Vårt livsviktiga doftsinne 23 oktober

Föreläsningen handlar om hur viktigt luktsinnet är för hälsan, inte minst för att det påverkar aptiten. Tappar man doftsinnet tappar man också ofta aptiten och lusten att äta mat när det inte smakar någonting längre. Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm Datum: Onsdag 23 oktober kl. 13.30 - 15.00 Pris: Medlemmar i SPF gratis. För övriga 50 kr.

Månadsmöte 14 oktober. Med tåg till Australien.

Helen Tronstad gick i pension i april 2017 och som så många andra vill hon ut och resa nu när tid finns för det. För att minimera resandets bidrag till ytterligare klimatförändringar väljer Helen tåg och buss framför flygresor.

Skeppsposten nr 3 2019

Bridge på Lidingö

Måndagar, Tisdagar och Onsdagar. Nya Föreningsgården

SPF 80 år - kaffe och tårta 9 oktober

13-16 Nya Mötesplatsen Stadshuset

SPF Seniorerna träffade nya socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat Ardalan Shekarabi (S) som tillträdde som socialförsäkringsminister den 1 oktober. En av de frågor som togs upp var naturligtvis pensionerna, som väcker ett mycket stort engagemang hos våra medlemmar.

Arrangörer sökes till förbundsmästerskapen 2020/2021

Nu efterlyser vi arrangörer till samtliga förbundsmästerskap för 2020/2021. Grenarna är bordtennis, boule, bowling, bridge, orientering, golf och skidor.

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i Svenska Dagbladet

– Det är anmärkningsvärt att riksdagen inom kort enbart väntas besluta om att höja grundskyddet år 2020, och fortsätter att lämna den inkomstrelaterade pensionen åt sitt öde, säger Eva Eriksson.

SPF Seniorerna medverkar på internationell konferens om fallolyckor

Världsledande forskare, politiker och beslutsfattare från Europa är samlade i Umeå 1-2 oktober för att dela de senaste kunskaperna om fallförebyggande arbete. Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnig i vård och omsorgsfrågor, medverkar och talar under titeln "Talking about my generation".

Tips för att motverka fallolyckor

Visste du att fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige? Alla kan falla, men antalet som faller ökar med åldern och de flesta olyckorna sker i hemmet. Vi har samlat Socialstyrelsens tips på hur vi med mat, motion, genom att ha koll på mediciner och säkra våra hem, kan förebygga fallolyckor.

Plan för anhöriga klar om ett år

Den tidigare utlovade nationella anhörigstrategin ska vara klar under 2021.

"Jag har alla åldrar i mig"

Plötsligt är man 62. Det har Sissela Kyle hunnit bli och känner sig numera märkligt tidlös. I höst är hon aktuell med en ny show.

Göran Persson går på SPF Seniorernas linje

Nu får SPF Seniorerna stöd av förre statsministern Göran Persson. Pensionssystemet behöver mer pengar.

Elefanten är så snabb att vi får kasta oss in på toaletten

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Man blir ju lycklig”

Klockan är nio på söndagskvällen när de första tonerna hörs i Etage. Dansgolvet fylls direkt. Prickiga klänningar, glittrande toppar, skjortor och blanka skor …

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser