Utbildning i videoprogrammet Zoom

SPF har spelat in två kurser för användare av videoprogrammet Zoom. Kurserna kan nu ses på YouTube. Den första kursen riktar sig till deltagare på videokonferens med Zoom. Den andra kursen gäller de som ordnar och ansvarar för videokonferenser med Zoom.

Vår verksamhet

Våra aktiviteter har under det senaste året legat i träda eller gått på sparlåga. Nu börjar vi se ljuset i pandemintunneln och hoppas snart kunna öka vår verksamhet igen.

Årsmötet skjuts upp till maj-juni

SPF-förening ska enligt stadgarna ha årsmöte före februari månads utgång. På grund av pandemin har styrelsen beslutat skjuta upp vårt årsmöte till maj-juni.

Ragnhild ”Hilda” Bergman

Under slutet av året nådde oss ett oväntat och ledsamt bud att Hilda avlidit, smittad av covidinfektion. Hilda har varit medlem i vår förening sedan 2008. Från och med 2012 har hon varit verksam i styrelsen och främst haft ansvaret för vår reseverksamhet. Från och med 2018 har Hilda varit vår ordförande. Hilda har under många år arbetat ambitiöst för föreningen och med positiv attityd verkat både inom föreningen och som representant utåt. Vi kommer att sakna henne som vän och medarbetare och vi delar familjens sorg.

Bussresa till Mamma Mia på Rondo

Resan flyttad till april-maj 2021 eller hösten-21.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Tips för att må bra när allt inte är som vanligt

Det är naturligt att känna oro i en ovanlig och påfrestande tid, men det finns saker man kan göra för att hantera situationen. Folkhälsomyndigheten har tagit fram informationsmaterial med må-bra-tips där det övergripande syfte är att lyfta betydelsen av att bibehålla dagliga rutiner.

Anders Tegnell: Vi har varit väldigt tydliga i våra prioriteringar

Kan man börja leva som förut när man är vaccinerad mot covid-19 och vad anser Folkhälsomyndigheten om att Region Stockholm har gått emot deras rekommendationer och inte vaccinerar äldre i första hand? Det var de två frågor Senioren ställde till statsepidemiologen Anders Tegnell på tisdagens pressträff.

En av fyra 70-plussare står utanför

Det kommer under överskådlig tid att finnas hundratusentals äldre som inte svarar mot samhällets krav på att hantera digitala verktyg.

Så mycket dyrare blir ett seniorlån

Bristen på möjligheter att låna i bank driver seniorer i famnen på produkter som kan vara fem gånger dyrare än vad banklånet skulle ha varit.

Region Stockholm valde vårdpersonal före äldre

Region Stockholm är sämst i Sverige på att vaccinera äldre mot covid-19. Det är ett medvetet val enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L)

Så många går miste om bostadstillägg

Cirka 100 000 pensionärer som har rätt till bostadstillägg får inte ut en krona.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skaraborgsdistriktet

Om covidvaccination mm

Seniorsurfarna säsong 2

Möts digitalt!

Ny zonindelning Västtrafik

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser