Välkommen till Stenkyrkakretsen

Direktsända seminarier om lunginflammation orsakad av pneumokocker 5 och 6 oktober

Se de direktsända seminarierna från Seniormässan i Stockholm och lär dig mer om hur du kan skydda dig mot pneumokocksjukdom. Det finns även möjlighet att ställa frågor. Livesändningarna görs på SPF Seniorernas facebooksida.

SPF Seniorerna i TV4 – Det är ett förskräckligt system

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström intervjuades igår av TV4 om att kommunerna kan ta nästan hela pensionshöjningen genom att justera de kommunala taxorna. Kanske så många som 300.000 pensionärer kan förlora delar av pensionshöjningen.

Brev till Pensionsmyndigheten – Vi behöver ses

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson har i dagarna sänt ett brev till Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr och efterfrågat ett möte. SPF Seniorerna är oroliga över de långa handläggningstiderna för bostadstillägg och vill ha besked om hur detta ska åtgärdas. Vi vill också prata om seniorers oro över de höga elkostnaderna.

SPF Seniorerna analyserar – Vad räcker en vanlig pension till?

Vad räcker en vanlig pension till i vardagen? Hur många pensionärer har garantipension utbetald idag och vad säger dessa siffror om pensionssystemet idag och för dess framtid? Det är några av de frågor som diskuteras i SPF Seniorernas nya rapport.

Modigt och personligt

Ska du bara läsa en enda bok i höst ska du läsa den här. Så skriver Ingalill Mosander om självbiografin "Blir du ledsen om jag dör?" Missa inte Ingalills boktips där hon recenserar fem böcker.

Bränner som en eld

Jag är 64 år och har en brännande känsla i slidan. Trots att jag är våt så bränner det som eld i mina slemhinnor och jag har varit hos gynekologer men känner inte att de förstår vad jag pratar om. Läs hela brevet till Malena Ivarsson som även kommer med råd om hur hon kan lösa sina problem.

Enkelt och gott för två

Man vill äta gott men inte anstränga sig så mycket i köket. Känner du igen dig? Här kommer fem riktigt enkla recept som går snabbt att göra. Vegetariskt och nyttigt – och för bara två personer.

Nyheter från Gotlandsdistriktet

Aktivitetsdag på Visbytravet

  • Läs mer
  • 2022-08-02T14:22:41.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser