Möten 2019

Våravslutning Sundbyholm 15 maj.

  • Boll i hål
  • Vinnare. tipspromenad och mångkamp
  • Boll i hål
  • Vinnare. tipspromenad och mångkamp

I det vackra Sundbyholm med dess underbara omgivningar samlades den 15 maj 40 av föreningens medlemmar till våravslutning.
Det finns en tradition, i att vid ett sådant tiilfälle arrangera tävlingar. Tävlingsinstinkten finns hos oss människor, oavsett i vilken ålder vi befinner oss. Tävlingarna genomfördes i fyra olika moment. Resultatet räknades samman, och vinnaren fick ett välförtjänt pris.
Det förekom också en tipspromenad där många frågor hade midsommar tema. Här var det tre personer som hade samma resultat. För att erhålla första pris fick de genom boulespel genomföra en utslagning.
När alla tävlingsmoment var genomförda samlades alla i en ring, och försåg sig med vad man hade i sin kaffekorg, och hade en trivsam gemenskap.

                                    ......................

                       Seniorshop, Kungsvallen 3 april.

              
 När våren nalkas ställer sig många frågan, har jag de kläder som jag behöver i min garderob, eller är det så att det finns ett behov av komplettering.
 Den 3 april kom 50 personer till Kungsvallen i Kjula för att bese, och sedan köpa något av det stora utbud av kläder som där fanns att beskåda. Det var Anette Lundin från Seniorshop i Sörmland som visade sitt stora utbud av vårkläder.
 Föreningens egna mannekänger under ledning av Anette visade olika kombinationer av klädmodet. De utförde sitt uppdrag på ett sätt som verkligen uppskattades av de närvarande.
 Eftermiddagen avslutades som vanligt med kaffe goda smörgåsar, samt lotterier.

                            ......................

              Leif Jacobsson, Jädersgården 13 mars.
                 

38 medlemmar samlades den 20 mars i Jädersgården.
Vi fick ta del av en föredömlig tidsresa genom vårt vackra Södermanland i både ord och bild. Det var den mycket välkända radiorösten Leif Jakobsson som på ett intressant sätt beskrev människor och händelser.
Leif har som underlag för sina radioprogram, besökt alla socknar i Sörmland och gjort inte mindre än 850 intervjuer. Under 25 år har han i 1551 radioprogram skildrat händelser och människoöden. Han har varit fascinerad av historia, och uppmanade oss att skriva ned viktiga händelser i våra liv, överlämna dessa till våra efterlevande så de kan bevara en bild av oss, och det som vi upplevt.
Leif är inte bara en duktig föreläsare, han är också en duktig trubadur. Vi fick ta del av ett antal visor, som också berikade den föreställning som varade i mer än en timma.
Under eftermiddagen fick vi som valigt goda smörgåsar och kaffe.

                    ......................

         Årsmöte i Kungsvallen 6 februari.

            
Den 6 februari samlades ett 60-tal av föreningens medlemmar till årsmöte i Kungsvallen. Innan förhandlingarna inleddes hölls en parentation över de medlemmar som avlidit under det gångna året. Därefter framförde delar av allsångsgruppen en stämningsfull sång.
Vid de årsmötesförhandlingar som leddes av Berndt Andersson genomfördes följande val: Till ordförande valdes Torbjörn Olsson, till vice ordförande valdes Agne Andersson, till kassör Britt-Marie Stenqvist Andersson, till sekreterare Mona Almén. Övriga ledamöter i styrelsen är Yvonne Holmgren, Sven Gustafsson och Barbro Andersson.
Efter årsmötesförhandlingarna fick vi ta del av ett bildspel som beskrev händelser under det gångna året. Denna återblick av medlemsmöten, samt genomförda resor är mycket uppskattat av medlemmarna.
Eftermiddagen avslutades med kaffe goda smörgåsar och lotterier.

                        ....................

Kungsvallen 16 januari. Musik med Claes och Rolf.

Det finns knappas något som är så avkopplande som att lyssna på vacker musik.                                                                                                        
Onsdagen den 16 januari samlades 60 personer i Kungsvallen i Kjula för att njuta av toner som framfördes av Claes Rydell och Rolf Jederud. De framförde ett stort antal stycken bland annat inspirerade av Tore Erling, samt Route 66, Klockorna i gamla stan mm. mm. Ett antal allsånger stod också på programmet. Musik och sång blandades med ett antal humoristiska anekdoter av Rolf Jederud.
Kaffe med goda smörgåsar förgyllde också den trevliga eftermiddagen. Avslutningsvis tog ordföranden tillfället i akt och påminde om årsmötet den 6 Februari.