Välkommen till SPF Barkåkra

Nya corona-restriktioner

Regeringen, Folkhälsomyndigheten och SPF centralt har gett skärpta restriktioner från 24/11 !

Utomhusaktiviteter i Höstprogram 2020 del 3

Vi håller vissa utomhusaktiviteter igång. Pga. corona-risken är dock alla inomhusaktiviteter och möten inställda.

Gå med på vår ordjakt!

Vi startar nu en aktivitet, som vi kan få till stånd trots corona-pandemin. Den är utomhus och kan genomföras t.ex. en och en, nämligen: Ordjakt. Gå en tur i de tre skogsområden visade på bifogade karta, hitta 7 bokstäver och bilda ett ord. Bokstäverna finns upphängda i träd eller buskar och är markerade med röd-vita band/snitslar. Trevlig promenad!

Alla föreningens aktiviteter är inställda igen!

Till följd av Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd för Skåne angående spridningen av covid-19, gällande från 28 oktober till och med 17 november, med en möjlig förlängning, är vi tyvärr nödsakade att inställa alla våra aktiviteter tills vidare. Vi återkommer när vi vet mera. Styrelsen

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser