Senaste nytt från Kommunala pensionärsrådet

Möte den 2 sep 2020 Följande ämnen behandlades vid Kommunala Pensionärsrådets möte: * Smittläget, Covid19 i Lidingö * Dödsfall i Covid19 i Lidingö * Besök på äldreboenden * Mötesplatsen i Centrum * IVO:s granskningar * Utvecklat seniorboende * Valfrihetssystem inom korttids- och växelvårdsboende

Boule är utomhus - Coronavänligt

Boule Måndagar och onsdagar kl 13.00 Plats: Boulebanan mellan Bodalsskolan och Carl Malmstensskolan. Ingen avgift. Vi spelar när vädret tillåter. Kontaktperson: Bernt Flodmark, Tel: 070 939 18 14.

Senaste Skeppsposten (januari)

Så här såg den ut. Bra för att friska upp minnet.

Pensionärsrådet om Covid 19 mm

Covid19 i hemtjänst och äldreboenden i Lidingö Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden, berättade att ingen generell covid19-smitta inträffat inom hemtjänsten. Inom särskilda boendena i Lidingö inträffade det första fallet av covid19-smitta den 20 mars. Den 29 maj hade samtliga 7 boenden drabbats. Ingenting sades om dödsfall på just Lidingös särskilda boenden. All personal har utbildats i basala hygienrutiner och hur skyddsutrustningen ska användas.

Inför sommaren

Nu är sommaren här och ingenting är sig likt, nästan… Vi får ta en promenad runt kvarteret, en runda i skogen eller en kort sväng med bilen, men sedan är det stopp. Alla trevliga resor och utflykter som planerats av SPF Seniorerna Lidingöskeppet inför sommaren har vi tvingats ställa in

Möte om en bred och utvecklad folkhälsopolitik – med äldrefokus

Peter Sikström i möte med Folkhälsomyndigheten om folkhälsopolitiken – de visar stor förståelse för äldres situation var generalsekreterarens intryck.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Nytt lagförslag: Äldre ges inte goda levnadsvillkor

Om du eller din närstående ska behöva drabbas av en allvarlig funktionsnedsättning – be då en stilla bön att det händer före 65-årsdagen.

Betyget till budgeten: Två steg fram och ett bak

Finansminister Magdalena Anderssons (S) har lagt regeringens statsbudget för 2021 på riksdagens bord. SPF Seniorernas betyg blir tudelat – både ris och ros.

Uppskovsräntan borta vid årsskiftet

Den som sålt en bostad med vinst slipper ränta på uppskovet på reavinstskatten.

Vandra längs uråldriga stigar

Allt fler väljer att pilgrimsvandra, både i Sverige och utomlands. Santiago de Compostela får hisnande antal besökare varje år, i Sverige byggs det pilgrimscenter och världens nordligaste pilgrimsled har blivit pånyttfödd.

Sålt sommarstugan i år?

Är du en av dem som sålt sommarstugan i år och gjort en vinst kommer den att beskattas med en skattesats på 22 procent. Vilket är vad som gäller fastigheter som är privatbostad och inte näringsfastighet. Ylva Yngveson Seniorens ekonomiexpert svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser