Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Vågar inte söka vård för stroke och hjärtinfarkt

Antalet rapporterade fall av stroke och hjärtinfarkt har minskat under pandemin. Men inget vet säkert varför.

Besked: 70-plussare får leva som alla andra

Äldre ska omfattas av samma rekommendationer som resten av befolkningen. Det beskedet gav regeringen på torsdagsmorgonen.

SPF Seniorerna: En stor lättnad

- Det här är en lättnad för oss, det har varit en tuff tid för många av oss en kvarts miljon medlemmar i SPF Seniorerna.

SL:s nya regler stoppar många äldre – ”Jag har en granne som grät när hon fick reda på det”

Nästa vecka inför SL nya regler som gör att många resenärer inte kommer att kunna resa över huvud taget. "En av mina grannar grät när hon fick reda på det. Det är inte klokt", säger Lena Carnell, 72, till Senioren.  

Så har seniorer skadats av isoleringen

En ökande psykisk ohälsa är ett avgörande skäl till att Folkhälsomyndigheten nu tar bort rekommendationen om att personer som är 70 år och äldre bör undvika kontakter med andra.

Nyheter från Göteborgsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser