210924: Äntligen!

Äntligen har vi kommit igång med de aktiviteter som i de allra flesta fall har fått ligga helt nere under så lång tid!

”Äntligen!” var också devisen för det första månadsmötet sedan mars 2020 nu i september.

Tyvärr tvingades vi begränsa deltagarantalet och kräva förhandsanmälan och även uppvisande av vaccinationsintyg. Referat från månadsmötet hittar du på hemsidan under ”Medlemsmöten” – ”Genomförda”!

Efter en sommar, som verkligen levde upp till att vara just sommar, med flera soldagar än på många år, höga temperaturer och ytterst lite regn, så har nu hösten på allvar gjort sitt intåg.

Utanför mitt fönster har lönnarna nu börjat ändra färg, björkarna börjat gulna och det är inte långt borta till dess att nästan allt det gröna övergått till en färgpalett av gult, rött, orange och brunt.

En färgprakt som helt visst kan vara förunderlig men som samtidigt signalerar att stora delar av naturen nu tackar för sig och går i vintervila.

Jag erkänner dock, utan förbehåll, att jag redan längtar till våren, till ljusets återkomst, till spirande grönska och till återkomsten av våra ”sommargäster”, alla fåglar som alltid förgyller promenaderna runt Sidsjön med sin sång.

Men innan dess ska vi i Freja som vanligt också försöka att förgylla tillvaron och bjuda på aktiviteter som vi hoppas att du skall tycka vara intressanta. Det planeras både resor och studiebesök, kurser och cirklar och en hel del kulturella arrangemang.

Håll alltså ögonen öppna för innehållet i våra månadsmail, besök Frejas hemsida och ta del av Frejas information på Facebook om du har möjlighet.

Nästa större aktivitet är månadsmötet den 5 oktober.

Slutligen har jag bara en from förhoppning som jag hoppas och tror att du delar med mig; Att vi inte får något bakslag genom att smittspridningen tar fart igen och att myndigheterna därför tvingas återinföra restriktioner som sätter ”käppar i hjulet”, inte bara för dig och mig, utan för oss alla!

Vi hörs och syns!

Kenneth Selvehed