Ordförande har ordet 220417

Hej

jag heter Birgitta Hjelte och är sedan 1 februari 2022 ordförande i SPF Freja. Jag är inne på mitt sjunde år som medlem i Freja och mitt sjätte år i styrelsen där jag varit kassör, sekreterare och nu ordförande.

Jag föddes 1948 i en liten by i östra Jämtland. Under hela mitt yrkesliv har jag varit verksam inom IT-branschen.

Jag och min man Lars har två barn och två barnbarn. När vi var unga och bildade familj bodde vi i Sundsvall 25 år, därefter har vi flyttat runt till diverse ställen och nu är vi sedan 7 år tillbaka i Sundsvall.

Frejas styrelse består av 7 kompetenta personer som lägger mycket tid och möda på att erbjuda föreningens medlemmar ett helt smörgåsbord av aktiviteter och upplevelser.

Våra månatliga medlemsmöten har de senaste åren hållits i Spegelsalen på Stadshuset. Tisdag 7:e april hade vi stor final i den lokalen med ett bejublat framträdande av Jacke Sjödin. Vi var nästan 300 personer som trängdes och trivdes med Jacke. Ett lite allvarligare inslag på det mötet var den insamling till det krigsdrabbade Ukraina som vi genomförde. Gåvan från publiken blev 4308 kronor och med ett lika stort belopp från föreningen kunde vi skicka 8616 kronor till UNHCR. Tusen tack för ert generösa bidrag.

Under hösten kommer vi att bjuda in till två medlemsmöten som hålls i Hotell Clarions lokaler. Anledningen till att vi byter lokal är främst att öka tillgängligheten. Trapporna upp till Spegelsalen kan vara en utmaning för våra ben som varit med ganska länge. Vi hoppas att det fungerar bra på Clarion så att vi kan fortsätta att ha våra stora möten där.

Vårterminen 2022 avslutas med en utomhusträff på Norra Berget 31 maj och då hoppas vi att vi har vädergudarna på vår sida.

Det händer mycket intressant i Freja så håll ett öga på hemsidan, facebook eller mejlen lite då och då.

Birgitta Hjelte