Aktivitetsresan

Distriktets aktivitetsresa med Vikingline och M/S Cinderella den 21-22 april är ombokad till den 20-21 september 2020.

Ordförandes tack

Nedan kan du ta del av vår ordförande Anders Söderbergs tack i samband med årsmötet.

Coronaviruset

Alla aktiviteter är inställda på grund av Coronaviruset, i första hand till och med april månad. Fortlöpande information kommer. Styrelsen

Rekryteringskampanj

Oroande med Corona-smitta i äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson: Vi ser med oro på att Corona-smittan har tagit sig in i äldreomsorgen. Det är självklart att äldreomsorgens personal måste ha skyddsutrustning för att skydda sig själva och de äldre, och vi stödjer fackförbundet Kommunals krav.

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Eva Eriksson i videokonferens med statsminister Stefan Löfven

Med anledning av coronakrisen höll i dag statsministern och vice statsministern videokonferens med landets tre största seniororganisationer. Med vid mötet var även Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten. Eva Eriksson, förbundsordförande, framförde SPF Seniorernas syn på en rad frågor kopplade till utbrottet av coronaviruset.

Eva Eriksson i Expressen om att seniorer bör ta sitt samhällsansvar i krisen

Förbundsordförande Eva Eriksson skriver i Expressen att nu måste vi seniorer ta vårt ansvar och stanna hemma – detta är inte tiden för generationskonflikter. Vi måste hålla ihop i samhället.

Få utlopp för din kreativitet!

Målar du i olja, skriver rim eller pysslar med gamla mjölkkartonger? Eller tycker du om att inspireras av andras kreativitet? Välkommen till vår nya Facebookgrupp.

Ny lag ska förhindra hamstring

Apoteken förbjuds att ge ut receptbelagda läkemedel för mer än tre månader. Men det finns ingen anledning till oro, säger SPF Seniorernas sakkunnige Thony Björk.

Är 70 verkligen det nya sköra?

Ingmar Skoog, föreståndare för Centrum för Åldrande och Hälsa, professor i psykiatrisk epidemiolog och läkare bloggar i Senioren. Din guide i epidemin. Han bjuder också på Dagens statistik. Läs!

Så upplever läsarna epidemin

Vi bad om era berättelser från coronaepidemin. Nu har de börjat komma in. Här hittar du dem!

Skriv! Hur tacklar du epidemin?

Behöver du sysselsättning, bearbeta dina upplevelser eller dela med dig? Vi vill veta hur du har det. Din text kan publiceras i Senioren.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Viktigt om distriktsstämman 2020

Prova-på-resan

Vårens kursplan

Stämmohandlingar

Hemsidorna kan uppdateras igen!

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser