Senaste KPR-mötet

Protokoll från det senaste KPR-möter 8/12 2022

Rapport från KPR- möte 2022 12 08

 

Representanter från färdtjänsten förtydligade vad som gäller för färdtjänst.

Färdtjänst inom Hallstahammars kommun kostatar idag 30:- och resande får avgiftsfritt ha en assistent med sig om behov finnes. Det kan vara en från hemtjänsten eller annan person som kan vara behjälplig.                                                                                                               Färdtjänst inom länet kostar 105:- och gäller i hela Västmanland. Länsfärdtjänsten är lite ovanligt men finns i Hallstahammar samt några andra kommuner.

Flexlinjen går endast inom tätorterna Hallstahammar och Kolbäck, att det inte går att åka till Kolbäck från Hallstahammar eller från Kolbäck till Hallstahammar beror på att Brukslinjen finns till just för detta ändamål.

Brukslinjen är ju betalningsfri och går mellan Äppelparken via terminalen och Kolbäck till Borgåsund. Den går en gång i timmen och är alldeles utmärkt att åka med.

 

Ingen representant från Tekniska kunde infinna sig på mötet.

Hög trottoarkant vid Äppelparken är avfasad, men trottoar mot Hästhovsvägen är ej åtgärdad.                                                                                                                                          Bänkar är på gång, börjat vid Äppelparken och centrum är på väg.                                            Det önskas längre än två timmars parkeringstid vid Linneatorget i Kolbäck, i och med att det är verksamheter i Linneahuset.                                                                                              Parkerings platser vid sporthallen är väldigt dålig. Beläggning gropig. 

 

Särskilda boendet:

Det har gjorts nya scheman, delade turer har tagits bort men det är samma antal personal i bemanningen, dock något färre på helgerna, men fler under vardagar.                                                                                         Dessutom har det startats utbildning för anhörig stöd.                                                      Hemtjänsten har delade turer kvar på helgerna.