Resor 2018

Uppdaterades: 05 september 2018 Skriv ut

KROATIEN Split– Podgora -Rieka
Flyg o Buss 21-29 september 9 dagar
Preliminärt Reseprogram
Dag 1 AVRESA Avresa från Öland under sen kväll/natt 21 augusti med vår transferbuss som tar oss över Öresundsbron till Kastrup. Vi flyger med Norwegian kl. 06.10 den 22 september.

Dag 2 ANKOMST Ankomst till Splits flygplats kl. 08.25. Vid ankomst väntar vår egen bekväma Gotravel-buss och guid på oss. Vi besöker först Trogir där vi också äter lunch. Trogir ligger vid Adriatiska havet och har ca. 11.000 invånare. Här kan man beskåda gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Den gamla stadskärnan finns på Unescos världsarvslista. Transport till vårt hotell för fyra nätter, ****Medora Auri, beläget i Podgora. Incheckning och därefter gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 3 SPLIT Efter frukosten åker vi till Split. Här möter vi vår svensktalande lokalguide. Tillsammans går vi en promenad i den gamla stadsdelen och guidas bl.a. i Diokletianus palats. Därefter är eftermiddagen fri för lunch, shopping eller vad som önskas, på egen hand. Gotravel rekommenderar: Shopping på Marmontova, kaffe med utsikt på Rivan, strandpromenaden. Eller för de mer aktiva en promenad upp till utsiktsplatsen på berget Marjan, Splits stolthet. Vi återvänder till hotellet sent på eftermiddagen. Gemensam middag under kvällen.

Dag 4 BÅTUTFYKT Vi promenerar ner till Podgoras hamn under morgonen och går ombord på båten som tar oss ut i den kroatiska skärgården. Vi seglar till den vykortsvackra medeltidsstaden Jelsa på Hvar. Här möts vi av ett charmigt litet hamntorg, små trånga gränder, gamla stenhus och vänliga människor. Därefter seglar vi vidare till Bol på ön Brac, Kroatiens tredje största ö. Bol är den viktigaste turistorten på ön, känd för den rena stranden "Zlatni Rat", som ser ut som en bergstopp ovanifrån. Lunch serveras ombord på båten. Möjlighter finns till bad under dagen så kom ihåg badkläderna. Åter i Podgora tidig kväll. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5 FRI DAG Fri dag till sol och bad, egna upptäcktsfärder och strövtåg. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 6 PODGORA - RIJEKA Frukost och utcheckning. Vi färdas i vår bekväma buss mot Rijeka. Lunch längs vägen. Ankomst till Rijeka på eftermiddagen. Om intresse finns så gör vi ett gemensamt besök i centrum. Incheckning på **** Hotel Bonavia. Gemensam middag på hotellet (alternativt i centrum).

Dag 7 RIJEKA - INGOLSTADT Vi lämnar Rijeka efter frukost och utcheckning och startar vår resa norrut. Under dagen pausar vi för fika och lunch. Vi reser genom de vackra landskapen i Slovenien och Österrike mot vår övernattningshotell InterCity Hotell i tyska Ingolstadt. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 8 INGOLSTADT - POTSDAM Idag fortsätter vi färden norrut. Vi pausar för fika och lunch med regelbundenhet och avverkar resvägen hem under trevliga former i bussen. Strax söder om Berlin stannar vi för natten i Potsdam, på Pentahotell. Efter en god middag sover vi bekvämt och gott.

Dag 9 POTSDAM – HEMORTEN Sista dagen på vår resa. Efter frukost och utcheckning äntrar vi bussen för färd mot Rostock och därefter färjetur till Gedser. Genom Danmark och södra Sverige, sedan är vi snart hemma på vär kära ö igen efter en trevlig och upplevelserik resa tillsammans.

Preliminärt pris 11.500,-/person i dubbelrum (enkelrumstillägg 2000,-/person) Du får Transferbuss Öland - Kastrup Öresundsbron t o r Flyg med Norwegian Kastrup - Split, Överfart Rostock – Gedser, väg- bro- flygskatt och färjeavgifter.
7 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
7 frukostar, 3 luncher, 7 middagar.

Utflykter enligt ovanstående program, ev inträden tillkommer
Reseledare anordnad av Gotravel under hela resan
Förfrågningar Gotravel, André & Elisabet Angelin  0480-47 54 49, info@gotravel.se

Anm. senast 1 april till Per-Åke Sjöblom, Tel: 0485-317 95 perake.sjoblom@telia.com
Anmälningsavgift 2500,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, Lötvägen 30, 387 96 Köpingsvik, bg 437-6844. (inkl. flygbiljet som ej är återbetalningsbar oavsett anledning)

Slutbetalning Betalas in senast 30 dagar innan avresa

Läs, lär och res: Nytt!

- KROATIEN Split– Podgora -Rieka den 21-29 september.
Vi träffas och får information om landet och resan.
Start: Tisdagarna 11 och 18 september kl: ej bestämt.
Ledare: Per-Åke Sjöblom, Tel: 0485-317 95

***********************************'

                           Det blir en Teaterresa!
Stockholm den 22-23 Nov.-2018
Musikalen "Så som i himmelen" på Oskarsteatern
(se under fliken"Aktuellt")
Anmälan senast 4 sept till Irene Sandholm. tel: 0738-00 10 42
irene.sandholm@telia.com Antal biljetter måste beställas senast 5 sept. och betalas, 800 kr/ biljett inbetalas vid anmälan till Bank-Giro 5844-1254 resterande av resekostnaden betalas 30 dagar innan avresa.
                      **************************************************

 

 

 

           

 

 

 

        

 

 

 

 

                         

Publicerades: 19 december 2016 Uppdaterades: 05 september 2018