Välkommen till SPF Seniorerna Lidingöskeppet

Skeppsposten 2019:1

Resa Belgrad i maj

Årsmöte Måndag 18 februari 2019

Länkar till årsmöteshandlingarna. Efter mötet berättar Annika Hagström, journalist, författare, programledare dokumentärfilmare mm om "Möte med människor bakom kulisserna". Om händelser från bland annat Expressen, Sveriges Radio, SVT och TV4. Det tidigare annonserade "Ramelbuljong"har utgått pga sjukdom.

Kalender

Ny version

Demensvården

Glädje och kärlek i demensvården Tisdagen 5 februari kl 18.00-20.00

Ännu en rapport som visar att pensionssystemet inte fungerar

15,6 procent av Sveriges äldre lever på en ekonomisk nivå där fattigdom riskeras, enligt siffror från SCB. SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar i Expressen.

Gemensamt brev till Skatteverket

SPF Seniorerna tillsammans med övriga seniororganisationer har skrivit ett brev till Skatteverket med anledning av konsekvenserna för enskilda pensionärer av de nya reglerna för arbetsgivardeklarationer på individnivå

Ropen skalla kontanter åt alla!

Riksdagsseminarium om kontanterna, där riksdagsledamöter från flera partier var överens om att det behövs snabba förslag som kan rädda kontanterna. SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson medverkade. Hela seminariet kan ses i SVT Play.

SPF Seniorerna om förslag på höjt grundskydd

Pensionsgruppen har lagt fram ett förslag för att höja grundskyddet, garantipension och bostadstillägg. SPF Seniorerna kommenterar efter att ha snabbstuderat förslaget.

SPF Seniorerna i Expressen: det saknas visioner om hur vi möter de stora utmaningarna

SPF Seniorerna uttrycker både ris och ros kring regeringsöverenskommelsen. Det saknas visioner om hur vi möter de stora utmaningarna inom välfärden och det finns inga besked kring en översyn av pensionssystemet

Modevärldens mäktigaste borta

Seniorens chefredaktör Kristina Adolfsson minns en modeskapare som inte bara återuppfann Chaneldräkten utan även sig själv.

Allt fler seniorer genomskådar bedragarna

I januari var antalet fullbordade telefonbedrägerier mot äldre knappt hälften så många som i augusti, rapporterar Polisen.

Ramla rätt!

Fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige, men du kan lära dig falla rätt. Det tränar en grupp seniorer i Tierp på.

Tom Alandh – en lyssnande berättare

Han är aktuell med ännu en fängslande dokumentärserie. Denna gång om advokat Leif Silbersky. Tom Alandh är SVTs speciella journalistklenod. Som vid 74 års ålder fortfarande går till jobbet med glädje.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser