2022-03-15

SPF Varabygden höll årsmöte den 15 mars

Innan årsmötet höll Thommy Hallin parentation för de medlemmar som avlidit under2021.
Därefter tog Elof Jonsson hand om ordförarklubban och ledde mötet. Erik Ehn blev medlem 1996 och arbetat i styelsen sedan 1997, avböjde omval. Likadant gjorde Britt Höglund som blev medlem och sekreterare 2010. De som har avslutat sin verksamhet i föreningen kommer att bjudas in till en särskild avtackning under våren. Nya medlemmar i styrelsen är Birgitta Svantesson och Yvonne Lundén.
En insamling till förmån för Ukraina startades upp och kommer att avslutas i samband med en jubileumskonsert den 6 april. AMB-elever och Egon Malmgren underhåller. Stefan Carlsson från Vara Energi talade om vad som ligger bakom prissättningen på elen som vi köper. En stor del av priset för en kWh är skatt i olika former.
Kaffe och kaka intogs och lotter såldes under kvällen. 24 blomvinster delades ut bland de 135 deltagarna som anslutit till mötet.
Som sista programpunkt kom Klara Hagström och Daniel Eriksson på besök. Ett mycket trevligt par som fick svara på frågor, om inspelningen av ”Bonde söker fru”, som vår omvalda ordförare ställt samman. Av svaren framgick det att trafiken genom Longbyn hade ökat avsevärt under sommaren och att det med stor sannolikhet blir en vuxen innevånare till i Long.