Höstens digitala föreläsningar

Anmälan gör du genom att mejla eller ringa: stockholm@sv.se, 08-679 03 00, och ange att du är SPF-medlem. Läs mer om föreläsningarna på: www.sv.se/avdelningar/sv-stockholm/digitalaforelasningar

Brev till medlemmarna

Vi lever i en tid då mycket är annorlunda. Mycket av sådant som ger oss glädje i livet är ställt på undantag. Men det finns fortfarande mycket som gläder, den vackra naturen runt omkring oss här på Lidingö, den svenska frukten och grönsakerna och varför inte en del nya TV-program som står i startgroparna. De flesta arrangemang, som Lidingöskeppet brukar locka med, är tyvärr inställda. Det gäller resor, studiebesök och månadsmöten. Många av våra friskvårdsaktiviteter fungerar dock som vanligt.

Surfplatteutbildning för seniorer

Vi kommer att kunna erbjuda surfplatteutbildning för seniorer och digital coachning. Dessutom kommer ett antal surfplattor att finnas för hemlån.

Senaste nytt från Kommunala pensionärsrådet

Möte den 2 sep 2020 Följande ämnen behandlades vid Kommunala Pensionärsrådets möte: * Smittläget, Covid19 i Lidingö * Dödsfall i Covid19 i Lidingö * Besök på äldreboenden * Mötesplatsen i Centrum * IVO:s granskningar * Utvecklat seniorboende * Valfrihetssystem inom korttids- och växelvårdsboende

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Digital julkör och mycket julmusik när radion satsar

Valborgskören och sommarkören blev succéer. Nu satsar P2 på en digital julkör där lyssnarna får vara med. Utöver den satsar kanalen på julstämning med klassisk julmusik, Klassiska krysset, luciafirande och direktsänd julkonsert.

Se upp med kortet på Black Friday

Antalet brott mot äldre ligger kvar på en hög nivå. Det visar polisens senaste statistik.

”Detta får inte hända igen”

”Oacceptabelt. Detta får inte hända igen” SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar Ivo:s granskning av regionerna.

Hård kritik från Ivo: Stora brister i äldrevården

Ivo riktar skarp kritik mot landets 21 regioner när det gäller vården på äldreboenden under pandemin. ”Ivo gör bedömningen att ingen av regionerna har tagit det fulla ansvaret för att säkerställa en individuellt behovsanpassad vård och behandling” skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Smittan på äldreboenden i var tredje kommun

93 kommuner hade i förra veckan misstänkt eller bekräftad covid-19 på något eller flera av sina äldreboenden, det visar en enkät som Ekot gjort.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser