Nytt från Kommunala Pensionärsrådet

Vaccination mot Covid19 Avtalsuppföljning vård och omsorgsboende hösten 2020 Besök på SÄBO, vård och omsorgsboenden

Vuxenskolan Våren 2021

Zoom-kurs

Zoom – baskurser för alla medlemmar 1. Zoom för deltagare - för dig som vill kunna delta på ett Zoom-möte 
 2. Leda ett Zoom-möte - för dig som även vill kunna leda ett Zoom-möte

Julbrev

Julkort och text

Senaste nytt från Kommunala pensionärsrådet

Följande ämnen behandlades vid Kommunala Pensionärsrådets möte: * Smittläget, Covid19 * Särskilda boenden * Mötesplatsen i Centrum * Äldrelots * Mobila dagisverksamheten * Brottsligheten mot äldre

Inga webbnyheter under perioden 12/4 – 16/4

Det kommer att pågå ett större arbete på denna webbplats under perioden 12/4-16/4. Som besökare kommer du inte att märka någon skillnad förutom att det inte görs några uppdateringar under perioden. Vi hänvisar till Senioren.se för att läsa färska nyheter.

Eva Eriksson efterfrågar ett möte med Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr

Det är långa handläggningstider för bostadstillägg, svårigheter att komma fram till Pensionsmyndigheten på telefon, samt en del oklarheter i den information som ges. Med anledning av detta har Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, sänt en förfrågan till Daniel Barr, generaldirektör Pensionsmyndigheten, och efterfrågat ett videomöte.

Eva Eriksson: Alecta blandar bort korten - kunskapen om pensionsfrågorna behöver öka

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar en rapport från Alecta om pensionärers inkomster, som rör pensionärers ekonomi snarare än pensioner. Pensioner är komplexa frågor och en studie där olika inkomstslag läggs samman får svårt att förbättra kunskap och insikter om just pensionerna och pensionssystemet.

Digital äldreriksdag 25 maj med temat ”Ålderism ur ett demokratiperspektiv”

Ämnen som kommer att uppmärksammas på årets äldreriksdag är äldres inflytande och den låga representationen av äldre i beslutsfattande församlingar. Likaså frågan om det behövs lagstiftning om obligatoriska pensionärsråd i kommuner och regioner.

Peter Sikström i P4 Stockholm om de outnyttjade vaccinationstiderna i Stockholm

– De har valt ett väldigt krångligt system med att lösa det här med att snabbt kunna vaccinera så jag är inte ett dugg förvånad över att det blir problem, säger Peter Sikström i programmet Eftermiddag i P4 Stockholm.

Alla älskar padel

Padel är en sport på frammarsch i Sverige. Antalet spelare och föreningar ökar dramatiskt. "Det är en ytterst lämplig sport för seniorer", säger Johan Håkansson som är svensk mästare i sporten.

Patricia Tudor Sandahl – en väldigt svensk brittiska

Psykologen och författaren Patricia Tudor Sandahl har en hel rad existentiella böcker bakom sig. Nu kommer hon med en ny, Mer levande med åren. Den handlar om att våga åldras – och fortsätta leva.

Anders Tegnell: EMA kommer med dubbla budskap

Anders Tegnell tycker att Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA kommer med dubbla budskap. Det säger han när Senioren på torsdagens (8/4) pressträff frågar varför Astra Zenecas vaccin fortfarande ska ges enbart till personer över 65 år i Sverige trots att EMA slagit fast att det inte finns någon koppling mellan ålder och kön och de misstänka allvarliga biverkningarna.

Döda på äldreboende trots vaccin

Tre äldre har avlidit i covid-19 på ett äldreboende i Svedala, minst två av dem hade fullt vaccinskydd.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser