Aktiviteter

juni 20

Distriktsmästerskap i Boule

  • 2023-06-20T07:00:00.0000000+00:00
  • ESLÖV

Möte med regeringen

Inom ramen för regeringens pensionärskommitté har Eva Eriksson och Peter Sikström från SPF Seniorerna träffat regeringsföreträdare. Fokus under mötet låg på ålderism i arbetslivet, det politiska ansvaret för pensionerna och frågan om en äldreomsorgslag.

Ny rapport: Åldersgapet i pensionen

Att pensionen är högre i starten för att sedan successivt bli allt svagare är ett faktum som inte uppmärksammas särskilt mycket. Syftet med vår nya rapport är att väcka debatt om seniorers ekonomiska behov: Minskar behovet av en bra pension med åldern? Och underskattas utgifterna man har som senior?

SPF Seniorerna i Aftonbladet om åldersgapet i pensionen

Aftonbladet rapporterar om att äldre pensionärer har 22 procent lägre pensioner än yngre. Flera orsaker bidrar till detta åldersgap. Men det finns också riskerar med att blunda för det, visar SPF Seniorernas nya rapport, som också efterlyser åtgärder.

SPF Seniorerna i möte på regeringskansliet om årskull 1957

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade under tisdagen finansminister Elisabeth Svantessons statssekreterare Carolina Lindholm. Eva lyfte vikten av att kompensera årskull 1957 samt behovet av att samordna de olika välfärdssystemen.

”Viktigast är att folk mår bra”

”33 procent av befolkningen är pensionärer så det finns mycket att göra” Det säger Ruth Holmquist, ordförande i SPF Seniorerna Malåbygden.

Makt över flytt avgör välbefinnande

Hemmet har mycket stor betydelse för 80-plussares välbefinnande, bekräftar ny forskning. Liksom att ha ett avgörande inflytande när en flytt blir nödvändig.

”Det blir viktigare för varje år”

Efter 70 började hon träna i grupp två gånger i veckan. Nu vid 90 gör Elisabeth Sinclair Ekstrand fyra pass i veckan på sitt favoritgym.

40 000 seniorer skuldsatta hos Kronofogden

Nästan 40 000 personer över 64 år hade skulder hos Kronofogden vid slutet av 2022. Mer än hälften av dem har haft skulderna i över 20 år. Det visar en ny analys från Kronofogden.

Upp till kamp – för sanningen!

Bodil Jönsson skriver ännu en gång om "sanningens dödgrävare" och tycker att vi se på dem som det lilla barnet som så klarsynt i sagan såg att kejsaren faktiskt var naken. Läs Bodil Jönssons krönika nedan.

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser