Besök Tranor i Pulken och Absolut Vodka i Åhus

Tranor lockar från när och fjärran och Absolut Vodka i Åhus likaså!

  Med SPF Kontinentens Tröskel studieresa till Pulken och Åhus.
Den 4 april var det fint vårväder när Mårtenssons Buss tog oss på en utflykt  till Tranorna vid Pulken. Tranorna lockar besökare från när och fjärran. I fågeltornet intill matningsfältet kan vi njuta av Tranornas dans och trumpetande.
  Tranornas ankomst är ett efterlängtat vårtecken. Vattenrikets besöksplats Pulken är ett fint ställe att njuta av dem. På senare år har allt fler tranor hittat hit. Rekordet är 10 000 tranor  i mars 2019 och 15 000 personer  besöker Utemuseum Pulken varje vår för att uppleva skådespelet!
När tranorna flytter från södra Europa för att häcka i norra Skandinavien är det lagom att rasta i Vattenriket. Tranorna letar rastplats efter tillgång på mat och grunda våtmarker, som skydd från räven.
          Tips för er som vill veta mer:https//vattenriket.kristianstad.se/upplev-tranor/
  En kort busstur tog oss sedan vidare till Skepparslöv golfkrog, som i gammal trivsam miljö serverade en utsökt och välsmakande lunch. Efter lunchen var det dags för ett nytt annorlunda besök.
  Ett besök på Absolut Home  om öppnar dörrarna och välkomnar oss alla att komma bakom kulisserna hos ett av värdeln mest ikoniska varumärken och lära sig allt om hur en av världens mest kända Vodka produceras från frö till flaska. Destilleriet i Åhus med sin drygt hundraåriga  historia är källan till ett av världens mest kända spritvarumärken.

  Här tillverkas dagligen 600 000 faskor av Absolut Vodka in en av världens mest hållbara destilationsprosser.I Åhus tillverkas 100 milioner flaskor om året till mer än 150 länder. Varje droppe Absolut Vodka som konsumeras runt om i världen  tillverkas i Åhusav skånskt höstvete med vatten från lokala källa.
  Efter en mycket och intressant och professionell guidad tur genom grundaren L.O. Smith och Absoluts historia, hur Vodkan blir till, människorna bakom och hur  Absolut blev ett av världens mest igenkända varumärken.
  Avslutares turen med att varje besökare fick blanda till sin egen cocktail en  "Metropolitan" i husets häftiga miljö.
  Bussen styrde sedan genom det sköna skånska landskapet tillbaka mot Trelleborg.
 Alla glada resenärer stärkta av starka varor vill tacka Alf som rattade bussen och till Mårtensson som hjälp till att arrangera dagen.