Resa till Karlstad

SPF Seniorerna Åsa reste till Karlstad den 20 mars. Förstärkta med seniorer från Varberg och Onsala var vi att litet gott gäng på ca 25 personer.

Vår guide på resan var Ingvar, som på ett mycket trevligt sätt guidade oss på vägen med små anekdoter, detaljer och information om kända personer från de orter vi körde förbi. Vi gjorde ett första stopp för en välsmakande förmiddagsfika vid mysiga Tössestugan.

På väg till Karlstad gjorde vi en liten omväg för att titta på Segmons Folkets Hus, platsen där Sven-Ingvars gjorde sin första spelning. Väl framme fick vi en intressant guidning på Värmlands Museum följt av en god lunch.

Mätta och belåtna gick vi till resans huvudmål, Sandgrund och Lars Lerins konsthall. Under nästan två timmar fick vi en mycket kunnig guidning och inblick i Lars Lerins liv och konstnärsskap och gott om tid att vandra runt på egen hand. Besöket blev inte sämre av att Lars Lerin och Junior var på plats och ställde upp på fotografering.

Hemresan rullade på fint och kändes lite kortare tack vare ett (svårt) quiz och fikapaus i Brålanda och vid halv niotiden rullade vi in i Åsa igen efter suverän körning av Ricky från Veddige buss. Tack för en mycket trevlig resa.

Fler bilder finns i bildgalleriet.