Friskvårdsmöte

SPF Seniorerna Åsa hade månadsmöte den 8 november med ett 70-tal medlemmar på plats. Temat för mötet var friskvård.

Vanja Björksiöö och Susanne Andersson från Medley i Fjärås berättade om sin verksamhet. De kan erbjuda gym, bad, gruppträningar, personlig tränare och simskola. Det är aldrig försent att börja träna och det går bra i alla åldrar. Träning minskar risken för många sjukdomar och förebygger fallolyckor, artros och psykisk ohälsa. De berättade om hur man gör en träningsresa på 5 olika nivåer och betonade vikten av social gemenskap.

Torbjörn Andersson, läkare och verksamhetsansvarig på den nyöppnade vårdcentralen Fridlef i Frillesås berättade om sin verksamhet. Som privat vårdcentral har de korta beslutsvägar och utan politisk inblandning. Torbjörn betonade vikten av kontinuitet och att man i möjligaste mån skall få träffa samma läkare varje gång. De har inga drop-in-tider utan alla besök är bokade. Men han lovade att man kan få tid samma vecka som man ringer. Alla som är över 65 år rekommenderas en årlig kontroll vare sig man har krämpor eller ej.

Som lite friskvård för klimatet var även Pontus Bellio och Jelena Yannan från Västtrafik inbjudna. De berättade om hur man reser på seniorkortet och rekommenderade att man laddar ner To Go-appen på telefonen. Om man skall åka på Öresundstågen fungerar inte seniorkortet utan man behöver ha ett utskrivet bevis i stället. Detta kan erhållas hos ombud på Coop Frillesås. Västtrafiks kundservice svara gärna på frågor och kan också hjälpa till om något har gått fel med betalning av genomförd resa.

Efter en god fika avslutades mötet med information och sedvanlig lottdragning.

Fler bilder finns i bildgalleriet.