Resor 2018

Uppdaterades: 07 juni 2018 Skriv ut

 

Lars Lerins Sandgrund 11-13 juli
Reseprogram
Onsdag 11 juli Avresa 07.00 från Busstorget, Färjestaden.
Efter påstigning och välkomnande ombord på vår bekväma helturistbuss reser vi norrut i vårt vackra land. I bussen sitter vi högt upp och här har vi fin utsikt över det grönskande sommarlandskapet. Längs vägen pausar vi för förmiddagsfika och efter ytterligare en stund pausar vi för lunchmöjlighet på trevligt matställe. Framåt eftermiddagen når vi Karlstad och efter en kort stadstur där vi får bekanta oss med staden, checkar vi in på vårt hotell, Scandic City, ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Karlstad. Under kvällen avnjuter vi en gemensam trerättersmiddag och kaffe.
Torsdag 12 juli En härlig frukostbuffé väntar under morgonen. Därefter beger vi oss till Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund. Kl. 10.00 guidas vi och upplever också konsthallen på egen hand, i egen takt. Här finner vi förutom Lars Lerins fantastiska verk också ett café och en shop med bl.a. vykort, affischer och böcker av Lars Lerin. Granne med Sandgrund finner vi Värmlands museum, också det ett spännande besöksmål. Här kan den som önskar, spisa lunch på egen hand. Vi åker under eftermiddagen på en busstur till Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här möts vi av en underbar atmosfär, historiens vingslag och en trevlig guidning. Kvällen är fri för egna upptäcktsfärder i Karlstad.
Fredag 13 juli Efter frukost och utcheckning reser vi en kort bit till Alsters herrgård, Gustaf Frödings barndomshem. Här får vi lyssna till "Berättelsen om Fröding" innan vi strövar fritt. En stärkande fika eller lunch kan kanske passa innan vi kliver ombord och startar hemresan söderut. Vi gör sedan en mat-/kaffepaus under resan. Vi beräknar anlända Öland cirka 20.00 med minnet av en härlig resa i bagaget

Pris: p/p i dubbelrum 2 950:- Resans pris p/p i enkelrum 3 550:-

Detta ingår i resans pris:, Bussresa i modern & bekväm helturistbuss utrustad med bekväma stolar, trepunktsbälten, toalett, kylskåp, DVD, eluttag & wifi. Erfaren och serviceinriktad chaufför & reseledare 2 nätters logi på fyrstjärnigt, centralt hotell inklusive frukost. Trerättersmeny på hotellet inkl. kaffe. Inträde & guidning på Sandgrund. Busstur, entré och guidning på Mårbacka. Visning Alsters herrgård.

Bokning till Per-Åke Sjöblom, senast den 15 maj  Tel: 0485-317 95  perake.sjoblom@telia.com
Resan arrangeras av Tomas Buss & Gotravel 
Resa garanteras vid 25 resenärer.

                     *******************************************************

Skagen med Jespershus 20-23 augusti OBS! Nytt datum
Dag1: Avresa från Färjestadenkl.08.30. vi kör mot Göteborg där vi tar färjan till Fredrikshamn. Kl. 19.25 incheckning på vårt hotell. Kvällen är fri för egna aktiviteter.
Dag2: Efter frukost mot en intressant och spännande dag i Skagenområdet. Vi gör uppehåll vid Råbjerg Mile där de 40 meter höga sanddynerna flyttas flera meter österut med hjälp av västanvinden. Förbi sandklitterna längs norr Jylland kommer vi till Skagen. Lunch på egen hand där.
Vi tar oss ut till Grenen, Danmarks nordligaste spets där Kattegatt och Skagerack möts. Med hjälp av sandormen tar vi oss ut till spetsen där den vita sanden och det sällsamma ljuset och havets brus ger en stämning man endast kan uppleva här.
Ett besök på Skagenmuseum och därefter en guidad tur mellan de gula husen ner till hamnen och fiskebåtarna. Eftermiddagskaffe tillsammans. Åter till Fredrikshamn och en god middag tillsammans
Dag 3:Efter frukost åker vi till Mors i Limfjorden och den vackra blomsterparken Jespershus. Tropiska papegojor, fjärilar, apor och t.o.m. krokodiler trivs här. Under senare eftermiddagen tar vi oss till hotellet i Silkesborg där vi äter middag.
Dag4:Efter frukost åker vi via storabältbron, gör ett stopp i Kastrup för shopping. Nästa stopp blir vid Ekerödstrasten innan vi är hemma igen
Pris: 4680:- 9 dubbelrum. Enkelrumstillägg 1270:-
Ingår: Boende, buffé på färjan, Halvpension på hotellen samt alla utflykter med entréer och lokalguide
Anmälan: Irene Sandholm. tel:355 35 eller 0738-00 10 42
irene.sandholm@telia.com 
Senaste anm. och betalning: 30 juni. Bg: 419-2613

                         **************************************************

Hemlig resa 4 september
Avresa: 07.30 Ladan i Färjestaden
Pris: 780 kr
Anmälan: Irene Sandholm, irene.sandholm@telia.com tel:355 35
Senaste anm. och betalning: 18 aug Bg: 419-2613
En dagsresa "ut i det blå" i trevligt sällskap med många nya upplevelser.
Lunch, fm. och em. fika,m.m. ingår.
Resebolag: Gårdby buss

                         *****************************************************

KROATIEN Split– Podgora -Rieka
Flyg o Buss 21-29 september 9 dagar
Preliminärt Reseprogram
Dag 1 AVRESA Avresa från Öland under sen kväll/natt 21 augusti med vår transferbuss som tar oss över Öresundsbron till Kastrup. Vi flyger med Norwegian kl. 06.10 den 22 september.

Dag 2 ANKOMST Ankomst till Splits flygplats kl. 08.25. Vid ankomst väntar vår egen bekväma Gotravel-buss och guid på oss. Vi besöker först Trogir där vi också äter lunch. Trogir ligger vid Adriatiska havet och har ca. 11.000 invånare. Här kan man beskåda gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Den gamla stadskärnan finns på Unescos världsarvslista. Transport till vårt hotell för fyra nätter, ****Medora Auri, beläget i Podgora. Incheckning och därefter gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 3 SPLIT Efter frukosten åker vi till Split. Här möter vi vår svensktalande lokalguide. Tillsammans går vi en promenad i den gamla stadsdelen och guidas bl.a. i Diokletianus palats. Därefter är eftermiddagen fri för lunch, shopping eller vad som önskas, på egen hand. Gotravel rekommenderar: Shopping på Marmontova, kaffe med utsikt på Rivan, strandpromenaden. Eller för de mer aktiva en promenad upp till utsiktsplatsen på berget Marjan, Splits stolthet. Vi återvänder till hotellet sent på eftermiddagen. Gemensam middag under kvällen.

Dag 4 BÅTUTFYKT Vi promenerar ner till Podgoras hamn under morgonen och går ombord på båten som tar oss ut i den kroatiska skärgården. Vi seglar till den vykortsvackra medeltidsstaden Jelsa på Hvar. Här möts vi av ett charmigt litet hamntorg, små trånga gränder, gamla stenhus och vänliga människor. Därefter seglar vi vidare till Bol på ön Brac, Kroatiens tredje största ö. Bol är den viktigaste turistorten på ön, känd för den rena stranden "Zlatni Rat", som ser ut som en bergstopp ovanifrån. Lunch serveras ombord på båten. Möjlighter finns till bad under dagen så kom ihåg badkläderna. Åter i Podgora tidig kväll. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5 FRI DAG Fri dag till sol och bad, egna upptäcktsfärder och strövtåg. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 6 PODGORA - RIJEKA Frukost och utcheckning. Vi färdas i vår bekväma buss mot Rijeka. Lunch längs vägen. Ankomst till Rijeka på eftermiddagen. Om intresse finns så gör vi ett gemensamt besök i centrum. Incheckning på **** Hotel Bonavia. Gemensam middag på hotellet (alternativt i centrum).

Dag 7 RIJEKA - INGOLSTADT Vi lämnar Rijeka efter frukost och utcheckning och startar vår resa norrut. Under dagen pausar vi för fika och lunch. Vi reser genom de vackra landskapen i Slovenien och Österrike mot vår övernattningshotell InterCity Hotell i tyska Ingolstadt. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 8 INGOLSTADT - POTSDAM Idag fortsätter vi färden norrut. Vi pausar för fika och lunch med regelbundenhet och avverkar resvägen hem under trevliga former i bussen. Strax söder om Berlin stannar vi för natten i Potsdam, på Pentahotell. Efter en god middag sover vi bekvämt och gott.

Dag 9 POTSDAM – HEMORTEN Sista dagen på vår resa. Efter frukost och utcheckning äntrar vi bussen för färd mot Rostock och därefter färjetur till Gedser. Genom Danmark och södra Sverige, sedan är vi snart hemma på vär kära ö igen efter en trevlig och upplevelserik resa tillsammans.

Preliminärt pris 11.500,-/person i dubbelrum (enkelrumstillägg 2000,-/person) Du får Transferbuss Öland - Kastrup Öresundsbron t o r Flyg med Norwegian Kastrup - Split, Överfart Rostock – Gedser, väg- bro- flygskatt och färjeavgifter.
7 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
7 frukostar, 3 luncher, 7 middagar.

Utflykter enligt ovanstående program, ev inträden tillkommer
Reseledare anordnad av Gotravel under hela resan
Förfrågningar Gotravel, André & Elisabet Angelin  0480-47 54 49, info@gotravel.se

Anm. senast 1 april till Per-Åke Sjöblom, Tel: 0485-317 95 perake.sjoblom@telia.com
Anmälningsavgift 2500,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, Lötvägen 30, 387 96 Köpingsvik, bg 437-6844. (inkl. flygbiljet som ej är återbetalningsbar oavsett anledning)

Slutbetalning Betalas in senast 30 dagar innan avresa

Läs, lär och res: Nytt!

- KROATIEN Split– Podgora -Rieka den 21-29 september.
Vi träffas och får information om landet och resan.
Start: Tisdagarna 11 och 18 september kl: ej bestämt.
Ledare: Per-Åke Sjöblom, Tel: 0485-317 95

                        **************************************************

Julresa nov-dec?
Inte klart men, olika förslag finns!!!
Eksjö julmarknad i dec.??
Gränsö slott i nov.???
Köpenhamn - 2 dagars
nov eller dec.????
Vi vill gärna ha fler förslag och önskemål!!

 

 

           

 

 

 

        

 

 

 

 

                         

Publicerades: 19 december 2016 Uppdaterades: 07 juni 2018