Välkommen till Klubb 65 Hallstahammar

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

Tillsammans mot ensamhet – Inbjudan till webbseminarium 28 maj

Välkommen att delta på ett nytt webbseminarium om hur vi tillsammans kan motverka ofrivillig ensamhet. Ämnet är så aktuellt och viktigt så vi hoppas att även du som inte är engagerade i projektet är med och tittar på webbsändningen.

VETENSKAPLIG BEDÖMNING AV UNDERLAGET TILL BESLUT OM RÅD TILL PERSONER ÖVER 70 ÅR

I förrgår kom Folkhälsomyndighetens besked om att hålla fast 70 årsgränsen för mer hårda rekommendationer mot spridning av coronaviruset. Rapporten finner ni här. …

Ivo: ”Äldreomsorgen sticker ut”

Av drygt tusen granskade verksamheter inom äldreomsorgen hade var tionde allvarliga brister kopplade till covid-19. Och det är inom äldreomsorgen som problemen är störst.

Receptet för hjärtat är träning!

Det är träning som gäller om man vill hålla sitt hjärta friskt. Låter det jobbigt? Lugn, det räcker med ganska lite för att få en positiv effekt.

Nu måste vi umgås hela tiden ...

Med coronaviruset har jag inga flyktvägar längre utan
är helt hänvisad till att
 umgås med min man 24/7.