Ordförande Kenneth Selvehed önskar trevlig sommar

Pandemin – andra sommaren…
Vem hade kunnat ana att pandemin skulle sätta så stor prägel på allas våra liv under så lång tid? Vem hade kunnat tro att vårt kära Freja nästan inte skulle kunna genomföra en enda medlemsaktivitet under nästan ett och ett halvt år?

Inga resor, inga studiebesök, inga månadsmöten, inga klubbaftnar, inga träffar för nya medlemmar eller funktionärer, för att nu nämna några av våra vanliga aktiviteter. Det har aldrig hänt tidigare och förhoppningsvis kommer det aldrig att hända igen! Styrelsen har haft sina möten digitalt, årsmötet fick genomföras ”per capsulam”, parentationen och den populära modevisningen via film på facebook…

Men nu, äntligen, äntligen, börjar vi åter se ljuset i denna mörka tunnel! Myndigheterna har börjat lätta på restriktionerna, de flesta av oss har fått sina vaccinationssprutor och kan därmed planera för en någorlunda normal sommar i samvaro med nära och kära. 

I Freja pågår nu arbetet med att förbereda för en uppstart efter sommaren, naturligtvis hela tiden med hänsyn tagen till myndigheternas restriktioner. Vi ser med stora förhoppningar fram emot en någorlunda normal verksamhet under hösten och som vi hoppas du kommer att uppskatta att ta del av. Mer om detta på annan plats.

Efter en relativt kylig vår har nu sommaren tagit ett rejält grepp om både oss och naturen. Värmen har kommit, naturen grönskar och doften från all blomsterprakt i parker och trädgårdar sprider sig och smeker välvilligt våra luktsinnen! Ljusa sommarkvällar är inbjudande både för kropp och själ och stimulerar till socialt umgänge med både våra närmaste som med vänner och bekanta. Sommaren är en härlig tid som vi nordbor så väl behöver för att orka med de gråa, mörka och kalla höst- och vinterdagar som vi vet kommer.

Så mitt enkla råd blir; Ta vara på sommaren! Njut så länge du kan av såväl sol och ljumma vindar som av en eller annan regndag, för de hör också till. Men glöm inte i all ”sommaryra” att ta del av Frejas information på hemsidan så du inte missar någon aktivitet som kan intressera dig efter sommaren.

Ha det så bra och passa nu på att njuta av den svenska sommaren för det är den värd!

Kenneth Selvehed
Ordförande