Referat 2017

SPF Seniorerna Torshälla i samverkan med SV. 

Cirka 60 medlemmar välkomnades med glögg och pepparkakor till årets sista medlemsträff, julfest, den 15 december. Helena Alderö hälsade välkommen till årets spännande julbord som var svenskt-/finskt. Förutom det traditionella svenska julbordet serverades finsk leverlåda, morotslåda, kålrotslåda, piråger mm. Till kaffet fick vi finska julstjärnor. Ett stort tack till Finska föreningen för ett fantastiskt arbete och välsmakande julbord.
3Ton stod för trevlig musikunderhållning som blandades med bl.a. rock, jazz och blues. Sedvanlig lottdragning avslutade trevlig samvaro.
God Jul och Gott Nytt år önskar styrelsen. Vi ses igen i januari 2018.


Den 13 november hälsade V ordförande Helena Alderö 67 medlemmar välkomna och passade samtidigt på att önska alla välkomna till det nalkande julbordet 15 december.
Ladys På Linjen visade oss hur Line Dance går till med ledning av Ulla Larsson. Förhoppningen är att få igång en grupp till våren.
Sen var det dags för en musikalisk resa med musikgruppen Nära Ting. Äntligen fick vi se en kvinna på slagverk. Kända låtar som; Somliga går med trasiga skor och Fragancia framfördes.

En trivsam eftermiddag avslutades med kaffe och lottdragning på inträdesbiljett och sålda lotter.

Den 23 oktober fick SPF Seniorerna Torshälla i samarbete med SV besök av Anna Werner Områdeschef för äldreboende i Eskilstuna -Torshälla och Länsförsäkringar Södermanland. Vi var 30 st. medlemmar som intresserat hörde på när Anna informerade om äldreboende, hemtjänst och dagverksamheten i Torshälla.
Länsförsäkringar Södermanland gick igenom alla faser i "när du ska sälja ditt hus". Det praktiska t.ex. gå på visningar, förbereda bostaden genom fotografering, skatter och mycket annat intressant. De informerade om Framtidsfullmakten som gäller fr.o.m. 1 juli 2017.
Träffen avslutades med kaffe och smörgåstårta. Helena avslutade mötet och hälsade oss välkomna till nästa medlemsträff den 13 november.

SPF Seniorerna Torshällas andra medlemsmöte under hösten var den 9/10 och då i samarbete med SV.
FMT Behandlingscenter i Eskilstuna kom och informerade om deras verksamhet, som bl.a. är Kurser och föreläsningar, Musikgympa och Sångjunta.
Vi var 40 st. medlemmar som fick pröva på Musikgympan Rörelse och Röst. Det var en härlig syn att se oss alla röra oss och sjunga efter musik. Inga sura miner.
Efter kaffet informerade Arlette om Framtidsfullmakten, som är viktigt att känna till. Helena informerade om Frivilligcentralen och hälsade oss välkomna till extra mötet den 23 oktober. Då kommer Länsförsäkringar Södermanland till oss.
Efter lottdragningen avslutade Helena mötet och hälsade oss välkomna till nästa medlemsmöte.