Referat - Motions och Kulturresa till Costa Brava

Den 2 april äntrade 42 Frejaner bussen mot Arlanda och Costa Brava. Dags för årets motions- och kulturresa. Det blev en vecka där vi hade tur med det mesta. Vädrets makter log mot oss och levererade sol och ca 20 grader nästan hela veckan.

Hotellet, centralt beläget i den lilla staden Lloret de Mar 7 mil norr om Barcelona var ett av de bättre vi bott på och bjöd dessutom på jättegod mat i form av en läckert uppdukad buffé vid alla måltider.
 
Motion och kultur. 
Motionen leddes med bravur av vår egen Freja-medlem Karin, erfaren ledare från Friskis/Svettis. Motionspass alla förmiddagar förutom en med näst intill 100%-igt deltagande. De eftermiddagar vi inte hade utflykt kunde de som ville följa med på lite vandringar i närområdet.

Kulturen fick vi på våra utflykter som leddes av Carmen, en välkänd person för många då hon guidat 6 Freja-resor i Spanien och Portugal tidigare. Carmen tog oss med på rundtur i Barcelona med Basilikan, Ramblas avlutat med middag i hamnkvarteren. Vi besökte även den kända vingården Prelada med åtföljande avsmakning av deras ädla produkter och avslutande middag i kanalstaden Empuriabrava. Sista utflykten tog oss med båt längs kusten till Marc Chagalls blåa paradis Tossa de Mar.  

Efter en innehållsrik vecka vände vi ganska så nöjda åter till snön hemma i Sundsvall.