya råden. Tillsammans kan vi minska smittspridningen. Glöm inte att ringa det där samtalet som du funderat på men inte blivit av. RING EN VÄN.

Vad händer framåt. Medlemsavgiften sänds ut från SPF Seniorerna centralt och skall betalas centralt. Vi är mycket glada att ni vill vara medlem hos oss SPF Seniorerna Torshälla. Så låt oss jobba ihop och framåt och åstadkomma något väldigt positivt när covid-19 klingat av.

Programgruppen har arbetat fram ett förslag till program för medlemsmötena under våren och försommaren. Aktiviteterna kan förändras och tillkomma så var uppmärksamma. 

2020-12-11

Hej SPF Seniorer Torshälla

Vi går nu in i den mörkaste tiden på året och den 21 dec. är vintersolståndet då är det årets längsta natt och kortaste dag. Det är även nattsvart vad beträffar Covid-19, så vi kommer att få en annorlunda jul/nyår. Men snart är det Lucia, så låt oss glädjas åt ljusets Drottning och de vackra luciasånger och luciatågen som vi kan se på TV och digital.

Vad gör vi

På tisdagar 10:00 vid Kofältet så har vi Kulturvandring med inriktningen ”hur bryter vi den ofrivilliga ensamheten”. Ingen skall behöva vara ofrivillig ensam i Torshälla. Vi går i små grupper och pratar om Torshälla förr och nu. Möter vi någon så säger vi hej, det kan vara början till en ny vänskap. Vi brukar var omkring 10–20 personer som samlas och vi förhåller oss till de restriktioner som myndigheterna föreskriver. DVS. Vi går i flera grupper dock max 8st/grupp, med olika typer av promenader långa eller korta, vi rättar oss efter önskemål från deltagarna.  

Vi i styrelsen arbetar på och har styrelsemötena digitalt via ”Zoom” ett program för videokonferenser. Det går riktigt bra tycker vi, men det är mycket ny teknik som skall på plats.

Vi håller på att arbeta fram program för vårens och sommarens aktiviteter såsom resor, månadsmöten, mm. Vi hoppas att det skall kunna gå att genomföra. Mer om det i nästa utskick som beräknas komma dagarna före jul. Det är otroligt tråkigt att inte kunna träffa er på månadsmötet och cirklar. Vi får hoppas att Covid-19 avtar och att vi kan vaccinera oss mot denna bedrövelse. Ett beslut har vi tagit. Vi flyttar på Årsmötet och bestämmer dagarna efter helgerna när det skall bli. Vi har fått sanktion från SPF Centralt att göra detta.

På hemsidorna som SPF seniorerna har, centralt, distriktet och våran egen kan ni se vad SPF föreningarna sysslar med. Det är mycket lobbyverksamhet som äger rum, mot regering, politiker, regioner, kommuner och press/media. På hemsidorna finns kopplingar till några videofilmer som är värda att ta del av. Både som information och utbildning. 

Är det något ni undrar över eller bara vill prata så kan ni ringa någon i styrelsen

Var rädda om ER och trevlig Lucia. Så hörs vi v52
Önskar Styrelsen genom Lennart

2020-11-22
Information från ordförande Skärpta Restriktioner

Det har nog inte förbigått någon att FHMs samt regeringens budskap till oss alla är väldigt tydliga. Detta har medfört att vi fr o m V46 pausat våra inomhusaktiviteter. Men det förhindrar naturligtvis inte att ni kan promenera själv tillsammans eller med någon du brukar umgås med och att ni håller avstånd. (1,5m) Vi fortsätter att ha träffar på tisdagar med utgångsläge Kofältet kl.10.00. Jag kommer att finnas där och se till att vi följer restriktionerna med max 8 i varje grupp. Vilket innebär att när det blir en grupp på 8st så utgår den gruppen. Fördela ut ankomsttiden till Kofältet. Jag finns där till kl.10.30 innan jag tar min promenad. Tillsammans ska vi härda ut denna mörka period och tillsammans skall vi ta vårt ansvar.

ALDRIG ENSAM I TORSHÄLLA

Vi i styrelsen fortsätter under denna tid med vårt viktiga påverkansarbete. Vi granskar vården och omsorgen vid våra boenden vi har även granskat vårdcentralerna. Vi bearbetar byggbranschen för att de ska beakta våra boendeönskemål. Mer info får ni när vi kan träffas.

Vi planerar för årsmöte 2021-02-15. Får se om det kommer att fungera, korsa fingrarna. Valberedningen är aktiverad.

Tips1 Arlette och jag beställde mat med hemkörning från vår After Work restaurang. Det fungerade bra, mycket bra. Vi beställde och betalade med Swish nr.123 29 936 40

Restaurang AFG Pub & Bar Östra Torget tel. 076 201 80 51 säg att ni är medlemmar i SPF.

Tips2 Du kan betala nästa års medlemsavgift för SPF Seniorerna via e-faktura. Anmäl detta till din internetbank senast sista december så får du nästa års medlemsavgift via e-faktura. Då slipper du att hålla reda på inbetalningskortet och behöver inte heller fylla i ett långt OCR-nummer när du betalar. Alla banker klarar att hantera e-faktura men det kan skilja sig åt lite beroende på vilken bank du har.

Tips3 Prova på att bli digital, själv håller jag på med en studiecirkel ”Bli Digital” där jag (försöker) lära mig hur man handhar processen på digitala plattformar i detta fall ZOOM.

Gå in på vår hemsida SPF Torshälla och läs under Nytt från Generalsekreteraren logga in på välfärdstekniken och se filmer om digitaliseringen i vardagen.

 Torshälla 2020-11-22 Hälsningar och var rädda om varandra Lennart Törnblom
Ordförande

2020-11-14
Tisdagsträffarna Aldrig ensam i Torshälla

SPF Torshälla har pausat alla inne aktiviteter men vi fortsätter att träffas ute med rätt avstånd och tvättade händer. Känner ni er sjuk stanna hemma.
Tisdag 17 nov 10:00 på Kofältet träff med promenad.
Nu måste vi kämpa - kämpa och kämpa vi får inte ge oss för detta virus. När man får kontroll på viruset och när det finns vaccin så kommer vi ut starkare men förmodligen med ett annorlunda beteende.
Saknar ni någon RING och HÖR HUR DET ÄR och MÅS.
NU KÖR VI ÄNDA IN I KAKLET.
Vi ger oss inte!

Hälsningar
Ordf.
Lennart Törnblom

2020-10-24
Medlemsinformation V43 2020

Medlemsträffen 9 nov Vi träffas i finska föreningens lokal Riktargatan 66. Kl.14:00 Vi får underhållning av Towe Widerberg känd som sångare i flera orkestrar bl.a. Streaplers och sin egen Towe Widerberg.

Vi kan endast ta emot 40 personer så det gäller att anmäla sig till:

Helena Alderö på tel. 072-996 00 09, eller helena.aldero@gmail.com samt betala 50: -/ person till SPF Torshälla på BG 602–1257

Covid-19

Så blev vi då 70+ ”släppta” till att ha samma begränsningar som övriga medborgare beträffande Covid-19.

Men DU! Det är allvar nu! Smittan finns där ute. Visa respekt mot dig själv och dina medmänniskor. Håll avstånd.

Tänk efter en gång till om du just nu planerar att resa. Försök undvik kommunala resor. Nonchalera inte gällande riktlinjer.

För Jag vill träffa er alla.
Aldrig ensam i Torshälla

Har ni varit i kontakt med någon och undrat hur hon/han mår. GLÖM INTE VARANDRA.

Håll dig Frisk Ni har tidigare fått ett mail ang. Influensavaccin och vaccin mot Pneumokockbakterier Tag kontakt med 1177 via mejl eller telefon. Du kan INTE ringa till din vårdcentral för att beställa tid Det är 1177 som gäller.

Promenader Tisdagar 10:00 framöver så träffas vi och har promenader med samtal om allt mellan himmel och jord. Nu på tisdag (27 okt) ordnar jag frågesport.

Klockan Se till att ha rätt tid. Normaltid fr.o.m. 25 okt Klockan skruvas bakåt en timma.

Hälsningar Torshälla 2020-10-24
Lennart Törnblom Ordförande SPF Seniorerna Torshälla

2020-10-17 
Hej på ER! Här kommer information om aktiviteter genomförd, pågående och kommande

Trots pågående pandemi så ” Vi ställer inte in, utan Vi ställer om”. Vad menas med det. Jo vi kommer att arrangera saker fast annorlunda och med avstånd, allt enligt folkhälsomyndighetens och Anders Tegnells rekommendationer.

Våra grupper har startat exkl. Linedance. Tag kontakt med resp. ledare eller mig så får ni mer information. (Historia Arne Karlsson, Litteratur Ulla Kerst, Stavgången Elice Tärnfjord, Boule Arne-Tina Lood)

Vi genomför styrelsemöten första måndagen i månaden. Är det något ni vill framföra tag kontakt med någon i styrelsen.

Månadsträffar för medlemmarna kommer att ske andra måndagen i månaden kl. 14:00. Det kommer det att vara vissa begränsningar och maxantal 40 personer. Anmälan skall ske och betalas i förskott 50 kr/person.

Vad har vi gjort.

Måndag 12 okt samlades 29st i lokalen Riktargatan 66 för att lyssna på Leif Jacobsson från Malmköping som berättade historier om dåtid, samt spelade och sjöng några visor

Tisdag 13 okt. hade vi en promenad med en utmärkt guide Kjell Jansson som berättade om Torshällas ursprung, husberget och vattenvägar mot östersjön samt Torshälla fiskarnas betydelse för ”surströmmingen” (nå ja leverans av salt) Vi var 35st som njöt av solen och föredraget. Tack Kjell.

Vad kommer.

Förutom våra pågående grupper så kommer vi att varje tisdag kl. 10:00 samlas på Kofältet för aktiviteter som promenader, tipsfrågor samt guidade turer i Torshälla. Se kommande program på mejl och hemsida. Nu på tisdag den 20 okt. ordnar vi tipsfrågor.  

Måndag 9 nov kommer Towe Widerberg att underhålla oss i lokalen Riktargatan 66. Det kommer att maximeras till 40 personer. Se kommande mejl och hemsida om hur och när anmälan/betalning skall gå till.

Aldrig Ensam i Torshälla.

Nu gäller det att ställa upp för de som känner sig ensamma. Jag uppmanar er nu att ta kontakt med någon som ni inte haft kontakt med på länge. Hör hur dom mår och om dom behöver hjälp. Och Ni som sitter ensamma hör av er till någon som ni saknar. Känner ni för att ringa mig eller någon annan i styrelsen så går det bra. Var inte rädda att ta kontakt. Alla behöver någon att prata med i dessa tider. GLÖM INTE VARANDRA.

Egen vård.

Nu verkar det som om Covid-19 ökar i styrka så det gäller att ha egen tid/vård och vara försiktig håll avstånd undvik att vara i stora folksamlingar, var försiktiga i affärer och försök undvika kollektivtrafik. Tvätta händerna, hosta i armvecket och om du känner dig sjuk stanna hemma. Som vi redan upplyst om så kommer det att finnas influensavaccination med start i början nov. då finns det även vaccin mot pneumokockbakterier. Ta del av den informationen. Tack för att ni fortsätter att visa hänsyn och vara rädda om varandra.
Hälsningar Lennart Törnblom Ordförande

2020-07-28
Hej på Er!
Hur går det för er i dessa konstiga tider?
Personligen tycker jag det är jättetråkigt. Man kan ju inte ha någon långsiktig planering.
Har ni kommit på nya/andra saker att fördriva tiden med. (förslag mottages) I dag så målas staketet mellan oss och grannen, intressant är att fördriva tiden med att se det torka.
Hoppas att ni hållit Er friska. Arlette och Jag är mycket på golfbanan och där träffar vi några av Er medlemmar, mycket trevligt.
Jag längtar så mycket att få komma igång med de aktiviteter som vi planerat. Tyvärr så vet vi inte när samt i alla fall om de kan starta pga. covid-19. Lyssnade på Anders Tegnell i dag (28/7) och det verkar inte att bli några förändringar före september. Vi får verkligen hoppas att det kommer att bli förändringar.
Styrelsen skall ha en träff på Kofältet 10 aug för avstämning om höstens/vinterns program.
Vi är kallade till ett extra årsmöte för SPF distriktet ang. fyllnadsval och stadgeförändringar. Det mötet sker den 18 aug. och blir digitalt.
Projektet "Aldrig ensam i Torshälla" har smugit igång och fyra damer har kontaktat oss och som vi haft kontakt med. Är det någon som är intresserad att jobba med det projektet kontakta någon i styrelsen.
Nu när sensommaren och hösten kommer så är det enligt experter mycket bär och svamp i skogen. En lagom aktivitet för den som så kan och vill, men var försiktiga och gå inte vilse.
Är det något ni undrar över så var inte rädda att kontakta oss i styrelsen vi finns till för Er. Vi återkommer i slutet av augusti med mer information.
Ordf.
Lennart Törnblom

2020-05-23
Hej på Er!
Så har vi klarat av ytterligare en helg i corona tider. En helg började med sol och värme men i skrivande stund är det regn (lördag23/5)
Hoppas att ni är ute och rör på er med långa eller korta promenader. Folkhälsomyndigheten har nu naggat i kanten av 70+ isoleringen så nu får vi chans att träffa barn och barnbarn visserligen ute och på behörig distans men det är ett steg framåt.
Arlette och Jag är ägnar mycket tid på golfbanan där får vi vår motion.
Är det några som är intresserade att spela golf hör av er så kanske vi kan ordna någon form av träff. Men självklart med de restriktioner som finns.
Vi i styrelsen skall mötas (på fysiskt behörig distans) den 26 maj för att diskutera om hur vi kan gå vidare. Vi skall planera för höstens månadsmöten och resor sen får vi se hur eller om det blir något av det. Men vi i styrelsen ligger i startblocken.
"Vi är PÅ G"
I tidskriften Torshälla Runt som kommer den 11/6 blir det ett reportage om SPF:s arbete mot ofrivillig ensamhet "Aldrig ensam i Torshälla". Till den aktiviteten önskar vi att många kan hjälpa till. Vi tror att behovet kommer att vara stort när corona släpper sitt grepp.
Känner ni behov av att prata lyft på telefonen och ring (har fått några samtal) var inte ängslig det kan vara skönt att få prata av sig en stund.
Mer förslag om musik önskas. Tänkte om vi får förslag så kan vi ta en träff i musikens tecken.
Har en fått in en idé om en afton med Sinatra och Rat Packs, skall jobba på det.
Träffade en medlem när jag var ute och promenerade som log/skrattade och sa Ewert Sandin och då dök det upp i huvudet ett antal andra "udda" sångare Snoddas, Arne Rosen Qvick, Jokkmokks Jocke, Ewert Ljusberg, Kjell Höglund, har ni några fler förslag. KOM IGEN!
Sedan har vi våra lokala orkestrar från Södermanland och specifikt Eskilstuna trakten. Ludwigssons, Monotons, Curt-Görans, Ejdertjärns, Gul å Blå, Hans Rytterströms, Juni 71, Folke Henrys, Roy Sandells, Gideons, Kent.
Fler förslag KOM IGEN!
Kanske En pubafton i musikens tecken?

Var rädda om varandra så ses vi.
Er ordförande
Lennart Törnblom

Torshälla 2020-05-10
Då har vi kommit in ett stycke i "SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN" men jag tycker som Karin Boye
Ja visst gör det ont
Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.

Och snart kan vi sjunga ut som Allan Nilsson
Summan kummar me sol kummar yvar hällmark u stain,
yvar förfädas bain, yvar martall, yvar ain.
Yvar maurar u mack, leiksum yvar pinnsvein u rack.
Skeinar soli igen pa ladingen.

Vi har pausat alla aktiviteter hela vårterminen och det gäller även Boulen som hade en idé att starta den 19 maj.
Men efter samtal med SPF centralt så togs det beslut att det inte blir någon Boule på Torsharg i ordnad form från SPF Torshälla.
Mer info går att få från Bruno 0707342521 och/eller Arne/Tina 0704546601, 0708759233.

Jag har fått lite svar på frågan om grillplatser och bänkar mellan Juhlinbro och båtslipen mer svar önskas.

Beträffande musiklistan så kom med mer förslag. Jag har några låtar/melodier som sitter djup i min själ.
My Way, ursprungligen Comme d'habitude, är en sång komponerad av Jacques Revaux och Claude François 1967. Den engelska texten skrevs av Paul Anka 1968 med sång av Frank Sinatra

What a wonderful world. Med Louis Armstrong den var även ledmotiv i filmen Good Morning, Vietnam det är en amerikansk krigs-dramakomedifilm från 1987 i regi av Barry Levinson. Filmen hade svensk premiär den 7 oktober 1988. Robin Williams blev nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll. Han vann dock en Golden Globe istället. Sevärd rulle.

Allt med The Shadows som var en brittisk mestadels instrumental rockgrupp bildad 1958 i London. Gruppen kallade sig ursprungligen för The Drifters, men bytte snart namn till The Shadows på grund av en namntvist med den amerikanska vokalgruppen The Drifters. Shadows hade också en bra sångare. Sir Cliff Richard, egentligen Harry Rodger Webb, OBE, född 14 oktober 1940 i Lucknow, Uttar Pradesh, Indien, en brittisk sångare och skådespelare. Han är/var en av Storbritanniens populäraste sångare. Under ett decennium (1958–1969) hade han över 40 stora hittar i sitt hemland. I Sverige låg han ofta på Tio i topp.

Min musiksmak är större än så allt från Opera, Storband till Roland Cedermark.
SÅ Kom igen ge mig ER Musik så kan vi ordna något skoj när Corona är över.

Sitt inte inne som björnen i bur,
det är att slösa med livet,
nej följ med oss ut i Guds fria natur
Och stäm in i sången i jublande dur.
Refräng:
Gå upp och pröva dina vingar
och känn hur underbart det är.
Där ovan molnen Du dej svingar
och fröjdas åt att vingarna bär.
Se på fåglarna, som sväva I det blå,
det er deres kurs vi gå,
så gå upp och pröva dina vingar
och snart är hela jorden din.
Text och musik: Lasse Dahlquist

Tips: Om ni har facebook så kan ni gå in på SPF Seniorerna och titta/lyssna på Peter Sikström som har frågesportfilmer det finns 8 avsnitt LYCKA TILL!

Uppmaning: Vi behöver uppdatera/kontrollera vårt medlemsregister så var vänlig lämna era uppgifter till Barbro Carlsson på mejl barbro016344091@hotmail.com eller per post Barbro Carlsson Mejselvägen 1 64430 Torshälla. De uppgifter vi behöver är: Adress, mejladress, mobiltelefon nr, hemtelefon nr.

Vi från styrelsen hoppas att vi kan starta upp verksamheten i september. Mer info kommer.
Om Corona går ner och folkhälsomyndigheten släpper på restriktionerna så kanske det kan bli någon aktivitet på Sommartorget aktivitet på Östra Torget. Men Kanske Om möjligt så låt oss hoppas.

När vi kan se början på slutet av Corona så kommer vi ut med ett medlemsblad om vilka aktiviteter vi tänker erbjuda er.

Denna bulletin kommer att skickas ut till de som vi saknar mejladress till.

Har ni några idéer på aktiviteter så hör av er till styrelsen

Var rädda om er så ses vi

Hälsningar från
Ordf.
Lennart Törnblom

Torshälla 2020-04-29

Hej igen!
Vi i styrelsen önskar Er en trevlig Valborg och 1 maj.
Vi närmar oss ytterligare en helg som inte kommer att bli som man är van vid.
Tag kontakt med Era kära och nära via sociala medel. Ex Messenger, Facebook, FaceTime. Eller vanlig telefon.
Vi styrelsen har börjat undersöka om vi skall kunna börja med möten i september. Men det är väldigt många om och men innan det. Vi lyssnar på vad Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell anser och vi förhåller oss till detta.
Men ha ögon och öron öppna på vad som sker och ta in all information ni kan få.
Har ni frågor undringar eller bara vill prata tag kontakt men någon i styrelsen eller någon annan medlem. Sitt inte ensam var aktiva tag kontakt med varandra.
Läget är fortfarande allvarligt Följ instruktionerna från myndigheterna.
Ut och promenera men håll avstånd mellan varandra.
Det är inte så många som svarat på hur många bänkar och grillplatser det finns mellan Juhlinbron och båtslipen.
Vi försöker igen svar till mig på lennart@tornblom.se
Skriva en dagbok till mig hur ni får en dag i karantänen att fungera.
Kommer det fram några idéer så kan jag förmedla detta via sociala medel.
Vi vill att ni skall vara aktiva. Både fysiskt och mentalt.
Sätt ihop en spellista på musik som ni tycker är bra så kan vi sammanställa den och se vilken musiksmak som ni gillar.
Allt detta sänder ni till min email lennart@tornblom.se

SPF Styrelsen Torshälla
Gm/
Lennart Törnblom

2020-04-19
Hej på Er alla!
Tiden går men Corona består (än så länge) men hav förtröstan det kommer att gå över och så småningom kommer vi ur detta grepp.
Men då kommer vi med stor sannolikhet få ett annat leverne och ett nytt förhållande till virus. (förkylning).
Vad gör ni för att fördriva dagarna? Svara mig gärna på min mejl.
Jag föreslår promenader med kaffekorg och njuta av vår natur. Torshälla är vackert.
Dock ej i stora grupper och håll avstånd.
Förslag: Kolfältet, Hälsans stig, OK Tor spåret, Torsharg spåren, Å promenaden mot våtmarken.
En tävling: Hur många Sittbänkar med bord och hur många fast monterade grillar finns det efter Hälsans stig räknat från Juhlinbron till båt-slipen vid ringvägen.
Pris utlovas vid något framtida månadsmöte när vi kommer igång.
Svar lämnas på mejlen till mig.
Och nu en uppmaning:
Följ Folkhälsomyndigheternas direktiv:
Håll Avstånd till varandra,
Ta hjälp med besök i affärer för inköp, Besök inte i presumtiva smittområden.
För jag vill träffa Er alla när Corona är över.
Det går att handla på internet kan vara lite krånglig första gången med sedan går det bra. Ni får en slott-tid (CTOT inom flyget) när du skall hämta varorna, kör fram och ilastning sker med hjälp av
personal. Är det någon som behöver hjälp med att hämta varor?
Cirkelgrupperna aktiviteter:
Var i kontakt med er Cirkelledare / Cirkeldeltagare och uppmuntra varandra med glada tillrop.
Historia: Arne Karlsson. 0703475644
För närvarande ingen aktivitet. Resan till Östergötland är inställd. startar 0m när lägget blir normalt.
Litteratur: Ulla Kerst: 0703840817
För närvarande ingen aktivitet, startar om när lägget blir normalt.
Linedance: Gunilla Jensen 0762083164
För närvarande ingen aktivitet, startar när lägget blir normalt. Tidigast i höst.
Boule: Bruno Lindgren 0707342521
För närvarande ingen aktivitet, startar när lägget blir normalt. Eventuellt kan det komma igång senare i vår/tidig sommar. Preliminärt 19 maj. Håll kontakt med Bruno.
Stavgången: Elice Tjärnfjord 0702147833
För närvarande ingen aktivitet, startar när lägget blir normalt.
SPF Golfen: Lennart Törnblom 0705668796 Eskilstuna och Torshälla är inställda Mälarbaden inplanerad till 21/8. Återkommer med nya datum för Eskilstuna och Torshälla.
Aldrig Ensam i Torshälla: Lennart Törnblom 0705668796
Startar så fort det släpps på restriktionerna. Då tror vi att det behövs. Det kommer med stor sannolikhet att vara ett uppdämt behov att träffas.
SPF Distriktet har instiftat en tävling "Coronapriset".
Priset kommer att gå till den förening som genom kreativitet och engagemang har gett sina medlemmar en känsla av gemenskap och att bli sedda även under denna trista period då verksamheten ligger nere. Priset förutsätter att man har följt Folkhälsomyndighetens direktiv och inte på något vis har äventyrat hälsa för deltagarna.
Priset utgörs av 5 000 kr.
Juryn består av distriktsstyrelsen samt representant från förbundet.
Tävlingen pågår tills verksamheten öppnar igen, vilket vi verkligen får hoppas sker snart.
Nu jobbar vi på detta och hoppas att vi kan vinna, men huvudsaken är inte att vinna huvudsaken är att deltaga.
Kom in med förslag på aktiviteter som vi kan utföra på distans med avstånd från varandra.
Känner du dig ensam så lyft på luren till någon i styrelsen eller någon medlem och prata av en gnutta tid.
Härliga varma hälsningar med kramar på avstånd
Önskar Styrelsen SPF Torshälla
Genom ordf.
Lennart Törnblom
0705668796
lennart@tornblom.se

2020-04-05 Hej på er alla!
Allt är nu ställt upp och ner!

Vi upplever nu den värsta perioden av otrygghet och osäkerhet i modern tid.
Vi i styrelsen vill att ni skall veta att vi tänker på er och önskar vi skulle kunna göra mer för Er. Men nu får vi lyssna på Folkhälsomyndigheterna och deras rekommendationer.
Vi i styrelsen har beslutat att ställa in alla aktiviteter under april och maj och det har att göra med att vi måste skydda varandra samt avbeställa kommande aktiviteter så vi inte drar på oss onödiga kostnader. (annons i Eskilstuna Kuriren 4/4)
Programgruppen har varit i kontakt med berörda artisterna och bokat in dom till höstens arrangemang. (bra jobbat Agneta, Elvy, Helena)
Om det sker snabba dramatiska positiva förändringar på nuvarande läget så ligger vi i startblocken för att snabbt komma igång. Ni som är aktiva i någon kurs/aktivitet håll kontakt med er ledare.
Ni som har resor inbokade med resekompaniet kontakta dom och hör hur det blir med er resa. Vad kan vi/ni då göra i dessa tider! Promenera dock ej i grupper håll avstånd en till två meters lucka, besök några av våra fritidsreservat med medtagen kaffekorg, pyssla i trädgården (för de som har), ut och cykla, spela golf, besök våtmarken och titta på fåglar, besök SPF central och distriktets hemsida där finns förslag på aktiviteter, frågesport mm.

Det skall vi undvika: folksamlingar, resor, stort påskfirande, besöka affärer/köpcenter o.d., tag hjälp av yngre även om det känns svårt. Ta tillfället i akt och bli curlade.

Elvy, Josef, Kjell S och jag skulle åka till Distriktsårsmötet men det har blivit inställt och i stället skall mötets utföras per Capsulam. (där har ni något att googla på) Vi har fått handlingarn hemskickade och skall besvara dessa innan den 17 april.

En sponsor har anslutit till oss Sanna Anderberg på Hårstudio Relax.
Många, många Tack!

Vi har västarna för aldrig ensam i Torshälla. Vi hade en telefon kontakt med Hemsjukvården Torshälla men vi avvaktar. Vi startar så fort det blir möjligt.

Har även varit i kontakt med Kommunen om sommar torget (östra torget) men det är samma där vi avvaktar.

Jag skall deltaga i ett webbseminarium tisdag 7 april med kultur-fritidsförvaltningen

Något mer som vi önskar från styrelsen : Håll kontakt med varandra Ring, Mejla, SMS:a, messenger (skapa grupper), Facebok, mm. var aktiva.

Vet ni någon i föreningen som ej har mejl eller dator var vänlig delge dom informationen.

Hälsningar från Styrelsen
Genom
Ordf. Lennart Törnblom

Hej alla medlemmar i SPF Seniorerna Torshälla

Hoppas att ni tar hand om varandra i dessa orostider.
Som många säger och jag håller med "Det gör så ont när man behöver ställa in alla aktiviteter".
Nu får vi förhålla oss till vad myndigheterna anger och ber oss göra. Håll kontakt med varandra per telefon och dator, gör promenader men håll avstånd mellan varandra.

Lyssna på myndigheterna och undvik att belasta sjukvården mer än nödvändigt.

Vi kommer inte att ha några aktiviteter under april månad vad som sedan sker/händer får framtiden visa.
Ni som har resor inbokade med Resekompaniet håll er uppdaterade med Resekompaniet vad som sker.

Har ni undringar så får ni naturligtvis ringa eller mejla mig.

Hälsningar med många avlägsna kramar, er
Ordförande Lennart Törnblom
0705668796 lennart@tornblom.se